Nebojím sa pôrodu, ale tehotenstva
Ahojte, chcela by som počuť vaše skúsenosti poprípade povzbudiť. Mám ročného syna, a pomaly začíname rozmýšľať o ďalšom bábätku. Problém je v tom, že som mala dosť ťažké tehotenstvo. Keď som otehotnela, v 12. tt som podstúpila skríning, kde zistili že bábätko nemá vyvinutú hlavičku, diagnóza znela tuším anencephalus. Po dlhom presviedčaní a sĺz som podstúpila kyretáž. Bolo to asi najhoršie obdobie môjho života. Asi po mesiaci som znova otehotnela, užívala som viac kyseliny listovej na predpis od lekára, skríning vyšiel v poriadku, všetko bolo ok. Asi v 6. mesiaci mi gynekológ na prehliadke zistil že sa predčasne otváram, neviete si predstaviť ten strach, že znova prídem o bábätko, bola som hospitalizovaná vyše mesiaca v nemocnici kde mi robili serkláž- zašitie krčka maternice. Zvyšné mesiace do pôrodu som ležala doma v kludovom režime s vyloženými nohami a to doslova t.j. žiadne chodenie, max na wc.Brala som vysoké dávky magnézia (8 tab. denne). Aj keď ma gynekológ strašil že to do 40 tt nevydržím, že som otvorená a mám očakávať pôrod, dotiahla som to do 41 tt, čiže som ešte prenášala. Pôrod bol spontánny, prirodzený, všetko dopadlo dobre. Ale po tejto skúsenosti sa bojím , že keď znova otehotniem, že sa zopakuje ten istý scenár, ak nie horší, mám obrovský strach z tehotenstva. Po bábätku veľmi túžim, ale už teraz stresujem z toho večného sledovanie sa, či je všetko okej, atď.
@betka1712 uplne Ta chapem, mala som rizikove asi vsetko po par potratoch v prvom trimestri. Proste mi povedali, ze to bude bud alebo . Dlho som lezala ako lazar a furt spinila, brala konske davky magnezka a utrogestanu a neviem coho este. Potom sa to vylepsilo nejako a posledne tyzdne po vysadeni istych liekov som mala podozrenie na trombozu. No vyborne, ale koniec dobry, vsetko dobre. Nejak ma zachranilo to, ze som si zo seba robila dost vela srandy. Kamoska je teraz po 4 potratoch ( posledne v 14 tt edwards syndrom) tehu a tiez ma dost rizikove tehu a robime si dost cierny Humor okolo toho. Jej dieta volame votrelec a moje predator 😂 takto humorne to doklepala uz do 24tt a vyzera, ze to doklepu uz do stastneho konca.Cize za mna ked uz ides do toho, tak s humorom a tak nejak si odlahcit ten strach.
@betka1712 ahoj. Prvé, čo ma napadlo po prečítaní tvojho príspevku bolo, že by si sa mala zamerať na to, že aj keď bolo druhé tehotenstvo problémové, našla si tú silu, aby si to dobojovala do šťastného konca. Zvládla si to a dokážeš donosit a porodiť zdravé dieťa, obetovať sa a vydržať to, o čom iné ani nevedia, keďže ich tehotenstvo je bezproblémové. Ja som bola na vyvolanom potrate v 23tt pre vyvojovu vadu. Tehotenstvo bolo ukážkové, až v jeden deň mi doktor z ničoho nič oznámil, že dieťatko má vadu nezlucotelnu so životom. Čo nasledovalo potom snáď nemusím písať a toto ma zmenilo a poznačilo na celý život. Teraz som opäť tehotná, otehotnela som bezproblémov, tehotenstvo mam bezproblémové. Tak ako prvé. Neskutocne sa však bojím každého ďalšieho vysetrenia, dokonca sa mi častokrát snívajú hrozne veci. Ale dám to, yeten strach prekonám a stoji to za to, Len nech je zdravé. Nuž čo, nebudeš mať pohodove tehotenstvo, budeš sa báť, avšak o to intenzívnejšie to budeš všetko prežívať a hlavne, budes si vážiť. Ja som teraz úplne iný človek, než v prvom tehotenstve, kedy ma ani nenapadlo, ze mňa by sa mohlo týkať niečo z tohto. Teraz som pripravená na to najhoršie, ale verím, že všetko bude ok.
Ani ja sa nebojím pôrodu, resp. som pripravená na akúkoľvek bolest. Len nech to malinke je v poriadku. To je vec, ktorú nedokážem ovplyvniť a toho sa bojím.
@betka1712 chapem preco sa bojis, ked si si toto vsetko zazila 😕 ale vela zien co som pocula hovorili, ze kazde tehotenstvo je ine...aj zeny co mali 3-4 deti hovorili, ze kazde z tehotenstiev bolo ine...tak treba verit a mysliet pozitivne, ze tentokrat to bude super a vsetko dobre dopadne 😊 drzim palce 😊

ani sa necudujeme, ze sa bojis, je to pochopitelne :/ no ak je velka tuzba je aj cesta 🙂