icon

Môžu žuvačky uškodiť bábätku?

nikushka2108
25. máj 2017

Ahojte, chcem sa spytat vyžula som asi 2 baliky zuvaciek behom 2 hodin pretože som čitala že to pomaha pri sustredeni sa na ucenie.... som v 28 tyzdni. Je tu nejaka z vas ktora zuvala zuvacky v takom mnozstve? Chcem vediet ci to nemohlo nejak uskodit babetku. Velmi sa bojim. Volala som aj na toxologicke povedali ze by nemalo. Ale aj tak sa bojim. Ani vo sne by ma nenapadlo ze mozu zuvacky nejako uskodit. A len tak nahodou som si to zistovala na internere a zrazu ze zuvacky obsahuju nejaku latku ktora je toxicka.

majdalenka23
26. máj 2017

@nikushka2108 a palmový tuk! To si naštuduj alebo niekde zavolaj čo všetko spôsobuje. Prepáč, ale príde mi to trápne s tými žuvkami, ktoré mimo iné poškodzujú sklovinu svojim zložením.

deti95060810
26. máj 2017

pri prvom tehu som bola žuvačková maniačka. prvú žuvačku som si dávala po prebudení - tak ako fajčiari svoju prvú cigošku, ja žuvačku...a nič sa nestalo....a to som žuvačkám prepadla dávno predtým ako som zostala tehu....

nuci616
26. máj 2017

To by mi asi nikdy nenapadlo volať na toxikologické kvôli tomuto. Chápem, že si sa asi bála keď si čítala niečo také na internete ale nestresuj prosím ťa. Nemalo by to bábätko ublížiť a ani som o tom nepočula doteraz, že by tehotná žena nemohla žuť žuvačku. Never všetkému čo je internete, veľa krát takéto články píšu ľudia, ktorí o tom nič nevedia a len si navymýšľajú a nemyslia na dôsledky

marlenka222
26. máj 2017

Jasne poskodzuju aj zdravy rozum matky. Aj vzduch aj jedlo aj pitie aj kadeco ine. Zijes vo vzduchoprazdne a v sterilnom prostredi? Ak nie,dalsiu takuto otazku sem nepis. Ja neviem preco si tehotne myslia ze su zrazu zakonom chranene
Ved pre Boha co ubuda rozum s rastucim bruchom???? Si tehotna nie.mimozemstan na ktorom su robene pokusy a nasledne zavery a ani nie si jedina tehotna na svete ani jedina tehotna studujuca.

obsadenemeno
26. máj 2017

@nikushka2108 skoda, ze ta to "nenapadlo" predtym ako si ich vyzuvala....

teraz ti uz neskoro lamentovat....treba vzorky mocu aj stolice, normalne si odober do takej krabicky s vrchnakom a chod na to toxologicke, nech to poriadne presetria. Lebo "aspartaM" je svina. nikdy nevies. Nieco sa fakt deje, uz ti to posobi na mozog. Necitis to? Lebo ja to viem zdiagnostikovat z tvojho prveho prispevku. bud si bola blba stale alebo ten "aspartan" uz posobi 😒

nuni11
26. máj 2017

Ale nerobte si z nej srandu baby :D Tak sa spytala a bude vediet no. Ja som sa tiez nalakala ked som cakala prve dieta skrz kadejake clanky na internete ale nastastie som sa vtedy nemala kde takto spytat :D Ale nikto nie je dokonaly takze klud, aspon vie, ze to babatku nijako neublizi a moze byt v pohode. Len nabuduce uz prosim ta nebolaj na toxikologicke lebo neviem ci si tam museli o tebe pomysliet ked si tam na nich vypustila takuto otazku

nikushka2108
autor
26. máj 2017

Kebyže čitate vyššie komenty zistite ze som sa najprv spytala doktora a on mi nevedel povedat a dal mi cislol ze tam mam zavolat. Mna by to samu od seba nenapadlo. A ten aspartam ked si pozrete studie na krysach tak vo vacsom mnozstve ich intoxikoval a zabilo ich to.. takze si robte srandu. Babetko je malinke a mna zaujmalo ci to nemoze mat nejaky vplyv. Kedze aspartam chemicky nici oblicky aj pecen pluca zasaguje do genetiky atd.
@obsadenemeno
@nuni11

amoremio26
26. máj 2017

ASPARTAM je umele sladidlo a je uplne všade ! bože este aj doktori si sprostííííí 😝

nikushka2108
autor
26. máj 2017

Ano je to sladidlo. Ale vo vacsom mnozstve je to toxicke . https://www.slovenskypacient.sk/chudnutie-zuvac...

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 O dopade na zdravie aspartamu sa dlho viedli polemiky v odborných kruhoch, ale záver je taký, že v množstve, v akom sa pridáva do potravín je neškodný. To si prečítaj tiež.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@lorela no ved ano v primeranom mnozstve. Ale ja som zjedla 2 baliky zuvaciek a to primerane mnoztvo teda rozhodne neni.

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Ale no, snáď sa tu nebudeme naťahovať donekonečna. Buď sa upokojíš a príjmeš fakt, že sa bábu určite nič nestalo alebo si dávaj testovať moč každé ráno na toxíny a iné. Potom sa podľa toho zariaď, odíď žiť do hôr, jedz iba svoju úrodu a spi na slame.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@lorela mňa zaujmalo ci to mnozstvo ktore som zjedla. Moze poskodit nieco alebo je to stale minimalne mnoztsvo a nema to ziaden vplyv.. lebo na mna samozrejme nema ale babetko je mensie a este vo vyvine.

