Negatívny test po 20. týždni tehotenstva
Je ešte vôbec možné aby mala žena po 20. tt negatívny tehu test?

@vikybotka skôr som mala na mysli reálne skúsenosti
Neviem z akeho dôvodu ho vlastne v takom tt robíš ale ano už skôr testy začnu slabnut takže je realne aby v 20tt bol negativny.
Aj kamošku doktor upozornil nech už netestuje lebo testy budu slabnúť. Osobnú skúsenosť nemám.
Možné to asi je, treba sa na to spýtať lekára ale pokiaľ je bábo ok aj kontroly tak nemá zmysel sa v 20tt týždni testovať
Asi sa úplne nerozumieme, pýtam sa kvôli tomu, že niektoré ženy tvrdia že do 6-7 mesiaca o tehotenstve nevedeli. To akože test im neukázal?
Nepoznam zenu, co by do 7. mesiaca nevedela, ze je tehotna.
Ale niektore mozno mali menstruaciu s nemali ziadne priznaky a teda netestovali 🤷♀️
Kazdopadne, asi sa nudis, ak ta toto “trapi” 🙂
Moja babka.V 5 mesiaci zistila, že je tehotná.Krvácala celých 5 mesiacov.Tak komu by napadlo riešiť tehotenstvo.
Spolužiačka z ročníka krvácala 3 mesiace až potom jej meškali.
V 7 mesiaci však nevedieť...No neviem.
V 6-7 mesiaci nepoznám ani ja, v piatom mesiaci to zistila pani bývajúca kúsok od nás, 17 rokov sa neúspešne snažili o dieťa, nedarilo sa, tak sa na to vykašlali, menzes mala normálne, len začali nevoľnosti a ona by ich ani vo sne nepripisovala tehotenstvu, až ju obvodný lekár poslal na gynekológiu. O rok a pol čakala druhé. A ešte som sa rozprávala s jednou pani, tá čakala tretie a netušila, že je tehotná, pretože tiež krvácala každý mesiac, bol to najprv šok, ale napokon po dvoch chlapcoch dievčatko, tak sa tešila. Aj tu na MK je žena, ktorá čakala tretie a nevedela o tom, tam išlo myslím tiež o piaty, neviem, či nie o šiesty mesiac, písala tu o tom, že narýchlo zháňala výbavičku. Ešte ma napadla jedna pani, ktorá si myslela, že je v prechode, no bolo to tretie dieťa vo veku 46 rokov.
Tak keď máš potvrdene tehotenstvo od doktora, nevidím zmysel robiť test, na čo? A co sa, týka toho, že žena nevie, že je tehotná, ok, beriem do takého 4-5mesiaca,ze ešte môže krvacat(nie menzes to určite nie je) aleked sledujem teraz články na sociálnej sieti, ako chúďatko zenicka "z ničoho nič porodila, išla na WC, lebo myslela, že ma oblickovy záchvat a bum, šlo von dieťa" tak sa mi rozum zastavuje. To už je nie ze nevsimavost voči vlastnemu telu, ale rovno úplná hlupana, čo si do pôrodu to nevšimne! Proste neexistuje, aby žena to nevedela, kým nezačne rodiť.
A na co sa.preboha v tak vysokom.tyzdni testujes??? Test sa robi preto, aby si vedela, ze si tehotna.. v 20.tt to uz hadam.jasne je!
Navyse po urcitom.tyzdni hcg klesa, ak si spravne pamatam.nacitane..
@siska53 otázka je myslená tak, že ak žena dovtedy stále nevie, že je tehotná či by to zistila testom v tak vysokom štádiu
@jaskolka ano, aj take pripady existuju. Je o tom cela seria, davali to niekde na TLC alebo takom dakom programe.
https://m.imdb.com/title/tt1239443/
Odporucam pozriet 👍
Nie je to bezne ale ani nemozne. Ak zena krvaca pravidelne kazdy mesiac a maternicu ma otocenu (zvinutu) opacnym smerom, nemusi dieta ani citit a stane sa presne to ze porodi doslova "z nicoho nic". Daj do googla 😉
@veronice ale neukázal by to ani test?
Kdesi som citala ze uz po 12tt hcg klesa na hladinu ze ho test neodhali. Inak moja mama je tiez babkin prechod 🤣 babke najskor lekar povedal ze je v prechode a o nejake 2-3 mesiace prisla babka za nim ze ten prechod sa hybe 🤣 ❤️
Ludske telo je tak komplikovany system ze robi, resp obcas urobi aj veci, ktore nam su uplne nepochopitelne...
