Môžu žuvačky uškodiť bábätku?
Ahojte, chcem sa spytat vyžula som asi 2 baliky zuvaciek behom 2 hodin pretože som čitala že to pomaha pri sustredeni sa na ucenie.... som v 28 tyzdni. Je tu nejaka z vas ktora zuvala zuvacky v takom mnozstve? Chcem vediet ci to nemohlo nejak uskodit babetku. Velmi sa bojim. Volala som aj na toxologicke povedali ze by nemalo. Ale aj tak sa bojim. Ani vo sne by ma nenapadlo ze mozu zuvacky nejako uskodit. A len tak nahodou som si to zistovala na internere a zrazu ze zuvacky obsahuju nejaku latku ktora je toxicka.
@nikushka2108 a akú značku žuvačiek si vlastne zuvala?
@nikushka2108 nerobím si srandu, tebe ani dieťaťu sa nemohlo nič stat
@marlenka222 pisala som uz ze nebudem ohrozovat babetko odberom plodovej vody.. zaujmali ma len nazory....... bud zo skusenosti alebo pripadne ak je tu nejaky odbornik.. nie od ziien ktore nemaju skusenost a vedia otom akurat velke hovno ... mozno naozaj prehanam a budem rada ak prehanam.. ale proste ma to zaujma .. to neznamena ze som sprosta. Keby som necitala veci typu ze to chemicky nici pluca pecen oblicky zasahuje to genitiky a vo vyskumoch to usmrtilo potkany. Tak by som to neriesila
@lenkaam_1 nie vsetky mozme byt az na takej vysokej urovni ze by nam admin.musel mazat komentare 😘 vies milacik a zlaticko
🙈🙈🙈
@nikushka2108 prosim ta logicky. Jed na krisy a podobne je v urcite inom prevedeni a miere dany do obehu ako latla v zuvackach. Chapes ze na trhu je tolko.nebezp.latok ze by clovek musel studovat milion rokov kym by sa ku vsetkym dostal a chapal ich dosah na zivot? A co samotne sono? Ved aj to svojim sposobom skodi.... Chapes zial zijeme v takej dobe. Uber z tempa lebo malemu fakt ublizis. Pred sebou mas este neskutocne krasne tyzdne tak neries jedy.
@marlenka222 ja viem ze je vtych zuvackach v minimalnom mnozstve. Lenze ja som nezjedla odporucenu davku ale 2 baliky. Cize som sa bala ze to prekrocilo hranicu ktora je dovolena. Ale pisal tu niekto ze je chemik a ze to nemohlo uskodit.. tak dufam ze je to pravda.
@nikushka2108 ps. aspartam je umele sladidlo pouzivane aj v zuvackach bez cukru.. jasne ze to nie je ktovieaka vyhra to jest a zaroen vyzutie 2 balikov zuvaciek ta urcite nespasi pri uceni, radsej sa chod na polhodinku prejst, daj si zopar hrozienok, ovocie ci kusok cokolady pri uceni.
@nikushka2108 no ta ked si pazrava a neni ti jedna zuvacka dost, ta teraz plac nad aspartaMom..... co chces, aby sme ti napisali???
Stare prislovie hovori, ze vsetkeho vela skodi. Aj aspartamu, aj blbosti.
Tak sa ukludni a uz sa tu nestrapnuj, mozem ti tu hodit linky, ktore ti na oplatku potvrdia, ze aspartam v mnozstve, aky si vyzuvala, neskodi. OKEJ?????
my vieme velke hovno, ako pises, hlavne ze TY si vedela vsetko, tak preto si tie zuvacky zuvala ako nenazrate prasa?
JA roky koli aspartamu vobec zuvacky nepouzivam ani kopec inych veci co su oznacovane ako bez cukru lebo zvacsa vsetko obsahuje aspartam alebo sa to oznacuje aj ako acesulfam K ...kola bez cukru, jogurty ako jogobella bez cukru a podobne ...vsetko ma ako nahradne sladidlo vzdy aspartam alebo acesulfam K co odmietam davat do svojho tela...
@sam2 daj mi chrumku ale bez jedu! :D nezer sama budes tucna a nevojdes sa ani do chladnicky ked budes chciet vybrat parky ci ine vyrobky
@marlenka222 ja zijem v dobe jedovej, takze tvojej poziadavke vyhoviet bohuzial nemozem 😂🙈
A co sa tyka toho priberania, nepodelim sa. Radcej budem tlsta ale najedena, ako chuda ale hladna 😂🙏
Daj si zo svojich zasob 😜
@nikushka2108 Vyzerá to, že otehotnelo 13 ročné dieťa a nevie, čo so sebou 😝 Zajtra sa opýtaš, či mu nemohla poškodiť voda, ktorú si vypila, lebo obsahuje chlór...ach jááááj 😅
@sam2 Ja mam iba zuvacky
@marlenka222 no nie vsetky sme tak na urovni aby nas trapilo ci na nejakom mk mi niekto vymazal komentar :D :D to je existencny problem naozaj 🙂 asi nezaspim take je to vazne....neblazni uz
@lenkaam_1 daj si zuvacku ked nezaspis. ;)
@sam2 dnes idem grilovat. Posuniem ti? Ja nebudem lakoma ako Tyyyyy 😝 mozno mi to nejak uskodi.... 😲
@marlenka222 my sme isli na pizzu. Tak si grilovane neprosim 😜😂
Ale zeny klud pre boha :D Co sa to tu ako zvrhla tato debata. Boli tu uz aj horsie otazky nie? Tiez sa zaradi medzi perly ale jendoznacne nie na popredne priecky. A ani navzajom sa nemusite provokovat, kazdy ma svoj nazor no
@nikushka2108 odberom plodovej vody by si nic nezistila... tam sa vysetruju len chromozomalne poruchy co sa tyka poctu chromozomov, nie ich strukturalne chyby ;)
@slniecko323 ale rozumies dobry pocit ze som do seba nechala vrtat zbytocne to nesie. Zvlast ak chce zistit nezistitelne
ako dobre, ze ked som bola tehotna, internety este neexistovali...nemalo ma co trapit 🙂

@marlenka222 tak to ti srdecne gratulujem bodaj by nas bolo viac ako ty 🙂