Môžem v tehotenstve solux alebo bioptron?
Chcem sa spýtať, či môžem v tehotenstve používať solux (červené svetlo) alebo aspoň bioptronovú lampu na dutiny. Mám nádchu, veľmi ma bolí ľavá dutina, ktorú mi v detstve prepichovali, snažím sa naparovať, do nosa používam len bylinkový sprej, ktorý má vyslovene napísané, že sa môže, ale žiadalo by sa mi aj niečo iné. Ďakujem za odpovede.
@oblecenieavecicky bioptron som mala a na pribalovom letaku sa pisalo,ze sa nemoze,...ale solux neviem,....
ano mozes bioptron lampu biele alebo zlte svetlo-ja mam zlte,pouzivala som v prvom aj teraz v druhom tehotenstve na hrdlo a na nadchu,pomaha vyborne, aj teraz som sa prave dostala z virozy bez liekov. neodporuca sa svietit len na brusko!detickam sa nic nestalo,vsetko je ok. cervene sa neodporuca asi preto, ze prehrieva a prekrvuje, ale osobne si myslim, ze na nos sa moze aj cervene. kazdopadne lepsie ako brat lieky a atb.skore uzdravenie zelam.
Ja ani doma nemám, len rodičia, tak hľadám len na nete, ale nikde sa to výslovne nepíše. Každopádne ďakujem za reakcie.
@luba28 na stranke bioptronu je napisane, ze sa v tehotenstve moze, pouziva sa aj u novorodencov a deti a nema ziadne vedlajsie ucinky. nie je tam UV ziarenie ani rontgenove, neni dovod, aby to babatku nejako vadilo.moje male sa obcas len zamrvi v brusku,ked to tak zapisti 🙂 reaguje na ten ostry zvuk lebo je uz velke som v 33tt.takze tak. ja na bioptron nedam dopustit, uz asi 6-7krat mi pomohol pri viroze v tehotenstve a to ja som bravala atb. aj 4x do roka.teraz som uz 5 rokov bez atb.
neviem, ale prave som citala zopar clankov, mi to nedalo, kde sa na to tehotne pytaju a lekari im odpisali, ze ano mozu to pouzivat. aj konkretne sa jedna pytala priamo v tej firme a napisali jej, ze je to uplne neskodne pre mimi v brusku a ze svetelna terapia je jedna z mala, ktoru mozu tehotne vyuzivat. dokonca jeden gynekolog pise ze od 12-20tt sa odporuca na prevenciu strii a tie su teda hlavne na brusku co znamena, ze svetlo nevadi ani na brusko.ja to teda na brusko nedavam,ale na ten nos a hrdlo je to super, to sa nebojim, ze by som nieco babatku spravila. ja ju mam doma teda uz niekolko rokov-este ked to zacalo asi pred 15rokm, ale som ju zacala naozaj vo velkom pouzivat od prveho tehotenstva a hovorim, mne to pomohlo. dokonca to odporucaju na hojenie hradze po porode,(co ma vobec nenapadlo po prvom porode, ze si to mozem tiez so svetlom liecit-ja truba)a aj na popraskane bradavky, na ranu po cisarskom reze a tak.proste asi na tom nieco je, ked sa to pouziva aj nemocniciach a porodniciach. takze dievcence,kludne sa liecte a aj vase ratolesti 🙂nasa mala nevydrzi, iba asi 1-2 pipnutia a uz bezi prec co je skoda,ale v buducnosti este vyuzijem🙂
@oblecenieavecicky Pokojne mozes, na nos a dutiny. Rovnako mozes aj Nasivin sprej do nosa, Paralen, aj lokalne antibiotika ako Bioparox. Zase sa netreba tej modernej mediciny tak bat.
Ahoj 🙂 keďže som masérka a chodila som na zdravotnú školu ,tak ti môžem povedať že bioptron sa vôbec neodporúča,alebo skôr zakazuje je to predsa len o lúčoch a tie v akejkoľvek veci nerobia dobre plodu.čo sa týka soluxu,solux je len infračervené svetlo vstupujúce do podkožia- čiže to neožiaruje ale !! aj tak pre ochranu svojho plodu sa nemá dávať na oblasť krížov ani bruška ani panvy.na dutiny keď si prechladnutá kludne môžeš 🙂 🙂 a ešte nepočúvaj žiadne kecy čo píšu na internete 🙂
Takto: biolampa original je polarizovane svetlo a ako take je jedina forma fyzikalnej terapie ktora sa bez problemu dava aj novorodencom. No ja som nadmerne opatrna a asi by som to neprehanala v oblasti panvy, solux takisto v oblasti panvy a brucha vynechat, ale nevidim jediny dovod, preco by si si biolampou nemohla nasvietit dutiny... Takisto ruky, nohy, pokial mas nejaku ranku alebo ekzem alebo nieco- bez problemu 😉

@oblecenieavecicky neodporuca sa,...najdi sa nete,...