icon

Novembrové tehuľky. Už to viem

triniti1979
11. nov 2014

Ahojte dievčatá (či žienky 🙂 ) pripínam diskusiu, ja už síce detičky mám ale rada si s vami vymením zopár názorov, rád, zážitkov......
Tento mesiac som sa dozvedela že som tehu, u doktora som ešte síce nebola ale niet pochýb 🙂 mrcha neprišla a // na teste.
Mám za to, že sa nemusím ponáhľať, volala som so sestričkou a súhlasila somnou že ak ,,chcem" byť tehu (zdá sa mi to byť strašná poznámka, ale to asi pochopím len ak by som sa dostala do takej situácie, keby som to nechcela) tak sa nemusím ponáhľať, aby už bolo pekne vidieť na sone bábo atď.... .
Túto diskusiu som sem pridala pre to že by som chcela spoznať viacej tehuliek ktoré práve začínajú, aby sme si spoločne mohli vymeniť pocity, názory, rady a najmä pochopenie..... Tak sa na Vás všetky teším, dúfam že nás tu bude veľaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
HOR SA DO TOHO.... <3 😅 <3

minax
7. dec 2014

Ahojte 🙂 tak ja sa k vam s radostou pridavam 🙂 Mali sme najkrajsieho mikulasa na svete 🙂 je to este ale velmi skoro :/ momentalne som len 13 alebo 14 dpo,,no o tehotenstve viem uz asi 4 dni,jednoducho som to vedela 🙂 zacali mi aj mierne priznaky,ako bolest krizov,pocit na zvracanie,palenie prs,a mierne zvysena teplota..no test som si robila az vcera a vysiel pozitivny jak slak 🙂 ziaden duch,ciarky takmer rovnake 🙂 pre istotu som si spravila dalsie 2 a tie to potvrdili 😀 no a hned som test supla do mikulasskej nadielky pre manzelika 😀 modlim sa,aby bolo vsetko vporiadku, no k lekarovi ak nwbudu prpblemy chcem zajst az v 7tt,tesne pred vianocami,nech je uz vidiet co najviac 🙂 baby hrozne sa tesim ale je to zaroven aj hrozne zvlastny pocit,je to nase prve babetko,vyslo na tretikrat,takze ako sa hovori do tretice vsetko najlepsie 🙂 drzim aj vam vsetkym palce nech ste so svojimi fazulkami zdravi 🙂 mne je i teraz tak zle,ze sa len prevalujem v posteli,no neviem si predstavit co bude za par tyzdnov :-/ ale sme nejake zeny predsa 🙂

minax
7. dec 2014

Inac ked sa vas mozem spytat..dufam ze ma nevysmejete 😀 ale vazne s tym nemam skusenosti..chodi sa na potvrdenie tehotenstva s partnerom? Ked chcem ist v tom 7tt..ked sa to spytam sestricky,nevysmeje ma? Lebo ked tak nad tym teraz rozmyslam bola by som najradsej keby bol Manzel so mnou 🙂

linee
7. dec 2014

@lara1507 ja myslim, ze jo. Je to tak asi neco 2 tydny od ovulky. A to myslim, ze i vychazi. Dr. vidi neco na UTZ az od hodnoty 1000, co je tak po 3 tydnech od ovulky (vacsinou ten gestacni vak). Ale pro tvuj klid bych se objednala nekdy koncem toho tydne od 15. Ale kdyz zavolas, oni ti vzdy poradi, kdy mas prijit tak, aby Dr. neco videl. At mimco pekne roste🙂

linee
7. dec 2014

@minax ja jsem se moc bala, aby bylo vse v poradku, tak muj manzel byl se mnou, ale cekal v cekarne. Kdyby cokoliv, at ho mam hned u sebe. Vysetreni se dela vaginalne, takze u vysetreni nebude moct byt, ale at chces jistotu, tak ho vem klidne sebou a pocka v cekarne. Nekdo bere, nekdo ne.

lara1507
7. dec 2014

@linee to si ma ukľudnila ☺ aj tebe držím palčeky. Vidim,že to máme ozaj skoro rovnako. Napíšem ako som dopadla. Škoda že idu sviatky,nebude Dr.potom ordinovať až do 4.1.
Prajem pekný predvianočný čas!

