Musia mať tehotné v aute bezpečnostný pás?
Maju tehotne vyhodu v aute co sa tika pásou?
ja som bola ako tehotná na konci ako "hrošica" a chodila som autom často,aj do mesta vzdialeného 50 km do poradne.a vždy som bola pripútaná.aj keď som si veľakrát ten spodný pás pod bruškom držala rukou,lebo mi to trošku vadilo.nechápem,čo má byť "výhoda" na tom,že tehotná by nemusela byť pripútaná.
Žienky mňa a moju mamku zastavili policajti tento týždeň. Mamka - jasné že nepripútaná ja tehulka narozdiel od nej áno. Policajt sa jej pýtal, prečo nemá pás (nejak sa vyhovorila) A zrazu policajtova otázka: ,, Osoba vedľa vás je kto?´´ Ja som na neho zarazene pozrela a hovorím, že som dcéra. A policajt na to: ,, Vaša dcéra je tehotná - ona má pás a pri tom ho mať vôbec nemusí´´ ... Ja som sa len začudovala, veď som čítala, že by som mala byť pripútaná (presne tak ako tu píšete - pás si treba nasmerovať pod bruško). Večer som sa s manželom o tom rozprávala a ten mi povedal, že nemusím byť pripútaná, pretože ten tlak pri náraze automaticky pritlačí pás tak, že je veľmi veľké riziko toho, že potratíte alebo že sa bábatku niečo stane. Radšej si na nete alebo niekde v obchode pozrite bezpečnostné pásy pre tehotné - dnešná doba je moderná a kúpiť sa dá už všetko.
Zienky, nerozumiem preco ste take utocne, ja plne chapem aj mamicku, ktora sa nechce priputavat. Poznam x pripadov, kde to, ze clovek nebol priputany mu zachranilo zivot. Je pravda, ze od kedy som tehotna, som na vsetko uzkostlivejsia, lenze vsetko ma svoje pre aj proti. Je urcite najlepsie mat bezpecnostny pas pre tehotne, ale kym ho nemam, je pre babätko v pripade nehody rovnako nebezpecne priputat sa ako ostat nepriputana.
Ahojte baby ja mám kamaráta policajta a keď som sa ho nato pýtala tak hovoril, že tehotné ženy nemusia mať pás už len kvôli tomu, že ak by nanešťastie prišlo k hocijakej kolízii pás Vám stiahne a tým môže spôsobiť potrat alebo iné poškodenie ako tu už písala aj @ zuzanadringus a ostané mamičky...
no neviem.... Pas zachranuje zivoty a ze tehotne nemusia to co za somarinu !!!!!
skoc za policajtami ak nevies ako zapnut pas ked si tehu....
Tehotna zena musi byt priputana bez.pasom,ak sa nechce putat musi so sebou nosit potvrdenie od dr.a pri kontrole policajtom sa nim preukazat,inak je opravneny vas pokutovat...pred nedavnom som to riesila,kedze som bola sama tehu.
Chod radsej pesi. To sa priputat urcite nemusis. A aspon sa tu nebudu riesit taketo "problemy"
Ako vsetky píšu musíš ale predávajú aj špeciálne pasy pre tehotne
Minule o tom hovorili v telke, ze dobre je mať predsedal ako pre deti,a ste vyššie a netlačí vám tak pas na brucho. Každopádne doktori už neodporúčajú šoférovať po šiestom mesiaci,lebo neviete, čo sa môže stať vo vašom tele,môže vám prísť zle.
ja som si pas v neskorsom tehu davala tak ze ako keby cez jednu nohu. hore ma to chranilo a dole netlacilo lebo mi siel medzi nohami a obopinal len jedno stehno. 😀
každá žena - šoférka, či pravidelná spolujazdkyňa by si vo vlastnom záujme mala zaobstarať špeciálny bezpečnostný pás do auta pre tehotné.... a nie tu riešiť, či sa pripútať, či nie ... či dokonca hľadať v tom "výhodu" 😕 😕 😝
rozum sa mi zastavuje inak na MK... na jednej strane sa tehotné donekonečna pýtajú či im, resp. ich bábätku neuškodí hento a toto.... dôkladne skúmajú každé sústo, ktoré zjedia, riešia teplotu vody, ktorou sa sprchujú, či neškodnosť pleťového krému alebo melíru na plod.... a zas druhej strane neváhajú hazardovať a jazdiť v aute nepripútané? 🙄
Ja sa v aute pripásavam vždy automaticky, ale prepáčte, je podľa mňa mimo moralizovať, že sa niekto musí pripásať, lebo mu to zachráni život. Hej, je vyššia pravdepodobnosť, ale zo skúseností hovorím, že je to blbosť a nie vždy to tak musí byť...🙂
Ahojte kočky, napíšte svoju skúsenosť so špeci bezpečnostnými pásmi pre tehotné aj do našej encyklopédie Wiki Modrý koník. Miesto na pridanie skúsenosti je dole pod článkom: https://www.modrykonik.sk/bezpecnostny-pas-pre-...
