icon

Novembrové tehuľky. Už to viem

triniti1979
11. nov 2014

Ahojte dievčatá (či žienky 🙂 ) pripínam diskusiu, ja už síce detičky mám ale rada si s vami vymením zopár názorov, rád, zážitkov......
Tento mesiac som sa dozvedela že som tehu, u doktora som ešte síce nebola ale niet pochýb 🙂 mrcha neprišla a // na teste.
Mám za to, že sa nemusím ponáhľať, volala som so sestričkou a súhlasila somnou že ak ,,chcem" byť tehu (zdá sa mi to byť strašná poznámka, ale to asi pochopím len ak by som sa dostala do takej situácie, keby som to nechcela) tak sa nemusím ponáhľať, aby už bolo pekne vidieť na sone bábo atď.... .
Túto diskusiu som sem pridala pre to že by som chcela spoznať viacej tehuliek ktoré práve začínajú, aby sme si spoločne mohli vymeniť pocity, názory, rady a najmä pochopenie..... Tak sa na Vás všetky teším, dúfam že nás tu bude veľaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
HOR SA DO TOHO.... <3 😅 <3

lucinkao
17. nov 2014

@rebeca196 to je pravda ked sme si maleho priniesli z porodnice domov muz sa na neho tolko pozeral ze az z oci dostal a teraz ked som mu vravela ze som zasa tehotna taky bol stasny ze 3 dni lietal po dome 😀

rebeca196
17. nov 2014

@lucinkao aj my sa tesime, len este tak opatrne, este som nebola ani dr. pojdem tak o dva tyzdne, ak sa nic nestane. Ake stare dietatko mate doma?

lucinkao
17. nov 2014

@rebeca196 ani ja sa noc netesim zatial dr idem 25 doma mame 10 mesacneho

rebeca196
17. nov 2014

@lucinkao budete mat super odstup medzi detmi, aj ja som chcela mensi odstup, len zivot to zariadil inak 🙂

zuzik262626
17. nov 2014

Takze aj ja som thu 🙂
Tesim sa aj bojim. Mam 2 synov vo veku 9 a 7 rokov a teraz mam 32 rokov. Podla tehu kalkulacky mi to vychadza na 14.7.2015
Len mam problam som po autonehode a mam problem s chrbticou. Ked ma lekar poslal na rendgen tak som nechcela ist ze mam dostat menz. ze radsej pojdem az zajtra no nic. Robim si test a //. Takze som s bolestami a bez pomoci bo ani nevedia co mi je hmmmm :( no na babo sa tesim 😅

lucinkao
17. nov 2014

@rebeca196 aj u nas to zivot zariadit 😀 druhe som uz moc nechcela

rebeca196
18. nov 2014

@lucinkao všetko je asi tak ako má byť :D Inak anija som už moc druhé nechcela (nie som najmladšia), ale manžel ma zlomil. Dnes som si ráno, keď mi bolo zle trošku popindala či mi to bolo treba :D :D :D

lucinkao
18. nov 2014

@rebeca196
Mne nastastie nie je zle len by som spala co sa pri malom neda ani cez den ani v noci

danka1603
18. nov 2014

Ahojte tak ešte jedna foto 🙂 k dr idem vo štvrtok na krv a uvidíme čo nám povie....aj sa teším a aj mám strach,ale hádam bude všetko ok 😉 a chcem sa zároveň aj spýtať,že ako sa to vlastne počítajú týždne??? ja tomu nerozumiem 😝 ďakujem.....

patricia128
18. nov 2014

@zuzik262626 Aj ja som skúšala cez tehu kalkulačku a vyšiel mi rovnaký dátum. 🙂 🙂

zuzik262626
18. nov 2014

@patricia128 tAKZE BUDEME MAT ROVESNIKOV KED VSETKO DOBRE POJDE 😉

lajtmanka
18. nov 2014

Ahojte dievčatá no vyšli mi 2 čiarky 🙂 tak som rada, len som trochu nervózna že čo keď to náhodou nie je pravda. Zajtra si to idem radšej ku doktorovi potvrdiť. Prosim vás bude to ako normálna prehliadka? ja som tam nevolala ale iný deň nemôžem z roboty a som už taká zvedavá...bude to naše prve bábo a teda mám nulové skúsenosti lebo v rodine má len sesternica a tá je daleko a z kamošiek ešte skoro žiadna :D Tak by som sa tu chcela trochu posmeliť 🙂

nanervy_2
18. nov 2014

@lajtmanka ja som tiez sla hned k doktorovi a mi vynadal ze som skoro :( max to potvrdi len z krvi. ak pockas do 5-6 tehotenskeho tyzdna (rata sa od zaciatku tvojej poslednej menstruacie), tak uz bude vidiet aj vak a zltko na ultrazvuku. tak je na tebe ci zvladnes cakat tak dlho 😎