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Ale ono nežulo žuvačky, ale ty!

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@lorela tá latka sa dostala do mojho krvneho obehu a tym automaticku aj kbabetku....

cervenaruza123
26. máj 2017

@nikushka2108 A ak by ti nejaka zena napisala, ze ano, mohlo to mozno aj uskodit, co by si urobila? Sla na vysetrenie? Ked sa bojis a chces mat istotu, tak chod na vysetrenie. Uz ti tu pisala jedna, ze jej sestra zjedla aj viac zuvaciek a nic sa babatku nestalo. Takze bud sa s tym zmier alebo pobehaj lekarov, ktory ta sice mozno vysmeju, ale aspon budes mat klud na dusi, lebo z toho pochopis, ze o nic nejde. A mozno ta nevysmeju, ale vysetria a budes mat klud na dusi aj tak. Urcite ti tu nikto neporadi lepsie ako na toxikologii. A tam ti uz poradili.

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Tak čo podnikneš, takáto intoxikovaná?

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@cervenaruza123
@lorela
Tak chcem vediet pravdu ci sa mohlo nieco poskodit alebo nie. Ak by sa nieco poskodilo chcem vediet v akom rozsahu a naco sa mam pripravit a vyrovnat sa stym. A Zaujima ma viac nazorov nie iba jedna dve skusenosti. Nemozem si vytvorit mienku na zaklade jedenj skusenosti. Ale ukludnilo ma to trochu.. a co podniknem? Strava plna antioxidantov ktora viaze toxiny. To je asi jedina vec . co mozem. Z vysetreni sa nevysetri nic. To zistim az ked sa babetko narodia bude rásť.

slniecko323
26. máj 2017

@nikushka2108 nerozumiem preco sa na to nespytas priamo odbornika-svojho gynekologa, ale dozadujes sa laickych nazorov...

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Namiesto toho, aby si si tehotenstvo užívala, panikáriš. Nezabúdaj, že stres škodí bábätku tiež a ty máš do pôrodu ešte ďaleko...
Mimochodom, tu ti môže aj 100 žien napísať svoje skúsenosti ohľadne rôznych vecí, a ty môžeš byť výnimka. Alebo ony 🙂. Tak na čo ti je takýto nič nevypovedajúci prieskum?
Pýtaj sa na najbližšej poradni čo mohla spôsobiť konzumácia žuvačiek.
A preháňa ťa? Nadmerná konzumácia má laxatívny účinok. Nepreháňa?!

bluff
26. máj 2017

@nikushka2108 ano mas pravdu, mohlo uskodit. V rozsahu asi tak 25%. Priprav sa na poskodenie v rozsahu 25%. Musis sa s tym teraz uz len vyrovnat. Este poradim detoxicku dietu. Ale zas nie prisnu aby si sa prilis detoxikovala, lebo to moze tiez uskodit babatku. Skus sa detoxikovat v rozsahu 25% a tym hladinu toxinov vyrovnas.

lorela
26. máj 2017

@bluff Príspevok hodný nicku.

slniecko323
26. máj 2017

@lorela ale pobavil 😀

lorela
26. máj 2017

@slniecko323 To rozhodne 😝

cervenaruza123
26. máj 2017

@nikushka2108 Pravda je, ze vzdy sa moze vselico poskodit a casto netusime preco sa co poskodi. Mnohe aj bezne potraviny obsahuju latky, ktore v nadmernom mnozstve mozu sposobit nejake problemy. Voda aj vzduch obsahuju take latky. Kazdy clovek je jedinecny, kazde dieta je jedinecne, organizmus reaguje aj podla situacie, zavisi to od zdravotneho stavu a tak podobne. Kolko deti sa narodi poskodenych a nikto nevie preco a kolke maju vraj byt poskodene a nakoniec su zdrave alebo sa casom daju tak dokopy, akoby im nic nebolo. A kolke sa narodia zdrave a casom sa im nieco stane alebo sa casom nieco prejavi... Zbytocne ti teraz nad tym rozmyslat a trapit sa. Aj stres dokaze skodit.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@bluff vies mi povedat aj ako to mohlo uskodit? A sisi ista? Vyznas sa vtom nejako? Alebo si iba robis srandu. Chcem pocut naozaj seriozny nazor. A nie aby si tu robil stale niekto srandu.

@slniecko323 pytala som sa povedala ze co sa stalo sa stalo. Ze mam jest stravu plnu tych antioxidantov to je vsetko co povedala. Nepovedala co to mohlo sposobit.

@lorela nie neprehana ma..nebola som ani na velkej odvtey. trochu ma bolel zaludok ale dala som si mlieko a bolo fajn.

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Zvláštne, že ignoruješ komplet všetky odpovede, ktoré hovoria proti tvojim obavám, a si ochotná uveriť jednému bluffu s vešteckou guľou, ktorý okamžite stanovil ešte aj poškodenie plodu v rozsahu 25%. A 25%-ná detoxikácia je hádam zaujímavejšia ešte viac!
Tuším idem aj ja stanoviť poškodenie bluffu 🙂.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@lorela ignorujem? A ako vies? Hned prve komenty ma upokojili. Ale ked niekto napise ze sa mohlo poskodit tak ma prirodzene zaujima ze co.

lorela
26. máj 2017

@nikushka2108 Nuž, jak je libo...

seahorse27
26. máj 2017

Zuvacky urcite neposkodia plod...myslim, ze ani vtedy, keby si ich zjedla aj s obalom 😀