Musím ísť na odber krvi nalačno?
Mám ísť prvýkrát v tehotenstve na odber krvi.Doktorka mi povedala,že mám prísť nalačno... Ale,mne býva zle a hlavne ráno ak sa nenajem.Ráno tam mám byť až o 7.15 hod,a to som už vtedy hore skoro dve hodiny... To si nemôžem dať ani suchý rožok??? 😖
@ita78 podla mna sa kludne mozes najest,teda aspom ten suchy rozok,ale pokial mozes tak aspom 2hod pred odberom nejedz, mne vzdy kazala zjest nieco ked mi byvalo zle,a potom som chodila na poradnu vzdy poobede a to som nemohla jest 4h pred odberom.
ahoj,pri prvých odberoch sa robí aj cukor,takže by si mala aspoň 6 hodín nič nejesť a ak vyšetrujú aj tuky,tak aj večera by mala byť ľahšia.radšej si zober dačo sebou a potom to tam zjedz,ak by ti bolo zle.neboj,zvládneš
@ita78 je to najlepšie prediskutovať s lekárom, stačí mu zavolať. Neviem ako u iných, ale ja som na lačno chodiť nemusela. A kočky...cukor sa robí až 26 tt. V tedy treba na lačno. Prvé odbery sú na protilátky, skús si vyžiadať aj na štítnu žľazu, nerobí to každý doktor, ale malo by sa, ďalej sa robí toxoplazma, krvný obraz, choroby. Budú ti robiť aj výter z pošvy na zistenie iných nebezpečných chorôb.
@mamabiba mne brali krv na cukor na poradni, pred obedom.. bola som po desiate ... 😅 .. vravela som im, že načo to je dobré, ked aj tak mám diagnozu gestačný diabetes.. ale krv napriek tomu vzali.. no a o mesiac v poradni mi vysmiata sestrička tvrdila, že výsledky sú dobré, cukrovka nie je.. tak som jej opäť pripomenula, že cukrovka je, ale diéta robí svoje 😅 😅
@ita78 naozaj ako radia baby, najlepšie je oboznámiť dr. s tým, ako ti býva nevoľno a či teda môžeš a kolko, pred odberom, niečo zjesť
Ja som na prvy odber nemusela ist na lacno, jedine odbery kam chodim na lacno je, ked mi beru u endokrinologa na stitnu zlazu - ten sa vzdy robi na lacno..takze podla mna to zalezi co vsetko ma dr v plane testovat 🙂 najlepsie je overit si to priamo s dr
Aj ja musím ísť zajtra na lacno na krv a je mi tak strašne zle ani si nedokážem predstaviť ako to zvladnem zvraciam ráno aj večer a bojím sa aby som aj na poradni alebo v čakárni nezvracala.Nedokazem sa tešiť a stále iba lezim.

@ita78 Ahoj. ak su to tie uplne prve odbery, neodporucam ti jest nic len cistej vody sa napit. Budu ti urcite zistovat aj hodnoty cukru a vtedy naozaj treba byt nalacno. Neboj sa vydrzis. Aj ja som mala take stavy ze mi bolo od hladu zle. Ja som si dala nesladeny matovy cajik a bolo lepsie. ale potom uz tie dasie odbery nemusia byt nalacno, neboj.