icon

Môžu žuvačky uškodiť bábätku?

nikushka2108
25. máj 2017

Ahojte, chcem sa spytat vyžula som asi 2 baliky zuvaciek behom 2 hodin pretože som čitala že to pomaha pri sustredeni sa na ucenie.... som v 28 tyzdni. Je tu nejaka z vas ktora zuvala zuvacky v takom mnozstve? Chcem vediet ci to nemohlo nejak uskodit babetku. Velmi sa bojim. Volala som aj na toxologicke povedali ze by nemalo. Ale aj tak sa bojim. Ani vo sne by ma nenapadlo ze mozu zuvacky nejako uskodit. A len tak nahodou som si to zistovala na internere a zrazu ze zuvacky obsahuju nejaku latku ktora je toxicka.

seahorse27
26. máj 2017

@nikushka2108 ukludni sa...vsetci, ktori tu pisu o moznom poskodeni, si robia srandu 😉 Trochu sudnosti pri citani prispevkov by nezaskodilo, aj celkovo v zivote 😀 ...ak si teda tymto tvojim prispevkom nerobis aj ty prcu...

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@seahorse27 ja vtom nevidim ziadnu srandu ani vtip. Ked ti niekto napise ze mozes mat poskodene babetko.. s takych veci sa sranda nerobi.

lenkaam_1
Odpoveď bola odstránená
seahorse27
26. máj 2017

@nikushka2108 vidim, ze mas silnu potrebu udrziavat sa v permanentnej panike...tak kludne pokracuj...Ver mi, ze v pripade takejto otazky ludi laka robit si srandu 😉

marlenka222
26. máj 2017

@lenkaam_1 to nie ale ked sme hladali odpoved na nejaku hlupu otazku,nasli sme ju a netocili sme na tisickrat dokola. Lekari ju odobrili ze je to ok, tu jej zeny odobrili ze ok a fuuurt nejake komentare typu ale isto bude poskodene. Tak co s pytajucou sa? Tak bude no. Vsetci prisviedcame ze bude. Co chce pocut pocuje a zasa je zle lebo si robime srandu a sme ..... Dakujem za titul. Poprosila by som bloknut slusnu mamicku,ktora sa takto vyjadruje. Dakujem.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@lenkaam_1 zlatá :D dakujem

@seahorse27 a jak vies ze panikarim a stresujem? Vacsina mi tu povedala ze sa nemohlo nic stat. Ja som kludna. Ale zaujma ma viac nazorov. Mozno niekto ma iny nazor. Tak proste chcem vediet ne. Ze ak si niekto mysli ze mohlo uskodit tak na zaklade coho sa to domnieva a ake poskodenie ma namysli. Povec mi co je na tom zle??

lenkaam_1
26. máj 2017

@marlenka222 pocuj blokni koho chces...myslim si ze moje vyjadrovanie a tvoje zosmiesnovanie su na tom istom...tak sa nechovaj arogantne ze si zozrala mudrost sveta.

nikawero12
26. máj 2017

@lusy1507 presne tak - aká otázka, taká odpoveď. Veď je jasné, že niekto si tu robí zo žien na MK vrtuľu. Žiadna normálna žena by sa predsa neopýtala takúto hovadinu.

marlenka222
26. máj 2017

@nikawero12 lenze nie vsetky to chapu a do krvi sa idu bit za "spra

marlenka222
26. máj 2017

"Spravodlivost" pacia sa mi take,ktore ani nevedia pomaly o co ide ale ryyyychlo najdu vinnika aj obet

marlenka222
26. máj 2017

@lenkaam_1 ale kdeze 🙂 nezjedla som vsetku mudrost sveta ale aspon nenadavam ako najsprostejsia krcmarka z poslednej dedinskej krcmy plnej ozranov. Cmuk a navyse uz len to ako sa vyjadrujes vystihuje tvoju mudrost nie? Nic ine nevies iba nadavat?

