Musia mať tehotné v aute bezpečnostný pás?
Maju tehotne vyhodu v aute co sa tika pásou?
soferovala som az do porodu.. teda par hodin pred hospitalizaciou som sla autom v noci pre mm. a VZDY som sa zaputala... aj ked som bola z toho pasu nervozna.. pod pas aby ma v lete nerezal som si vzdy nieco podlozila aby sa nezarezaval do mna,a le aby som citila pohodlie a mako .
zaraza ma hlupost a nezodpovednost mamiciek, ktore si povedia, ze pas si nedaju , lebo su nervozne ... taketo mamicky asi nezazili ake je to ked auto prudko zabrzi v 60 km rychlosti . ale to je uz na zvazeni kazdej mamicky... mimochodom ... detske autosedacky su potom tiez uplne z cesty ... mnohe deti v nich tiez neradi sedavaju a su nervozne ....
http://tummyshield.sk/ tu je pomec pre tehulky, aby boli pripasane a zaroven babo bolo v bezpeci-neviem ci to ozaj funguje ale je to zaujimave
pokiaľ viem tak hej, pás si máš dať trošku nižšie aby bol pod bruškom. Pripútaná byť ale musíš!
ja som bola pripútaná stále,manžel kúpil akési somarinky,čo sa pripli na pás aby ma nestláčal a mohla som byť normálne pripútaná 🙂
hmmm...tak možno kedysi pred ,,100 rokmi,, sa tehotné pripútavať nemuseli - myslím, že sa pri kontrole stačilo preukázať tehotenskou knižkou 😖
tie maminky, ktoré sa nepripútavate - Vás asi ešte nezastavili DP
ja osobne som používala ,, be safe,, pás - o ten sa zachytávala tá spodná časť pásu, aby to išlo nie cez bruško, ale pod bruškom - používala som ho asi do 4m...vedela som, že bábetku neubližujem, cítila som sa bezpečne a dodržiavala som zákon 😉
ja som pás používala ale tak že na ten spodný som si sadla aby mi nešiel cez bruško a aby nejako neohrozil malú...ale najlepšie je podľa mňa použivať tú podložku pre tehotné kde si ten pás vieš zapnúť tak aby nešiel cez bruško
baby používajte pásy píšem z vlastnej skúsenosti ja som mala nehodu síce len taký vačší tukanec ale mala som baby safe pás a všetko ok. keby že nemám pás tak narazím bruchom rovno do volantu a neviem ako by to dopadlo.
podla vyhlasky nemusis ja som sa ani nezaputavala lebo pri prvej som nevedela ze je specialny pas a pri druhej som ho uz nekupovala lebo je to priserne drahe a dalsie dieta neplanujem
ja tiez riesim tento problem, uz asi tyzden. neviem, co je nebezpecnejsie. pas si sice dam pod brusko, ale hned vyskoci hore, a to je este horsie, ako ho nemat. zvazujem kupit bezpecnostny pas pre tehotne, aby to tam dole drzalo, lebo ked soferujem, nemozem si pas drzat stale pod bruskom. ale je fakt, ze je to hrozne drahe. bez pasu sa vsak citim dost nebezpecne ☹
tiez som skusala si zapnut pas a nemat na brusku tu spodnu cast, len si na nu sadnut. lenze ma upozornili, ze je to este nebezpecnejsie ako uplne bez pasu. ked je zapnuty pas, tak je aktivovany airbag. pri naraze vystreli airbag, ale kedze mna ta vrchna cast nezadrzi, mozem narazit na palubnu dosku alebo volant este skor ako airbag vystreli a navyse potom vystreli airbag a odhodi ma spat ☹ s nezapnutym pasom, nie je aktivovany ani airbag.
podla zakona tehotne inak priputane byt nemusia...
ked niektore hovorite, ze ste si jednoducho dali pas pod brusko, to vam tam aj drzalo?
Len raz som šla autom počas tehotenstva - v 8. mesiaci aj to som mala pas. Hoci mi švagor (policajt) povedal, nech sa nezapínam, že nemusím - lebo som tehotná a že som v aute s ním, že nech sa nebojím, nebudem platiť pokutu...Aj tak som si pas dala, pre bezpečie dieťaťa aj moje.
Blbost, ze NEMUSIA BYT PRIPUTANE. MUSIA! Na pas pod brusko existuju v obchodoch specialne pasy, pridavne pasy s poduskou,ktore drzia pas pekne pod bruskom, maju ich v onbchodoch pre deti a tehotne,v obchodoch s autosuciastkami a daju sa najst aj na nete.
Precitat:!!!!! Lekár by mal pri prvých návštevách v tehotenskej poradni žene vysvetliť správne a bezpečné pripútanie vo vozidle. Pripútaná žena má až trikrát väčšiu šancu, že prípadnú autonehodu prežije aj ona, aj jej plod. Správne zapnutie pásov: spodný pás je pod maternicou, ramenný pás musí byť umiestnený medzi prsami ženy. Zapnutie by malo byť pohodlné, ani nie tesné, ani nie príliš voľné. Pripútať by sa mali ženy na prednom aj na zadnom sedadle.
ahojte, predavam bezpecnostny pas besafe do auta pre tehule. pozrite v mojej inzercii ak ma niektora zaujem, tak ma kontaktujte cez IP. dik.
v zakone je, ze tehotna zena nemusi byt priputana, klasicky pas by mohol dieta aj zabit ... ak chces byt priputana, tak si kup specialny tehotensky pas ...