linee
7. dec 2014

@lara1507 i ja tobe;)urcite bude dobre,musi!🙂budu rada,kdyz das vedet.Ja jeste termin nevim,dle ms 1.8.,ale od Dr.jeste nemam.Neboj,vse dobre dopadne.Ale smutnim,ze si nebudu moct dat brambotovy salat na Vanoce 😀

minax
8. dec 2014

@linee dakujem pekne,potesila si ma ze i vy to tak riesite a nie som sama divna 🙂 trosilinku som dufala ze bude moct ist so mnou aj dnu,ale tusila som ze to asi bude hlupost..a vidis ten zemiakovy salat mi ani nenapadol 😀 ja som si este ani poriadne neprestudovala aky ma byt stravovaci rezim tehotnych,jedine som sa ale vzdala zatial svojho pollitra zeleneho caju na kazde rano 🙂 tak drzim palce a prajem vela zdravia babetku 🙂

linee
8. dec 2014

@minax nedes, zrovna jsem jeden pullitr zeleneho s medem do sebe dostala...🙂 asi bych si jenom davala pozor na plesnive syry (hermelin, niva a pod.), ale zapecene nevadi. A bojim se ted trochu vajicka a majonéza/tatarka. Jinak se vůbec neomezuji. Spise nemivam skoro hlad. Kdy mas termin?

minax
8. dec 2014

@linee vazne? 🙂 ja som nadseny cajickar,a denne som vypila asi take 2 litre roznych bylinkovych cajov...ale vraj vacsina byliniek nie je dobra,alebo az nebezpecna v tehotenstve,tak to radsej nechcem riskovat...a o tych syroch som citala tiez, skoda,lebo ja ich milujem,a minuly tyzxen som si aj robila hermelin,ked som este nevedela ze som tehu :/ a termin myslis aky?porodu? Ja som sa len v piatok dozvedela ze som tehotna 🙂 Ku gynekologovi mam ist az dalsi piatok 🙂 ale robili mi krvne testy a je vsetko ako ma byt 🙂 ale ked som si nasla nejaku kalkulacku na internete ukazalo mi 15.Augusta 🙂 a ty kedy? Uz to mas aj potvrdene doktorom?

nanervy_2
8. dec 2014

@minax heh, tiez mi teraz stoji v skrinke asi 10 bylinkovych cajov, taktiez v praci.. ale tak roibos, zihlava, sipka, mata to si davam, je vela for aj clankov ze ktore bylinky ano a ktore nie, je ich dost co mozeme 🙂 aj tie mixy co su na prechladnutie ak mi treba, ale pre istotu tie nechavam vyluhnut len kratko...

nanervy_2
8. dec 2014

@minax ohladom vysetrenia:" ja som mala manzela so sebou, chcela som ho tam, aj on chcel.. cakal v cakarni, ked bolo vidno, sestra ho zavolala. tiez som mala vaginalne sono, ale ved je to manzel a tiez chcel vidiet... 🙂

minax
8. dec 2014

@nanervy_2 ved hej,niektore sa vraj mozu 🙂 Dakujem za prehlad,ja som to este nestihla nastudovat 🙂 a uz si bola aj prechladnuta? V ktorom tyzdni si? 🙂a s tym doktorom,tiez som si to tak nejak predstavovala 🙂 ale asi zavisi aj od doktora, ci na to pristupi,vraj vela z nich sa na to stazuje..

lara1507
8. dec 2014

Ahojte kočky!!! Prosím poraďte mi alebo aspoň napíšte či je to normálne, lebo mňa to pekne znervózňuje.. som v 6 tt. Som štíhla a vysoká ale už mám dve kilá hore, v bokoch o skoro 3 cm hore, cez stehná to isté, brucho nafúknuté a veľké ako v ukončenom prvom trimestri!! jem normálne, neprežieram sa. Tak ako som jedla doteraz jem aj teraz. Ja môžem jesť aj o pol noci a nepriberem. Toto samozrejme už nepraktizujem odkedy som tehu. Ale je to normálne aby som vyzerala takto spuchnuto tak skoro? Ja som sa musela normálne pomerať lebo čokoľvek čo oblečem, vyzerám v tom hrozne. Ako budem vyzerať pred pôrodom? alebo v polovici tehu? Ja viem že toto by sa nemalo riešiť ale dosť že nám hormóny bláznia a tiež chcem prežiť tehu v pokoji a nie v depresii. Nechcem veľa pribrať pretože viem, že moje kolená to neznesú (športom zničené). Takto to však asi ťažko docielim. :( je mi z toho zvláštne!! Ako je vám, aké zmeny ste zaznamenali?

nanervy_2
8. dec 2014

@minax
@lara1507
uz taham 10ty 🙂 zajtra mam vysetrenie ci bije srdiecko, drzte palce 🙂
tiez sa na mna kila strasne nalepili a to sa tiez dost hybem.. ale tak asi pred tyzdnom to konecne prestalo letiet hore...
ked si precitas viac tem tu na forach zistis ze vela bab kolo 8tt pribralo a potom sa to zastavilo az do piateho.. ja to beriem tak, ze telo vie preco si pyta
a ano, uz som stihla prechladnut, imunita v keli, jeden vikend po narocnom tyzdni som mala 39 teploty, nic si nemozes dat, takze studene sprchy :( len dufam ze to na babatku nenechalo nasledky... a vtedy sa nabrate kila zisli, zvracala som skoro zo vsetkeho okrem cistej vody..
co sa tyka mangela, som bola u 2 doktorov, nikde sa nestazovali, pri jednom sa sestra zadivila, ale doktor to zobral v poho.. oni celkovo nemaju radi ked ides mimo ritual.. ale tak si myslim ze teraz su na to viac zvyknute, ti chlapi sa uz viac zatahuju do celeho procesu a to je dobre.. tiez pocul co mi radil doktor a tak...

lissbeth
8. dec 2014

@lara1507 na tvojom mieste by som sa tym extra nezatazovala, budes vecsia a babo bude mat tiez svoju vahu s tym sa musis zmierit, teraz tvoje telo funguje uplne inak a rozhoduje o tom ten 6 tyzdnovy zazrak 🙂, a satnik bude potrebovat par volnych- tehotenskych kuskov

minax
9. dec 2014

@lara1507 pozri,ja som len 5tt a som nafuknuta ako balon..vraj to nie je nic nenormalna,maternica sa tieto tyzdne prudko zvacsuje,tlaci na creva,tak preto sa mozu vyskytnut rozne traviace problemy a nafuknutost...ja som tiez vzdy bola z tych ktore preferovali stihle postavy,ale holt,priorita je priorita 🙂 podla mna toto o com hovoris teda este nie su tehu kila,uvidis ze po nejakom tyzdni budes tak ako predtym 🙂 aj ine baby tu pisali,ze co tak mali..a realne zacali priberat v 2.trimestri..mozes cele tehotenstvo rozmyslat o tom,ako sa das po porode dokopy 🙂 ja som si uz stiahla Aj aplikaciu pre tehotne,kde su cviky pre nich 😀 ale urcite prve najkritickejsie tyzdne treba pockat a mat co najviac kludu,nech sa babo dobre usadi 🙂

minax
9. dec 2014

@nanervy_2 uuf to mi je luto,ta choroba urcite nebola prijemna,popri tehu nevolnostiach :/ ale zachovala si sa dobre 🙂 Ziadne lieky,len sprcha a klud...urcite bude babatko zdrave ako buk 🙂

nanervy_2
9. dec 2014

@minax prosim hod sem nazov tej aplikacie 🙂
Priznam sa,jeden paralen som dala, to ked aj sprcha pomohla na 5 minut a teplota bola naspat. Som si povedala ze take horucky mu uskodia viac... Nuz a na paralen pisali ze to z tych paracetanolov je najmenej skodlive

minax
9. dec 2014

@nanervy_2 jasne hodim,ale su v anglictine,slovensku poriadnu aplikaciu pre tenotne som nenasla.. Prva aplikacia je pregnancy, baby center, a druha,zamerana len na cvicenie je pregnancy workout 🙂 ak by som nasla aj nieco slovenske,tak napisem 🙂 a paralen sa vraj moze i tehotenstve ak je zle 🙂 je aj zopar liekov pre tehotne,zas tak hrozne to s nami nie je 🙂 a kedy si sa o tehotendtve dozvedela? A uz ti rastie aj brusko? 🙂

nanervy_2
9. dec 2014

@minax mne anglictina nevadi 😎 vdaka za tipy.. zatial mam len babybump, ale to je o babe, nie o cviceni 😉 tak babo je zatial v poriadku, ne prvy pohlad nevyzera zeby mu uskodilo jedno ci druhe, som hovorila doktorovi o tom paralene, nic nehovoril...

linee
9. dec 2014

Holk,tak u mne spatne.Vyviji se to moc pomaly.Dnes jsem 7tt,ale mame jen vak odpovidajici 4+6,plod neni videt.Vzali mi krev a uvidi se podle hodnoty hcg,ale vypada to spatne,pravdepodobne revize:(
Tak na nas prosim myslete,snad si mimi dava nadcas,at to dozene.

lara1507
9. dec 2014

@linee a vieš kedy si mala ovulku? Nič sa neboj, moja Dr. presne vie kedy bola ovulka, lebo cca deň pred ňou som bola u nej na kontrolu (pre istotu).. to znamená, že vie čo môže od vyšetrenia očákavať. Rozhodne kľud! a ešte ti poradím - nedávaj si radiť len jedným lekárom! podľa toho čo som tu čítala, je lepšie dať si potvrdiť u viacerých lekárov.

linee
9. dec 2014

@lara1507 dekuji.No,ovulku vubec netusim a dr.taky neresi,resp.rika,ze to muze byt mensi,kdyz byla ovulka pozdeji.Presto se ji to zda moc male,predevsim kvuli vyvoji z minula-gestacni vak mi narostl pouze i 2mm a neni nic jineho videt.A to je za tyden opravdu malo.Uvidime co krev...v Praze je problem sehnat u dr.termin a ted kdyz jdou Vanoce....:(

lara1507
9. dec 2014

@linee nepotrebujes termin u Dr. Pockaj na krv a vyjadrenie od doktora,daj potom mu este cas a skoc na pohotovost. Vymysli že si mala bolesti,alebo ze stale máš, tam ta budu vysetrovat znova. Jedine tak zistis ako si pokročila ak nedostanes nedostanes termin u dr. Nic sa neboj. Ak mozes napis este kolko si mavala cyklus a na kt. Den si mala viditelny poz.teh.test.

linee
9. dec 2014

@lara1507 dekuji za tip,mozna tak udelam. ja jsem vysadila v srpnu (august) hak a poprve byl cyklus 36 dni,pak 19 a hned nato jsem nasladen pred ocekavanou ns normalni dalnici zadneho ducha,protojsem myslela,ze nalez bude vetsi.takze nepravidelny cyklus aovulkabevim kdy.Navic spinim,ale bolesti nemam.Zase nevim,zdapro mimi kazdy tyden utz neni az moc.

mirka5607
9. dec 2014

@druhe ahooj 🙂 ako sa mas? Co nove?

stank
10. dec 2014

@karanka83 ako som pisala,rubeola je pliaga, ja verim že v tvojom pripade si sa rozhodla spravne, a emala by si sa trapit, držím palce aby si prežila krasnučkave tehotenstvo plne radosti a verim ze tan maly drobček ti zahoji staré rany, obdivujem ta si velmi silna žena 😉

karanka83
10. dec 2014

Dakujem @stank . Cele moje okolie ma o tom presviedca ze som urobila dobre, aj moj rozum mi to vzdy hovori.. i ked srdiecko akosi nevie stale pochopit co sa stalo. Ale ako hovoris, dufam ze toto tehotenstvo bude v poriadku a maly drobcek nam opat doda chut do zivota 🙂 Mam este syna takze aj vdaka nemu som navonok silna

stank
12. dec 2014

dievčatá aj u vas sa prejavili nevolnosti ? nevraciam, len mi je blbo ale ked niečo male zjem tak sa to upravi
😀 a mam vypis. teho. knižku momentalne som v7tt a termin mam 31.7

lucinkao
12. dec 2014

@stank joj to mas dobre mne je zle a vraciam aj z obycajnej vody ja idem na kontrolu 29.12 to budem v 11tt tak ze potom mi da az knizku tak som zvedava