Nič sa nedeje. Aké sú prvé príznaky tehotenstva?
ahojte ake su najcastejsie prve priznaky. Ja sa normalne bojim som asi cca v 5tt a nic sa mi nedeje . Mam ale velmi nafuknute brucho ako keby som bola v piatom mesiaci hehe so stolicou mam problemy len raz za den. presstala som fajcit teda prestala mozno si jednu za den dam. ale z dvadsiatich denne je to uspech. a bolieva ma v podbrusku ako pred kramami je to normalne??? a baby co mam jest aby som velmi nestlstla totiz to tento rok sa mi podarilo zodit 18 kilo a mam dobru postavu nechcem si ju velmi pokazit i ked mi je jasne ze pribrat musim. da sa to nejako koordinovat. a to ze sa mi zvacsuje zadok a boky takto skoro je normalne tiez???
Mne do 7 tyzdna tiez nic nebolo a potom to zacalo... Bolo mi vkuse zle do konca tretieho mesiaca tak, ze som x krat denne vracala. Cestou do roboty som bola v aute obklopena igelitkami, castokrat som ani nestacila zastavit. Ale nastastie sa to postupne zlepsovalo a zaciatkom stvrteho mesiaca uplne odislo 😎 . Tak Ti drzim palce, nech to prezijes bez tychto zazitkov 😉 😉 😉 .
Jest treba s raciom a uvidis, ze na konci to nebude take dramaticke 😒
ahoj, mne tiez nebyvalo zle, par krat sa mi rano stiahol zaludok, predychala som to a isla do prace. Mna iba prsia straaasne boleli, a bud som bola hladna alebo mala pocit tazkeho, prejedeneho zaludka. Co sa tyka priberania, tiez ma strasilo. Neprezierala som sa, sladkeho vela nebolo, nastastie ani chuti nan, pribrala som 12 kilo, do konca sestonedelia boli dole ani neviem ako a po dvoch mesiacoch po porode som mohla nosit vsetko oblecenie co pred tehu, okrem podprdy. Mne sa najprv rozsiril pas, brusko zacalo rast az zaciatkom 22 tyzdna. Aj pred tehu som sa stravovala zdravo. Drzim palce, aby sa Ti to podarilo tiez.
To je super, že sa ti nič nedeje, bud rada. Či je všetko ok uvidíš pri každej poradni, tam všetko skontrolujú. Jesť môžeš normálne zdravo, 5xmalé porcie, normálny zdravý životný štýl (aby si nepribrala viac než treba - mimochodom blahoželám, super úspech, 18kg!) Bolesť v podbrušku som v 1.trimestri mala aj ja, je to normálne. Ja som bola na diete kvôli tehotenskej cukrovke, pribrať som začala až v druhej polovici tehotenstva (na začiatku som schudla 5kg, ale bolo z čoho zhadzovať ;) Pribrala som celkovo 10kg, ale tou cukrovkou som mala veľa plodovej vody, tak som to aj na stole tam všetko porodila a z pôrodnice som domov prišla chudšia, než pred otehotnením. Neboj sa, určite priberieš, ale ked si vieš udržať normálne zdravé stravovanie, tak to bude len minimum. ( v mojom prípade to boli hlavne malé porcie - pol krajca chleba - a pravidelne, najprv 2, potom 3 hodiny odstup, alebo najprv polievka, neskôr hlavné jedlo)
az na 4mesiac som cely pregrckala.... pocas tehu sme pribrali 30kg 😀 ale ta vaha je individualna 🙂 pri kazdej maminky
ja by som mala byt na zaciatku 7 týzdna, a tiez mi nie je vobec zle, mala som tiez silne bolesti v podbrusku a citila som sa nafuknuta ale uz to prestava.
Ahojte, nedostala som mrchu a v piatok som dostala vyvolávačku, je my všelijak podivne , ale mrcha nikde.
Na ultrazvuku nič ešte nevidela, mrcha 100% pravidelná a teraz už 9deň nič. Stále mám pocit, že už má prísť a kde nič tu nič. 😖
Bolia ma prsia, brucho, voda ide so mna ako cez sítko fuu no neviem, neviem.
gratulujem tehulkám :0)))
Mne zacali brutal nevolnosti od 8tt az do konca 3mes. som sa navracala az az. Ze som najprv schudla 6kg a potom mi brusko zacalo rast az v 5.mes. a pribrala som 18kg za cele tehu. A zo zaciatku taktiez bolestive prsia a strasna unava. Ked som dosla domov z prace, kazde poobedie som si musela zdriemnut...
no kočky ja som pri prvom pribrala 5 kíl,a to chválabohu,lebo keby bolo viac tak cez dvere neprejdem...inak nevoľnosti neboli žiadne,vlastne len mrcha neprišla,tak podľa toho som vedela...malá má skoro dva roky a pravdepodobne bude mať súrodenca 🙂
ja som v 9 mesiaci a este som nevracala ... tak na zaciatku ma akurat pobolievalo v podbrusku ako pred ms a dost ma boleli tie moje malinke prsia :D a este viacej bradavky .... juuuj no pribrala som 20 kg ZATIAL ... a to som vazila neviem kolko rokov len 50kg a jedla som vsetko mozne aj nemozne a vsetko dokopy :D a nepribrala som ani kilecko.... teraz ked nieco spapam hned vidim ciarky naviac na vahe ... co uz no
Mne sa len odrazu nafúkli prsia a bola som veľmi vyčerpaná.... a od 5mesiaca mi začali pribúdať kilá odrazu 🙂
mne zacina byt zle po veceroch... ale hlavne uz asi druhy den ma boli v podbrusku, dnes az extremne ako pred mrchou a dnes hrozna plynatost z nicoho nic aj hnacka.... az sa bojim... ze co ak nahodou pride svina jedna mrchava ?! :( aj ked preco by mi potom vysiel rano test pozitivne ? :( bojim bojim :(

ahoj vivi, tusim sme sa videli aj v inej teme ... neboj nic, ja som cele tehu - obe - nemala ziadne priznaky ... co bojis!! 😀 hm, postava, no netreba sa "prezierat", papaj zdravo, ked ta "chyti mlsna", daj si salat, ovocie, zeleninku, ryzu ... normalka ... nemala by si nejak sialene pribrat, ked sa nebudes precpavat ... jedine ze zadrzis vela vody, ale tym sa utesuje vela mamiciek, lebo si neprizna, ze sa prezieraju ... takze praveze vela pribrat neni moc zdrave, ani pre teba, ani pre mimi ...a to bolenie podbruska je normalne, len to spomen lekarovi, ci nemas citlivejsiu maternicu (ja som mala ...).