Su zeny, ktore nemaju vobec ziadne priznaky cele tehotenstvo, aj ked je to extremne vzacne. Sama poznam jednu, co to zistila az v 8. mesiaci ci ako. Vzdelana, na urovni, chuda, mala pravidelnu menstruaciu, ziadne priznaky, az ku koncu tehotenstva teda mala nejake cudne priznaky, tak behala po lekaroch, az zistili, ze je tehotna. Ja som napriklad mala brucho v tehotenstve az na konci 7.mesiaca, vtedy sice riadne vyskocilo, ale dovtedy velmi male bolo, vacsina ludi ani nevedela, ze som tehotna. Pohyby by som si velmi lahko pomylila s pohybmi mojich criev, kedze vzdy som ich mala velmi aktivne. Su zeny, co im test ani nikdy neukaze tehotenstvo, aj ked opat, je to extremne vzacne. Vo vyssom stadiu tehotenstva test nemusi ukazat, ale moze, je to velmi individualne.
Ok nemusi mat priznaky ale to že sa babo hybe a kope to niekto nezisti? To je celkom divne nie?
@martinaju precitaj si 😉
https://casprezeny.pluska.sk/ludia-a-pribehy/sk...
Pisu tam aj o dovodoch, preco sa moze stat tehotenstvo "bez povsimnutia". Napriklad taka obratena maternica... Ako pisem vyssie, je to extremne zriedkave ale nie nemozne...
@veronice hej, viem, že sú také programy aj že to má názov, krypticke tehotenstvo, ale mne to skôr príde, že to museli dáko nazvať, lebo takých(nechcem písať, že akých podľa mňa ) žien pribúdalo. Jednoducho nik ma nepresvedčí, že žena to ani netuší.Keď mam sex, proste vždy je tam možnosť a mam s, tým počítať. Ani otočená maternica, veď musí cítit trebárs tlak v chrbte, a podobne, dieťa sa pohybuje, ono nie je prilepené tam na jednom mieste. Skôr mi príde, že mozog to odmietne (užíva antikoncepciu, má krvácanie tak "nemôžem byť tehotná, aj keď príznaky by možno boli" a tak vedome sa presvedčí, že nie je tehotná,ved nemôže byť. Alebo je úplne totálne nevšímava voči sebe, proste "tupá"
@jaskolka no asi tak nejak neviem obrazenu naternicu ma dosť žien nie je to taka zriedkava zaležitosť ako si niekto myslí. Mne to doktor povedal ked som mala 18 odvtedy to sice žiaden iný nespomenul ale aby niekto necitil pohyby. To ona si v hlave povedala že su to pohyby čriev. Presne ako hovoríš je to odmietnutie v hlave a neverím, že žena ktorá už dokonca tehotná bola nevie rozoznať pohyby od pohybov čriev.
@jaskolka nepaci sa mi tvoj vyraz ze je zena "tupa". Aj anorekticky si myslia ze su tucne ale maju to len v hlave a nikto ich tupymi nenazyva. Nevravim ze tehotenstvo je "choroba" ako anorexia ale taketo pripady (s tym tehotenstvom) sa stat mozu a nemyslim si ze je to o tuposti tych zien. To je moc silne tvrdenie. Vela ludi ma vela veci len v hlave a nenazyvam ich tupymi, chapeme sa 😎
@veronice nemyslím ze som to napísala nejako extra nevhodne. Čítala som o žene, ktorá takto porodila, a neskôr aj pripustila, že mala všetky príznaky, ale všetky ignorovala, lebo brala tablety, tak bola presvedčená, že ani náhodou tehotná byť nemôže (nijaká antikoncepcia nie je 100%)takže ako to teda nazvať? Nevšímava, nerozumna?To je lepšie? V podstate je to to iste, len "krajšie obalené". A bola vyvalena ako 5 peňazí, že porodila 🙉🙉🙉prepáč, ale pre mňa je taka žena ozaj tupá, keď vedome totálne ignoruje všetko, len preto, že hlta tabletky, tak "ja predsa nemôžem byť tehotná, ako to ze som porodila"
Moja sesterka aj kamarátka nie tak dávno, jedna v 5 mesiaci a druha v 6 zistila, ze je tehotná 🤣🤣🤣 oba totiž kojili, a krámy mali rozhádzané, bruška neschudnute... Kamoška ma rodziel medzi deťmi 10 mesiace sesternica 11 mesiace.... A sestrke sa zdalo, ze dajak nechudne tak si robila v 5 meisace test a nic... A tak isla na kontrolu ku gynekologicke a ona, ze vy ste tehotna.... A vies pohyby pri malom bábätku ani nevnímala, myslela si, ze sa jej sťahuje maternca... Alebo svaly na brušku