Nasofan v tehotenstve

marcaradko
24. apr 2013

mate niekto skusenosti s uzivanim tohto kortikoidno-steroidneho spreju do nosa v tehotenstve?som v 13tt a mam zrejme chripku,problem je v tom ze z alergickych dovodov nemozem rozne lieciva,tento sprej mam odskusany a momentalne myslim ze dost potrebny.myslite ze jeho uzivanim cca 3-7 dni by som mohla uskodit plodu? 😕 kto z vas uzival v tehotenstve nasofan a co na to dr.?

cecil36
25. apr 2013

@marcaradko ja som v tehu uzivala nasonex kvoli alergii cca 6 mesiacov a v pohode. Aj dr. povedal, ze nasonex sa moze aj v tehu. Ale ako je to s nasofanom neviem, je tam ina ucinna latka ako v nasonexe. Kazodpadne je to lokalna vec, takze si nemyslim, ze by mohla nejako vyraznejsie skodit. Porad sa ale radsej s alergologom a gynekologom.

marcaradko
autor
25. apr 2013

Nasonex tiez obsahuje kortikosteroidy?

cecil36
25. apr 2013

@marcaradko ano, ale inu ucinnu latku.

wien
25. apr 2013

@marcaradko nasofan v tehu by sa nemal, mne predpisala doki nieco podobne, len jemnejsie - rhinocort aqua. Nasofan obsahuje tu istu ucinnu latku, len je silnejsi.

marcaradko
autor
25. apr 2013

@wien ja nemozem dat do seba nic odskusane pretoze sa zvyknem vyhadzat a opuchat.alergiu mam dokonca aj na dihiaden a zodac.jedine co mi potom zaberie je hydrocortizon a predison vo vysokych davkach.co v tehu neprichadza do uvahy ☹ myslis zë uzivanie nasofanu tych 5 dni po jednom vstreku do kazd. nos. dierky je uz ohrozenie mimi?

wien
25. apr 2013

@marcaradko to zrejme nie, kazdopadne dalej by som si ho nestriekala 😕 ale chapem ta, je to des, aj ja mam stale poloupchaty nos, obzvlast v tehu 😝

marcaradko
autor
25. apr 2013

@wien strekla som si ho vcera prvy x

wien
25. apr 2013

@marcaradko ja by som si urcite na tvojom mieste zavolala alergologicke, nech ti to odobri. Osobne myslim, ze ti skorej dporuci ten, co som ti ja pisala, ale mozno aj nasofan povoli, ked si uz v 13tt.

monikaaaaa
15. máj 2013

@marcaradko kazdorocne mavam alergicku nadchu a tak tomu bolo aj min.rok ked som bola tehotná...krčná mi nechcela predpisat nasofan a ja som trpela cele leto az do konca septembra, chodila som s otvrorenymi ustami, nosná slnica cela zdurena, 3 vankuse pod hlavou na spanok a boli dni co som myslela ze sa rano nezobudim a udusim sa v spanku...nehorazne cosi...ale vydrazala som kvoli babatku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre