Nie som si istá, či chcem dieťa. Ako sa rozhodnúť?
Som tehotna s priatelom.Z prveho nepodareneho vztahu mam 5 rocneho synceka.S priatelom s kt.teraz zijem a lubime sa chceme nabrok vziat.Ja som tehotna prekvapivo ...ale niesom si ista...ci dietatko chcen.Mam neskutocny strach.On sa tesi ma uz 2 deti,ale ze bude respektovat moje rozhodnutie.Pozname sa 2 roky a zijeme spolu 6 mesiacov.Preco mam tak neskutocny strach...ja neviem co robit....
Ahoj poznám ten strach, pocítila som ho keď som čakala 3 dieťatko a teraz sa ho neviem nabažiť som neskutočne rada že ju máme, dieťa je je veľký dar.
boze zeno, keby sme tak s tebou mohli menit:(((( ty sa rozhodujes o niecom-co je pre nas cely svet
dieta je dar ktory netreba odmietat 🙂 druhe zeny co by za to dali... aby mohli mat bábo drzim palce 🙂 aby ta to cim skor prešlo mozno su to len hormony 🙂
@mkaja
čo očakávaš od nás? že ti poradíme? že ťa presvedčíme?
1) si na MK - fórum pre mamičky, tehuľky a snažilky.... tu ti NIKTO neschváli interrupciu
2) pýtaš sa úplne cudzích žien, ktoré nepoznajú Teba, ani tvoju rodinu.... ani tvoje podmienky, ani tvojho partnera...
3) mohla si teda aspoň založiť diskusiu, v ktorej by si mohla komunikovať s nami a nielen čakať odpovede na základe 3 viet, ktoré si napísala
poradím ti len - všetko dôkladne prebrať s partnerom, zdôver sa mu s prípadnými obavami.... je to vaše spoločné dieťa, žijete v partnerskom zväzku, preto by ste mali rozhodovať spoločne.... držím palce
Ten strach je v poriadku..je to prirodzená reakcia na novú situáciu..niečo si si prežila, niečo máš za sebou..Ale ten strach vám pomôže správať a rozhodovať sa správne..Aj ja som mala pochybnosti pri druhom tehotenstve..ale som rada, že ju mám..zvládnete to..Ten strach, ktorý teraz cítiš, je znakom toho, že si zodpovedná matka..
Strach podľa mňa vyplýva z predošlého vzťahu. Bojíš sa, že to dopadne rovnako zle ako v predošlom vzťahu. Snáď ho už poznáš nejaký ten piatok a vieš čo môžeš od neho očakávať. Verím, že sa rozhodneš správne a nebudeš ľutovať zlého rozhodnutia.
osobne si myslim, ze toto nie je tema vhodna na diskusiu s cudzimi ludmi...treba komunikovat s partnerom ...zdover sa jemu co citis a prezivas..je to prilis osobne a tyka sa to vas dvoch ako buducich rodicov...
neblbni a nechaj si ho, ved nemas ziadny vazny dovod robit taku vec. To sama dobre vies predsa. Strach je pre ludi prirodzeny.
Strach mal byt vtedy. ked si s nim lahala. Robit deti a odstranovat ich ako znamienka neni zodpovedne, takeho muza by som ani nechcela ktory by to respektoval.
@mkaja Teš sa na bábätko. Nič iné sa nedá radiť.
toto sa ani neda komentovat. chore zmyslanie uplne. najskor otehotniet a potom rozmyslat o potrate = chore. ked ste s nim nechceli dieta, mali ste sa chranit pred pocatim a ie teraz "zabijat" vlastne dieta, lebo vy ste si teraz neni ista, ci ho chcete.
Babatko je dar, a z polovice si to TY polovica je ON.Ľubiš jeho i seba 🙂
Ale to malé MILUJEŠ. Teš sa na všetko a bať sa je prirodzene a najma my maminy to vieme super 😉
Hore hlavu a srdiečko ti napovie 🙂 Držim ti palce
To je reakcia zeny,ktora nevie ani ako k dietatku prisla...Keby si raz v zivote zazila tu neskutocnu bolest,vycitky....co som komu spravila?preco prave ja nemozem otehotniet?preco ja nemozem mat take stastie?ani tento mesiac to zas nevyslo....pochopila by si co znamenaju dve ciarky na tehotenskom teste ...ZNAMENAJU PRE MAMU VSETKO,CELY SVET,NAPLNENIE,
ZMYSEL ZIVOTA.Nikdy si nezazila pocit ked bojujes,ked sa snazis svoje tehotenstvo udrzat kazdy jeden den.A maminky co o svoje dietatko prisli,by ti vedeli rozpravat...Zmenila by si uhol pohladu,rozmyslala by si srdcom- tym ubolenym,tazko skusanym no nadovsetko milujucim.
Podobne pocity chaosu zazivaju dokonca aj zeny, ktore po dietati tuzia... ze zrazu ked sa podari citia strach a neistotu. A potrat ti urcite k psychickej pohode nepomoze, naopak. Babatko uz cakas, to treba prijat ako realitu. Potrebujes sa pren aj vnutorne rozhodnut, aj ked pocity ta pletu a uvidis, ze postupne to bude len lepsie.
Baby majú pravdu nieje to vhodná téma, keď čítajú tie a je nás tu myslím dosť, čo každý mesiac čakajú že už sa dočkajú...
myslim, ze by dietatko mohlo velmi dobre utuzit vas vztah, mate sa radi a vsetko funguje ako ma, tak preco nie? ja som pri tretom mala tiez vseliake pocity, necakala som to a dlho mi trvalo, lez som sa s tym zmierila, ale ked sa drobec narodil, vsetko bolo uz tak, akoby som vzdy to dietatko strasne chcela.. dnes si pravdaze zivot bez neho neviem vobec predstavit.. ale celkom dobre viem, o com pises.. ine je, ked mamicka dietatko planuje a ked to necaka.. ale ver mi, ten strach sa strati a este budes rada, ze ho mas... 🙂 😉
Nechat si ho určite nejst na potrat, v živote nikdy si to neodpustiš a ešte k tomu na zaklade komplikácií ktoré by s aTi mohli stať, je možne že by si už dieta nikdy nemala...ak ho skutočne nechceš daj ho na adopciu je kopu žien , ktore by boli nesmierne vdačne za krásne, zdrave dieta, ale toto podla mna neurobiš. Všetko sa v živote deje koli niečomu....rad budeš možno rada, že si si ho nechala.............možno bude práve ono kto Ti podá pohár vody, keď Ty už budeš bezvládna a stará.............a vtedy sa budeš hanbiť za svoje myšlienky
Keby si túto otázku položila predtým, než si otehotnela, prosím... Ale teraz? Iba dráždiš ženy, ktoré túžia po dieťatku a nemôžu otehotnieť. Tiež som si prešla svojou náročnou cestou k dvom krásnym deťom, ktoré nadovšetko milujem. Podľa mňa vôbec nemáš nad čím uvažovať. Máš partnera, ktorý ťa podporuje a ľúbi - také niečo nie je dopriate všetkým ženám. Ja poviem len toľko, že už nemôžeš cúvnuť. Ak si dieťatko nechcela, mala si používať primeranú ochranu. Teraz je už neskoro na otázky takéhoto typu. Namiesto pochybností zozbieraj v sebe všetku materinskú lásku a priprav sa na dieťatko, pre ktoré budeš jedinou a najlepšou mamou na svete. Dúfam.
skús zájsť za psychológom
no moja.... ja to nerozumiem...nevies ci tvoj priatel bude akceptovat tvoje rozhodnutie???hm...tak ty si uz rozhodnuta???chces aby my tu na koniku ta v tom ppodporovali v tvojom rozhodnuti ze chces ist na potrat?alebo chces aby sme ta tu od toho odhovarali......ja som sa otehotnela po 3 mesiacoch chodeni s mojim byvalym....uz davno nie sme spolu ked mala moja Noemi 1 rok sme sa rozisli...lebo sme sa hadali...skoro od zaciatku ale nikdy mi nenapadlo ze by som si dala vziat moje dieta...v 5 mesiaci som mala akutnu toxoplazmozu,dr sa ma pytala ci si chcem nechat to dieta ,lebo mozno bude postihnute hovorila som ze samozrejme ano aj ked bude chore,preliecili ma, .... aj klinicka farmakoloogicka mi povedala aby som sa modlila lebo mozno bude slepa, mozno bude mat hydrocefaliu atd. ja som brala ze aj tak je to moje dieta...nechala som ju a vdaka a chvala Bohu je zdrava...nikdx by mi nenapadlo ist na potrat aJ ked by som nemala ani cent ani nikoho kto stoji pri mne...lebo viem ze dieta je Bozi dar,chapes dar? neviem podla mna zeny ktore pojdu na potrat a potom vedia zit normalne.... niektorym sa ulavi potom...lebo im by to bol o len tarcha no tie proste nemaju svedomie... pozri toto video a potom mozno porozmyslas o tom ci chces ist na potrat,,,,,
https://www.youtube.com/watch?v=ODpbXcpK4C8Nejaká krásna dušička ktorá poletovala niekde v obláčikoch si vybrala práve teba za svoju mamičku. Mala by si spraviť všetko preto aby prišla na svet ako ta najšťastnejšia bytosť aby ona nikdy neľutovala že si vybrala práve teba. A na oplátku tá dušička spraví tou najšťastnejšou Teba. Teš sa zahoď všetky pochybnosti a starosti a užívaj si to. Teraz si najdôležitejšia ty a to maličké. Prajem ti veľa sily. V 5 týždni mu už bije srdiečko v 15 až 20 ho už budeš cítiť v brušku ako Ťa hladí. Je to všetko nádherné.
no asi ma tu zabiju, ale podla mna je interupcia kazdeho osobna vec...dokonca aj u mamicky, ktora uz ma deti. ano, su zeny ktore sa snazia, a nemozu otehotniet a velmi by chceli, zial, niekomu sa nedari a je to smutne, hlavne ked srdiecko chce...ale ani v tom pripade, ked zena nevie co ma robit, ju nemozno odsudzovat za jej rozhodnutia...lebo su jej...a nikoho ineho. teda v tomto pripade aj otcove, kedze su spolu....osobne si myslim, ze by si to mala vsetko zvazit sama, hlavne tvoj postoj k priatelovi, k tvojmu prvemu dietatu, k jeho detom a tak zistis, ci by interupcia bola spravna....pretoze by prisiel na svet cloviecik, ktoreho by okrem teba lubilo vela ludi naokolo 🙂 a ver tomu, ze urcite aj ty, ved uz si mama 😉
Strach je na mieste,ale myslím že sama nevieš z čoho máš strach... Každopádne,interupcia by mala byť na mieste len zo zdravotných dôvodov( vážnych zdravotných dôvodov) ,inak na to ani nemysli. Určite to zvladnes,psychicky teda,my ženy sme dosť silné nato aby sme mohli mať dieťa ,teda vychovať ho aj napriek našim obávam... A vezmi si fakt,že máš už 5ročného chlapceka,surodenec by sa mu zišiel a už je nato aj čas čo sa týka veku,veď keď už teraz nie tak kedy? A určite druhé babo budeš chcieť ,bola by škoda nevyužiť to teraz,potom to nemusí vyjsť... A keď sa pominies o x rokov,chlapec zostane sám,a takto by mal aspoň surodenca,rodinu... Je tu veľa faktorov ,,ZA" ako proti,to musis sama uznať... A ako píšu baby,je dôležité to riešiť doma,tu o tebe a o vašom ziti a situácii nikto nic nevie,tak zbytočne tu píšeme svoje názory,len vy a ty to viete a v podvedomi si už dávno rozhodnuta a teda dufam že pozitívne 🙂 veľa šťastia
Skus si blizsie definovat coho sa bojis. Nie si si ista kvalitou vasho vztahu? Alebo ci dieta uzivite? Alebo ci nan budes mat dost energie? Alebo nieco v zivote by sa skomplikovalo ked dieta prijde teraz? Alebo nieco uplne ineho?
Inak to nie je zle, ved nemas pocit ze ho priamo nechces, len si nie si ista ci chces, mozno tym ze prislo nahle a skor nez ste planovali...To je normalna reakcia v takom pripade.
Mozno, po rozobrati to toho z coho strach vlastne prameni, nakoniec zistis ze vlastne ziadna realna prekazka preco nie teraz, neexistuje...
a ja ta viem pochopit ,tak som zmyslala presne ja-mas strach obavy,co ak ti stroskota vztah,co ak s detmi ostanes sama-hlavou ti vyria otazky a ty hladas odpoved... no,dieta je dar a tes sa z toho a vo vsetkom je risk- ber to tak, ako to je... drzim prsty nech a rozhodnes spravne
Ahoj! Chceme s priateľom drobca a stále sa neviem rozhodnúť. Potrebujem vedieť !

mkaja, a nebojite sa, ze Vam vztah stroskota? ked sa chciete vziat, myslim, ze je to perspektivny vztah, podla mna to chce sadnut si s priatelom a porozpravat sa, mozno spolu na to pridete, coho sa vlastne bojite...vela stastia a spravne rozhodnutie 🙂