icon

Nemám chuť oznamovať rodine, že som tehotná

lilitela
14. dec 2015

Som tehotná, 17tt. Je to moje druhé dieťa. Vzhľadom na to, že rodina sa aj tak veľmi nezaujíma o naše prvé dieťa (tak max 1x za 2 mesiace a ja som už akékoľvek pokusy dávno vzdala), ako aj asi pôsobenie tehu hormónov, + iné aspekty (predošlý potrat, IVF, tentokrát ťažšie prebiehajúce tehu), proste to necítim tak, že im chcem oznámiť, že budeme mať prírastok. Avšak si uvedomujem, že donekonečna sa to skrývať nedá (bruško už vykúka), a cez Vianoce sa určite všetci stretneme, a navyše, ak by sa mi to aj podarilo ešte skryť, tak by som zase dodatočne musela vysvetlovať, prečo sme to "tajili". Rodina si totiž neuvedomuje, že sa nedostatočne o nás a vnučku zaujíma, proste majú svoje nastavené štandardy a pravidlá. S tými sú spokojní a pocity druhých najbližších ich nezaujímajú.
Takže som manželovi vysvetlila svoj postoj a názor a poprosila ho, že ja si to oznámim svojej časti rodiny a on nech svojej (on sa na to celý čas tešil (proste sa chcel pochváliť, vníma to inak), akurát čakal na moje "zvolenie") a že ho prosím, aby im to vysvetlil nejako slušne, že ako to cítim a za gratulácie ďakujem. A ak niečo majú ohľadom tejto veci, nech riešia iba s ním. A tu je pes zakopaný. Zrazu sa môj manžel k ničomu nemá, už prešli dva týždne a nikomu nič nepovedal. Keď som sa ho pýtala, že o čo ide, povedal mi, že im to chce oznámiť osobne. Lenže my sa s nimi skôr než na sviatky nestretneme, čiže ma tak vystaví presne tomu, o čo som ho prosila, aby ma ušetril. Dosť ma aj nahneval (nie je to žiaden hlupák, že by si to neuvedomil), ale teda som mu to vysvetlila, a znova ho poprosila. Čas sa však kráti, ja som chcela aby tá "prípadná eufória" u rodiny do sviatkov opadla. Neočakávam, že nepadne reč na moje tehu, akurát viem, že už sa nebudem musieť pozerať na to prehnané nadšenie, ktoré trvá tak 10 minút, a potom už nikdy viac. (Pamätám si totiž, ako to bolo pri prvom tehu.) A ja teda začínam rozmýšľať, či nemám sama rozposlať jeho rodine SMS s oznámením ako aj s vysvetlením svojho emočného stavu. Nechcem to robiť bez mužovho vedomia, ale ak sa on v tejto veci plánuje ku mne zachovať tak, ako to zatiaľ vyzerá, tak niet nad čím brať ohľady. Čo myslíte, ak (by) ste boli na to podobne ako ja, čo (by) ste urobili?

Strana
z5
ladyblcha
17. dec 2015

@gita17 👍👍🔝

gagik
17. dec 2015

Najlepsie bude ak im to oznamis ked tvoje dieta bude mat 18 rokov, podla mna vtedy budes najspokojnejsia.

siska2027
17. dec 2015

@lilitela ja som bola na tom dost podobne ako ty muz to oznamil jeho rodine ze cakame druhe babo a nastalo hrobove ticho svokor sa tvaril akokeby nic nepocul a svokra mi cumela na brucho 😖 citila som sa priserne ako opica v zoo. A nevravim o tom ako mi zacala rozpravat ako ona chcela potratit druhe dieta bolo mi na zvracanie z nej a vztahy su po istych udalostiach na bode mrazu. Byt na tvojom mieste vobec ich neriesim a prezi tie sviatky dako . Zobrala si si manzela nie jeho rodinu ja to tvrdim stale :D zelam pevne nervy 😉

cecil36
18. dec 2015

@natalym ale rozumiem,nerozumiem, ale jednej veci, ak niekto prdi na mna amoje dieta preco by som sa nim mala zaoberat. Preco ked im to oznamit nechce (vid nazov temy), tak preco riesi, ze menzel to neoznamil v case, ktory mu stanovila.

natalym
18. dec 2015

@cecil36 Tak to sa treba opýtať hlavne jeho a možno dôvod je jednoduchý. Možno on to vidí inak.

cecil36
18. dec 2015

@natalym nerozumiem o com hovoris, si si citala moj prispevok vyssie?

katka1981
18. dec 2015

@lilitela, moje prve tehu sme oznamili muzovym rodicom ked som bola v 7. mesiaci a druhe im neplanujeme povedat vobec, dufame ze sa dcerka neprekecne. Vzhladom k tomu ako sa venuju svojej jedinej vnucke, nie su ani hodni oznacenia stari rodicia. A nech si myslia co chcu, mam na haku.

sardinka335
18. dec 2015

To tu ešte nevykapalo? Už na strane 3 bol problém vyriešený 😀 😀 😀

alexandramaria
18. dec 2015

@mawka ja keď vidím, čo tu ženy riešia.... 😅 😅

cottonwomen
18. dec 2015

@alexandramaria je to v riti tato doba ....... fujky kakajky 😲

alexandramaria
18. dec 2015

@cottonwomen 😅 ale fakt, si to zober.V afrike deti hladujú a žena rieši, ako čo oznámiť, neoznámiť a neviem čo.. pritom sa to dá odbiť 4 odpoveďami. Áno, čakáme. V štvrtom. Neviem čo to bude. Veľmi sa tešíme. Hotovka 😀

vera_adel
Odpoveď bola odstránená
segalka6
2. jan 2016

@lilitela
Prečítaj si príspevky od @horana.
Je to tu jedna z mála inteligentných, nezakomplexovaných žien, jej rady sú plné múdrosti a životného nadhľadu.

Ďalej si zapamätaj, že tu je skôr zbytočné prosiť o radu. Už si pomaly robím štatistiku, v 99% sa budeš cítiť ešte horšie ako pred napísaním témy. Nebude to Tvoja vina. Jednoducho si mnohé prídu kopnúť, najviac radiť budú tie, ktoré podobnú situáciu nezažili.

Najviac psychických problémov u človeka vo všeobecnosti vznikne, ak vznikne u človeka rozpor medzi SPRÁVANÍM a PREŽÍVANÍM. Je to základ psychológie. Ak Ti teda partnerova rodina nejakým spôsobom ubližije, nehraj hry. Stálo by Ťa to len kopec pretvarovanie a nervov. A ty máš teraz v prvom rade chrániť samu seba. Nevravím, že máš s nimi bojovať, to nie. Udrž si gráciu, nadhľad, nehádaj sa, nevyvolávaj konflikt, ničomu by to nepomohlo. Ale v žiadnom prípade sa tiež netlač do niečoho (napríklad do prehnane milého správania sa k jeho rodine) ak to tak necítiš.

Chápem, že ak Ti nejak ublížili, nemáš ani chuť im niečo oznamovať.

Prajem všetko dobré, najmä nech bez problémov prebehne tehotenstvo a pôrod a nech ste Ty i bábätko zdraví. ♥

Strana
z5