Ahojte, tiez predavam bezpecnostny pas, pouzivala som ho a myslim, ze to je velmi dolezite. Do nas tuklo auto zozadu, na krizovatke, bol to dost silny naraz a pas zafungoval bezpecne. https://www.modrykonik.sk/bazar/ine-pre-mamicky... Martina
TY KOKSO;....to co je za otazka?????? sprosta.....sorry.....nosis v bruchu svoje dieta a pytas sa na toto? to snad ani nie je pravda! a tak pri havarii ked ta hodi dopredu a opres sa bruchom o volant a potratis, to akoze je ti jedno? pardon, som sa rozohnila ale otazky tohto typu ma fakt ze vedia.....existuju bezpecnostne pasy pre tehotne, Besafe ja taky mam, a stale, opakujem, stale sa priputam, aj pasom a potom aj tymto pre tehule.....nechapem, na jednej strabe vsetko len to najelpsie pre babatko, na druhej sa nepriputam, lebo mi to tam nedrzi...no, nad niektorych nezodpovednostou mi ostal rozum stat.......
ja som bola priputana ako vzdy, normalnym pasom. vobec mi nevadil a nezavadzal. to su inak neskutocne sproste otazky. viete preco je bezpecnostny pas? kvoli bezpecnosti. narazi do vas auto, preletite celne sklo a ked aj nahodou nejakym zazrakom prezijete, tak vase nenarodene dieta nie. este nejaka tupa otazka?
tehotna nemusi mat pas ,ale musi sa preukazat tehu knižkou,ani vodič pri cuvani nemusi mat pas,ani vodič ktory ma zdravotne problemy ktore by ho obmedzovali pri použivani pasu,k tomu treba ale potvrdenie od lekara.
ak ti to zdravotny stav, pripadne tehotenstvo nedovoluje, musis mat potvrdenie od doktora a nemusis mat pas. avsak je to velke riziko, takze poriadne popremyslat. ked som mala zlomenu klucnu kost, mala som papier, ze pas nemozem pouzivat, policajti ti to akceptuju, pri tehu mi to nerobilo problem byt zapasana a hlavne som sa citila bezpecnejsie, keby nieco...
@bubinko83 velmi sa mylis, nie je ziadna vynimka v zakone pre tehotne, jedine, ako pises zo zdravotnych dovodov, ale ked im len zamavas tehotenskou knizkou, nepomoze..... navyse, tie pasy castejsie zachrania zivot, ako narobia zlobu... treba na to mysliet 🙂 a to ja som v kazdom tehu cestovala.... uf, no nadmieru vela a vzdy s pasom.
nejdem tu prepisovat cely zakon a clanok, ktory uklada, ze vodicovou povinnostou je priputat sa !!!!
Tehotenstvo Ta neospravedlnuje, je to priestupok a este k tomu ohrozujes nenarodene dieta. Dufam, ze to bola len otazka aby si sa utvrdila vtom, ze MUSIS BYT PRIPUTANA.
Ci niekto "mudry" Ti radil, ze sa nemusis?? PROSIM TA, PRE DOBRO DIETATA NEPOCUVAJ TO!!!
jasne že musí. každý človek musí byť pripútaný keď ide v aute
podľa mňa je totalna kravina že žena nemôže bayť pripútaná a kupovanie špeciálnych pásov. Predsa keď človek nabúra môžeš byť rada že žiješ . A zas keď už nechcete byť pripútané sadnite si dozadu
pokial je vozidlo na zadnych sedadlach zabezpecene bezpecnostnymi pasmi tak ano musis byt zapasana..a vpredu musis
inak je fajn, ze ked nie je zena tehotná tak to že sa pripúta berie už ako samozrejmost a ked tehotná je a nosí v sebe to najvzacnejšie na svete tak už to netreba a navyše to považuje za výhodu nemusiet byt priputaná!!?!
niekedy sa mi rozum zastavuje.......
!!!!preboha, to keď si sadnem dozadu sa mi nič nestane??????? normálne nemám slov na niektoré názory
všetkým múdrym hlavám, ktoré si myslia že sa im nič nemôže stať, radím pozrieť si Crash - testy, ktoré sa robia v rýchlosti 50km/h.
tí nepripútaný si vždy zalietajú ako supermani....
a ešte jedna vec, keď už nemyslím na seba, myslím aspoň na to dieťa. ono totiž nemôže za hlúposť svojej mamy.....
samozrejme, čo je to za otázku...Nato tam tie pásy sú a volajú sa bezpečnostné, nie? Ja som chodila autom až do 9. mesiaca tehotenstva, žiadny iný pás pre tehotné som nemala, vždy som bola pripútaná klasickým pásom a tú spodnú časť som si držala pod bruchom, keďže som sedela ako spolujazdec a nešoférovala som..
a preco nepouzit pas pre tehotne Clippasafe alebo Besafe? mamicka sa priputa s tento pas pripne k bezpecnostnemu. je to ovela pohodlnejsie. v zahranici je to bezna prax. ja sama som mala oba druhy. Clippasafe je pre tie co radi nosia sukne...
no jasne ze ano,,,ved ked sa nahodou stane havarka tak mozes poletiet von oknom alebo si nebodaj udriet brucho....ja som chodila v aute priputana celych 9 mesiacov, ved naco zbytocne riskovat...pokial som nesoferovala tak som si ho drzala dole ked som mala este mensie brusko potom uz nebol problem...a okrem toho musis mysliet na to ze uz nie si sama ale mas pod srdcom dieta....

ja som jazdila furt az do konca tehotenstva a nezapasavala som sa...mna to tlacilo a bola som z toho nervozna.