misiatko81
18. nov 2014

@danka1603 rata sa to odo dna poslednej menstruacie. A gratulujem 😃

evelyn_lia
19. nov 2014

Ahojte dievčatá, pridám sa ak môžem. tiež som novembrová tehu 🙂 dnes idem k doktorke, aby mi predpísala niečo na udržanie tehotenstva, nakoľko moje prvé sa skončilo spontánnym potratom. mala by som byť v prvej polovici 6.tt. myslíte že ma hneď aj vyšetrí? Bojím sa že tam ešte nič neuvidíme a ja potom budem stresovať. Radšej by som bola keby sa pozrela neskôr. Čo myslíte?

triniti1979
autor
19. nov 2014

@danka1603 ahoj, týždne sa počítajú od poslednej menštruácie, čo znamená že sa počítajú aj týždne keď ešte nie si tehotná. Ak ti napr mala prísť menštruácia 11.11. t.j. utorok dnes by si bola v 5tt+1deň 🙂

Dúfam že som ti to dosť zrozumiteľne napísala 🙂

triniti1979
autor
19. nov 2014

@evelyn_lia ahoj, predpoklad toho že tam už v 6tt uvidí ,,niečo" uvidí je 100% už je v tomto štádiu vidieť aj srdiečko. Ešte ho nie je síce počuť ale vidieť určite 🙂 skús: https://www.modrykonik.sk/tehotenstvo-po-tyzdnoch/

triniti1979
autor
19. nov 2014

@lajtmanka ahoj, a kedy ti mala prísť MS ?

beatapittnerova
19. nov 2014

martina0220 @tak uz som bola dnes u lekara.Najprv ma vystrasil z nemocnicou,ale potom už to tam videl. Len nejako sa mu nezdal zltkovy vak,ze je to mensie o tyzden podla neho som uz mala teraz byt v 6+0 ale podla merania co je 7mm som 5+0. Takže som iba v 5 či už v 6 tyždni? A na internete som citala a podla merania to vychadza dobre,že zž v 7tt je plod veľký 4 až 5mm. Takže tomu vôbec nerozumiem a nemala som sa ho ani čas opýtať lebo ma tak rýchlo vyšetril,že ani neviem ako a bola som vonku.Nikto tam dnes nebol tak rýchlo hotový ako ja.

martina0220
19. nov 2014

@beatapittnerova ahoj, napíšem Ti do IP

kinna
Odpoveď bola odstránená
danka1603
19. nov 2014

@triniti1979 ahoj poslednú mrchu som mala 12.10....

cifrafree
19. nov 2014

@petuskaa1 ahoj prosim ta v ktorom tyzdni ti doktor povedal ze si? Tak ako ukazal test? 1-2? Mne ukazal test 2-3 + a tiez uz ubehol od toho tyzden rada by som vedelktory tyzden asi som, diiik

michaela1711
19. nov 2014

aj ja sa pripájam aj mne včera vyšiel pozitívny test a m. mi začala meškať. Ešte to neni potvrdené lekármi ale je to viacmenej isté. Šak 28 nov. idem na prehliadku a gratulujem vám ostatným že ste tehu.

michaela1711
19. nov 2014

@lajtmanka ahoj aj mne vyšli dve čiarky a tiež si to idem overovať ku doktorke. Držím ti palce. Je to ako normálna prehliadka akurat mne ked som bola prvý krát tehotná tak mi brali tri ampulky krvy na všeliake vyšetrenia.

kamilka1986
19. nov 2014

@cifrafree ahoj,citala som tvoj prispevok a mne sa stalo to iste..kramy neprisli ani po vyvolavacke ale na teste boli dve ciarky ako hrom tak som bezala k dr a ten na sone nic nevidel,poslal ma preto do nemocky na pozorovanie,skoro som sa zblaznila od strachu aby to nebolo mimomaternicove..no nastastie je vsetko ako ma byt 🙂

triniti1979
autor
19. nov 2014

@danka1603 tak si dnes presne 5+0tt

triniti1979
autor
19. nov 2014

@cifrafree ahoj, ak ti ukázal test 2-3+ znamená to že si v 5tt. test ukazuje presne termín oplodnenia a ten nie je taký istý ako termín tehotenstva ktorý uvádza doktor... 🙂

petuskaa1
19. nov 2014

@cifrafree no mne to ukazali aj krvne testy som v 4 tt

lajtmanka
19. nov 2014

Tak dnes mi to doktor potvrdil 🙂 som v 5. t . moc sa teším a termín 22.7. Takže testy neklamú. teším sa 🙂 aj keď mám trošku obavy ale tak pri prvom tehotenstve je to asi normálne 🙂