nikawero12
26. máj 2017

@marlenka222 keď nechápu, tak sú jednoducho hlúpe a bodka.

marlenka222
26. máj 2017

@nikawero12 :D hlupa som tu vraaaaj jedine jaaaaaaa tak ja neeevieeeem. Ale asi si dam zuvacku :D

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@nikawero12 Tak ty kebyze si tehotna a zjes nieco vo velkom mnozstve co obsahuje latku ktora posobi ako jed. A precitas si otom ze vo vacsom mnozstve moze byt toxicka pre plod.By ma zaujmalo ci by si bola kludna.. ja niesom chemik aby som vedela ze ake mnoztvo tej latky obsahuju zuvacky a ake mnoztvo znamena predavkovanie sa tej latky a ake mnostvo moze ohrozit plod. tak si zavri hubu ked sa dotoho nevyznas a nevies co je aspartam. Áno je to velice vtipne ze haha zuvacky coby mohli spravit. Tiez by ma ani vo sne nenaapdlo ze zuvacky mozu uskodit. Inakby som nevyzvachala take mnozstvo.

nikawero12
26. máj 2017

@marlenka222 no skús si dať a potom napíš, či si omúdrela alebo nie 🙂

nikawero12
26. máj 2017

@nikushka2108 no nazdar! Okrem toho, že sa ti od žuvačiek znížilo IQ, tak si sa stala aj agresívna.....no hergot, nebude to už dokonca choroba šialených kráv?😅

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@nikawero12 a este nieci keby si mala poznamky ktomuze co to vobec sem davam.. zaujmali ma realne skusenosti matiek ktore zvachali zuvacky a ake deti sa im narodili. Ci zdrave alebo to malo nejaky vplyl. Pripadne je tu mozno niekto kto sa dotoho aj vyzna.

luliu
26. máj 2017

@nikushka2108 preboha naozaj sa tu nestrapnuj. To aby to to uškodiť by si musela zjesť denne 100 balíkov jeden rok. Aspartam je povolené sladidlo aj keď ma nejaké nedobre vlastnosti, ale tie by mohli mať vplyv keby si ho konzumovala v mega davkach

marlenka222
26. máj 2017

@nikushka2108 a ty studujes kazde jedlo?kazdy krem? Kazdy sampon? Aj telefon ci pocitac ked drzis v ruke vies ze je skodlivy? Ano nieco je skodlice viac nieco menej. Ak mas pocot ze ti nieco uskodilo,nechaj si spravit testy,rypat do seba popripade do dietata,zazaluj spolocnost co ti uskodila. Co ti tu my viac povieme? Co je viac zuvaciek a co menej?niekto ma alergicku reakciu ani o tom nevie,len ho nieco svrbi a neriesi to,ty si vyzuvala 2 baliky zuvaciek.... Zuby si nemyjes? Aj zubna pasta je jed. Lak ma vlasy,na nechty,taska v ktorej nosis skripta,oblecenie ktore prikladas na kozu ja bruchu. Chapes? Co ta nezabije,to ta posilni. Aj dieta. Ja kef som jedla lieky ako tehotna(zial ano musela som,lekar mi dal najslabsie a vysvetlil ze dieta si z toho zoberie malo co) a to je co povedat. tak prosim ta ries podstatne veci a nie zuvacky.ak teda mas pocit ze mas mat postihnute dieta zo zuvaciek nechaj si zrobit testy z odveru plodovej vody,ktory je tak problematicky pre dieta ako potrat pomaly. Stastnu hodinu rozhodnutia. Isto to das. Popripade daj si este zuvacku. Ked su tak super na premyslanie mozno by si ich mala zut este castejsie aby SI KONECNE POCHOPILA

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@nikawero12 nie som agresivna ale nemozem sa pozerat na tie komenty kde sa hrate na mudre ze haha zuvacka co by to mohlo urobit. Zo mna robite sprostu.. a ani jedna zvas pomalynevie co naozaj to obsahuje. A ake to moze mat nasledky.

