Možnosť potratu

alexanderoto
6. júl 2016

Dobrý deň,
ja bábo osobne nečakám ale dobrá kamaráta áno ale. Kamarátka mala rok dobrý vzťah potom sa to pokazilo a išlo to od 10 k 5 ale rok bola stále z chlapcom. Nakoniec keď povedala že sa rozídu sa opili a vyspali a máme tu dieťa.Teraz verí že sa nefunkčný vzťah dá znova dokopy keď budú mať dieťa. Dokonca spolu ešte nebývali. Posledných 5 až 6 mesiacov sa hádali 7 dní v týždni a ona zrušila zasnúbenie. Ale nakoniec si ho berie.
Podľa rodičov je vzťah ok aj keď hádku z nadpriemerným počtom decibelov počuli tak to podľa nich ale vraj k manželstvu patrí !
Navyše má zase strach že potratí pretože to dieťa chce i nechce. Rovnako tak nie sú dobre zabezpečený. Budú bývať pri jej rodičoch čo nechce a ešte k tomu pred 2 mesiacmi sa zaľúbila do iného a s ním chcela byť po rozchode. S ním byť nemôže ak bude mať dieťa potrat nechce ale psychiku má v kely.
Je možnosť že potratí? Chce to dieťa donosiť aj keď bude slobodná matka. Ale neteší sa tak. Vôbec netuším ako ju mám upokojiť bojím sa aby sa jej niečo nestalo.
Ďakujem za rady

lintu
7. júl 2016

toto je ak slabý odvar z pilcherovej pera 😕 takže zhrňme si to: kamoška si našla frajera.... chcela sa s ním rozísť...namiesto rozchodu s ním skončila v posteli....zadarilo sa bábo.... kamoška sa s chalanom zasnúbila....prišli hádky...nasledovne sa chcela zase rozísť....nakoniec si však chalana predsa len chce vziať... a ako bonus si nájde ďalšieho, ktorý ju tehotnú nechce.... no... z tohto by potrat asi aj mne hrozil 🙄 ešte sa jej čuduješ, že sa patrične neteší? dieťa na ceste, k tomu žiadne zabezpečenie, žiadny seriózny partner,atď.... potratiť nutne nemusí, ale ten stres jej k dobru veľmi asi nepomáha... zišlo by sa najprv utriediť si myšlienky, čo to dievča vlastne chce... zbytočne nenabaľovať nové a nové problémy na už existujúce... napr. prečo sa chce vlastne vydávať za niekoho, s kým to už teraz nefunguje? dieťa ich vzťah nezachráni.... nemusia spolu fungovať ako partneri...možno by bolo fajn, keby spolu vedeli vydržať v jednej miestnosti aspoň ako rodičia.... hazardovať so životom dieťaťa len kvôli ďalšej potenciálnej láske? čudné... čo keby aj tento druhý vzťah bol chvíľkový? čo keby po potrate kamoška nemohla mať už deti? čo keby potom natrafí na niekoho, koho by mala rada, no on by ju pre túto "maličkosť" nechcel? a takto by sa dalo pýtať donekonečna.... nie všetko, čo sa nám stane, sa nám musí automaticky aj páčiť.... niektoré veci však treba brať také aké sú....všetko má nejaký dôvod, ktorý pochopíme možno až neskôr....

sibalka21
7. júl 2016

@alexanderoto Keby isla na potrat bude to lutovat do konca zivota..... Ale pokial sa s jej psychikou nic nezmeni ta moze potratit... Kamaratka bola tehu, kazdy bozi den sa hadala s priatelom a nakoniec potratila zo stresu....

hettinka
7. júl 2016

milý @alexanderoto , pozdravuj tú tvoju "kamarátku" ... a ak sa ženiť ešte nechceš, dieťa môžete s priateľkou vychovávať aj bez svadby a sami uvidíte, ako sa vzťah bude vyvíjať. Teraz je prvoradé dieťa, aj keď ho trošku ľutujem, že bude mať za rodičov ľudí, čo nevedia, čo chcú a ešte sa aj opíjajú tak, že nevedia, čo robia.
Ja som tiež s manželom pred svadbou nebývala a sme spolu šťastní už veeeľa rokov. Aj hádkami sme si prešli, ale to je normálne ... postupne sa naučíte riešiť veci konštruktívne bez zbytočne veľa emócií. A hľadaj si riadnu robotu, aby si si rodinku uživil, keďže priateľke asi výrazne klesne príjem na materskej a rodičia vás asi živiť nebudú večne.