Ak poznáte ďalšie značky týchto špeci pásov, tak sa mi ozvite, doplníme do článku. Dik
dankadina
usiko
habibi78
elli333
zeny, pre kristove rany - myslite si, ze ked sa ocitnete v kolizii a auto prudko zabrzdi, tak si neotrieskate brucho a hlavu o palubovku, ci nevyletite prednym sklom, ale vas ochrani silna vola? pas uskodi vasmu dietatu len v pripade, ze ho mate pretiahnuty priamo cez brucho. ale preto su rozne pripravky a aj specialne podsedaky pre tehotne, co im ten pas potiahnu pod brusko a uz to babo vobe neobmedzuje ... ak si myslite, ze sovje dieta chranite tym, ze nie ste priputane - --- nemam slov. zelam vam len, aby ste neprisli v aute do koliznejsituacie :(
aj ja si myslim, ze 40 eciek za pas je vela, preto spekulujem, ako ho usit - ale ani neuvazujem, ze sa nebudem pasat. denne cestujem do prace a nie raz som muselabrzdit kvoli dakemu pakovi. nebudem ohrozovat seba a ni moje dieta predsa.
mne pás zavadzia ...a z vlastnej skúsenosti som rada že som nebola priputaná ked sme mali búračku lebo keby mi pás pri zabrzdeny pritiahne bruško neviem akoby to skončilo...aj policajt povedal že je to na každej žene a stačila tehotenská knižka žiadne potvrdenie...
Je to take osemetne..ja som mala vlani v 21 tyzdni autonehodu.sedela som vzadu za šoférom nepriputana a stalo ma to otras mozgu,rozbite pery,obočie,rozbity nos,narazeny krk a bezvedomie.brucho som si neudrela akoby zázrakom.no viem že následne sa ma policajt na výsluchu pýtal ci som bola pripútaná.
Mile tehulky priputane byt musite brucho s babom neoslobodzuje od tejto povinnosti v dnesnej dobe dostat kupyt specialny podsedak na upnutie bezpecnostneho pasu pod bruskom. Ja som uz pri dcerke si to zakupyla a pri syncekovy som dakovala za to ze som to mala a bola priputana. Maly sme autonehodu ked som bola v 7 mesiaci. Ano rebra ma boleli ale maly bol uplne vporiadku. V sanitke mi povedali keby som nebola poctivo priputana vyletim celnym sklom a ak by som mala stastie a minula strom dieta by aj tak neprezilo ak by som mala smolu neprezili by sme obaja. Takto vdaka bezpecnostnemu pasu som prezila aj ja aj maly a trosku narazene rebra od pasu sa zahojili.
Mne dnes policajt zhrozene povedal, ci chcem pri naraze dieta udusit pasom a nech si ho odopnem. Ze staci ak ma tehotna zena pri sebe tehotensky preukaz. Tiez som toho narazu ze neexistuje jednoznacne ano alebo nie, ale mensie riziko podla mna je ak je zena priputana.
urcite nebudem ohrozovat svoje dieta tym ze si zapnem pas a ak by to aj bolo povinne tak si ho nedam. sli sme na dovolenku v juni to som bola len 6 mesiac tehotna ale nebolo to vidno skoro vobec. tak sa madarka policajtka pytala preco niesom priputana.. tak jej muz povedal ze som tehotna.. ticho bola.. tak ziadny polis si toto na zodpovednost nezobere
ja mám tehotenský pás a je super 🙂
ja urcite vzdy s pasom..nebudem predsa ohrozovat svoj vlastny zivot. ja som si uz raz nehodu prezila a keby som vtedy nebola priputana, tak som tu uz neni. a myslim ze ked ja tam niekde na dialnici koli nezapnutemu pasu dodycham, kym by sa tam dotrepala prva pomoc, aj moje dieta by uz bolo so mnou na druhom svete! Okrem toho mam zodpovednost aj voci svojmu uz narodenemu dietatu. Co z toho ked chranim dieta, ak koli nezapnutemu pasu ja neprezijem a moje prve dieta zostane bez matky?
ja to riesim polocestou - mam pas zapnuty, ale ten spodny co ma ist cez brusko, mam vzadu za chrbtom a prepasana som len tym hornym...takze ma zadrzi,ale cez brusko mi nejde 🙂 chodila som tak prve tehu a chodim aj teraz, nebol ss tym problem ani ked ma policajti zastavili 🙂
@lareina ktory si mala konkretne prosim ta?
@sophinka17 ja mam tento, ale vyraba sa ich viac, aj s isofixom a pod. ja som hlavne chcela certifikovany nie nejaky neznamy https://www.brendon.sk/Products/Details/9239
@littleslovak dakujem ti, na ten som aj pozerala a asi ho rovno objednam. Mna normalny pas tlaci a bez pasu sa vozit nechcem
@sophinka17 ja som mala taky za 20€ a bola som spokojná