veronikaszabova
26. máj 2017

@nikushka2108 preboha, toto snad nemyslis vazne....

marlenka222
26. máj 2017

@veronikaszabova prave ze mysli a uplne. Nechape o co ide. Ma len svoju pravdu. Tu je skoda cokolvek riesit lebo sme vsetky kto sa zapojil neschopne matky,pi...,vyj... A podobne.

luliu
26. máj 2017

@nikushka2108 ja som chemik a naozaj neuveriteľne preháňas. Aj keby si zjedla 10 balíkov, nestane sa nič, max. ta prezenie

luliu
26. máj 2017

Nechapem m ženy ktoré s tehotenstvom strácajú zdravý rozum a riešia také sprostosti až naozaj človek uvažuje že či to naozaj myslia vážne alebo chcú pobaviť ostatnych

marlenka222
26. máj 2017

@luliu prosim Vas, taketo veci jej nepiste,lebo dostanete titul. A chemik alebo DAKUJEM to nebude. Tu je kazda rada zbytocna.

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@marlenka222 este kolko krat mam napisat ze ma zaujmaju realne skusenosti??? Ja si nepotrebujem robit vysetrenia a ohrozovat babetko. A nic sa cez sono neda vysetrit. Nie nestudujem si kazdu jednu vec co obsahuje. Ved by ma porazilo. Tie zuvacky nie su dobre na premyslanie. Ale ked sa ucis a spojis to s nejakou chutou a na skuske si das znova tu chut tak si na to ucivo lahsie spomenies. To je neurologia. Preto som ich zuvala. A vsetko vo vacsom mnozstve nie je dobre. Preto ma to zaujmalo ze ked som ich zjedla tak vela ci to nemoze nejak uskodit. Dozvedela som sa veci ktore som sa ani dozvedet nechcela. Preto som sa informovala u odbornikov ale taktiez ma zaujmaju aj skusenosti na ktore som sa opytala tu na tejto stranke.. neviem co je na tom nepochopitelne.

lenkaam_1
26. máj 2017

@marlenka222 zlaticko moje a ty nevies nic ine len sa posmievat? A robit si srandu z pravdepodobne prvorodicky? Ty ked si otehotnela hned si vedela co mozes co nemozes ako sa spravat? Ked si porodila hned si vedela ako babo chytit ako spravne kojit ako ho obliect preco place ako ho dat odgrgnut atd atd atd...tiez si sa pytala a tiez ti to bolo normlne vysvetlene nie vysmech nie posmesky typu nakrm ho nohou atd...

marlenka222
26. máj 2017

@nikushka2108 nepochopitelne je dost vela. Napr
Ked si tak posadnuta jedmi,tak by si mala teda riesit vsetko a nie iba 1 vec. Tak teda nie si dobra matka!?! Lebo nedtudujes nic ostatne ako iba zuvacky
No a ked chces vediet ako na tom si, prave na to sluzi odber plodovej vody. To si rovnako nezistovala? Sak jasne ze zo sona sa neda nic zistit... Co by ti tam zistili? Ze aj drobec zuje zuvacku? Realne ma kazdy so svojim tehotenstvom tolko skusenosti kolko ma. Kolko zazil a kolko riesil. Niekto si dal aj pivo ci deci vina,iny zul zuvacky,pipripade jedol mleta maso. Este nieco?

nikushka2108
autor
26. máj 2017

@luliu si robis srandu alebo mas naozaj vystudovanu chemicku? Lebo ak ano tak dakujem za konecne jeden normalny komentar ktory miaj nieco dal. Lebo ja naozaj nemam odkial vedet ake mnozstvo moze uskodit babetku. Viem ze mne to neuskodilo nijak. Ale babetko je malinke.

marlenka222
26. máj 2017

@lenkaam_1 ano ja som bola dokonala a este aj som.