1radula1
7. júl 2016

@hettinka snáď dieťa ich zmení. A pôjdu mu príkladom, to je najdôležitejšie! 🙂

alexanderoto
autor
7. júl 2016

@lintu vieš ona by si ho nebrala ale jej rodičia majú pokrútený kresťanský názor že musí mať muža.Ak by chcela dieťa vychovávať sama nad čím rozmýšľa tak jej povedali že to nie je ich dcéra. Proste ju vyhodia. Smutné je že ju tak vydierajú. V 21. storočí som to myslel že už nie je ☹

alexanderoto
autor
7. júl 2016

@hettinka ja si nemá prečo. Ona pred mesiacom zmaturovala on pred rokom. Takže vieš asi ako sú na tom.

alexanderoto
autor
7. júl 2016

A najhoršie je že ešte idú na dovolenku k jadranu kde sa bála ísť aby sa sním nepohádala. Rodičia sa jej ani neopýtali či chce k dovolenke za Maturiku ísť z priateľom a tak ho bez vedomia pozvali aj z jeho súrodencami.

catherinah
7. júl 2016

Umieram z tejto temy, pravopisu, slovnika. Neverim, ze toto pise dospela svojpravna osoba.. Co by ini za to dali, keby mohli darovat zivot...

alexanderoto
autor
7. júl 2016

@catherinah ospravedlňujem sa

misel0806
8. júl 2016

Je ako male dieta sama nevie co chce a k tomu dieta na ceste buducnost ziadna...

sono2
8. júl 2016

@alexanderoto vôbec by sa mi neľúbilo, keby o mne kamarátka písala na mk. Čo si to dovoľuješ ju takto ohovárat. Nech má problém akýkoľvek chce. Nemáš na to právo.

alexanderoto
autor
8. júl 2016

@sono2 viem ale isto chápeš mňa a ona by to nikdy neurobila

maslenka47
8. júl 2016

@alexanderoto nie nechapem ta. Rozoberat cudzie spinave pradlo je nie len nechutne ale aj nemoralne. Staraj sa o seba.

catherinah
8. júl 2016

@maslenka47 to nebude kamaratka. To bude ona sama podla mna alebo rovno ten frajer.

mima283
8. júl 2016

Mozem sa len prosim ta spytat kolko ma kamaratka rokov, ked sa musi vydavat lebo rodicia to chcu?? Co keby sa tak postavili k tomu trochu inak aj rodicia. Nech im vysvetli ze ho nema rada a nechce s nim byt, aj pre dobro dietata. Nie sme v stredoveku, slobodna mamicka nie je predsa ziadna hanba. Dietatku by sa tiez isto zilo lepsie s maminkou a starkymi, ako s mamou ktora je s tatom vecne na noze...a ako sa k tomu vsetkemu vlastne stavia jej terajsi partner? Chce dieta? Nechce? Ja si myslim, ze je to mlada baba a dieta nie je ziadnou prekazkou, aby nasla lepsieho muza, v podstate aj lepsieho otca

mima283
8. júl 2016

Ale inak medzirecou, tiez si myslim ze si bud ta kamaratka, alebo rovno jej drahy 😁

alexanderoto
autor
8. júl 2016

má 19 a pol on chce dieťa .

@mima283 viem a čakal som kto to povie 😀

tinkaronko0710
4. sep 2016

ja som bola u dr a hcg stupa ale krvacam tak trosku,ale uvidime v pondelok idem na antolsku a tam sa dozviem viac,ci som to nepotratila. Takze asi tak. Vcera som tam bola do 1:30hod rano a uvidi sa,ze co bude. Idem zajtra na krvne testy a uvidme co dalej. Ale psia ma uz nebolia a som taka vseliaka. Citim sa neisto. Poradtte co si o tom myslite? Dakujem. 😢

catherinah
4. sep 2016

@tinkaronko0710 l,lckpcoxxpo

tinkaronko0710
4. sep 2016

@catherinah to je co ako? To co skusas?

alexanderoto
autor
8. sep 2016

Dúfam že to dobre dopadlo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre