icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

lusi24
17. máj 2015

@wejti ty čo tu meleš????????? zato že som dala jedno si potratiť bo som nemala oporu v nikom aby som si dala druhé dieťa zahodiť?sa spametaj

vejula
17. máj 2015

@jersey333 V dnešnej dobe je velkou modou byť matkou v nástich? To ako myslíš vážne? No ja som bola prvý krat tehotná v 24 a to som bola jednou z prvých zo všetkých mojich kamaratiek, spolužiačiek zo zakladnej, strednej aj vysokej 😀 Práveže teraz je moderne byť prvý krát matkami až po 30... Čoneodsudzujem, každý nech sa zariadi ako vie. Práveže v minulosti nebolo nič výnimočné otehotnieť v nástich, dnes je to naopak že : Bolo ti to treba? Takto si zničiť mladosť... a podobne dristy 😉
A omnoho omnoho omnoho a ešte 1000x omnoho viac by ma trápilo, keby sa moje dieťa rozhodlo podstúpiť potrat ako keby bolo tehotné v nástich....

rebekamarcusko
17. máj 2015

@lusi24 aha,noja som neni za potraty,iba ak sa jednao nejaky vazny zdrav.problem..moj nazor je,ze sa vsetko zvladnut ak as chce.aneviem si predstavit matku,ktora naozaj lubi svoju dceru,ze ju vyhodi na ulicu aj s novorodeniatkom.neviem,toto je velmi diskutabilna tema.

betunka39
17. máj 2015

Vek zrnyvobec nie je rozhodujuci.Niekedy je mlade dievca ovela zrelsie a pripravenejsie na dieta akonejaka tridsiatnicka.Preto si nemyslim.ze by zakladatkanemala byt dobra mama.len preto.ze je mlada.Ak Ti mozem podadit.kedze si chces babo nechat.nemate vokoli krizove centrum pre mamicky.Neviem ci si veriaca vrlakrat vtakgchto lripadoch dokazu pomoct aj krestanske crntra a mnisky.Trebasi to pkzistovat.lebo ak ty nechces jst na potrat.nechod.pretoze pktom.by si to psychicly nezvladla a v buducnpsti .ak by si mala dietatko.vzdy bysi si to vycitala.Mam priatelku.ktora bola yretikrat tehotna.manzel ju nutil jst na potrat.Ona to odmietala trapila sa dlho.do 4mesiaca apotom od tej psychickej nepohody doma potratila.Dodnes to vycota svpjmu muzovi.ale aj sebe.ze nebolasilna a to dietatko nedonosila.Kebysa dalo rada by som Ti nejak pomohla.kludne napjs do İP .

lusi24
17. máj 2015

@rebekamarcusko prečítaj si čo mi ta premudrela blondinka tu píše. to je choré podla mna.. zato že som bola raz na potrate neznamená že teraz nemožem svoju céru milovať.či?

sardinka333
17. máj 2015

@alaguema v 17 tich by mna a moju mamu trápilo iné ako kojenie. ...nedokončená ŠKOLA a ,,co dál,, ako to utiahneme....aj ked strechu nad hlavou by sme mali.
Proste predstavujete si to tu mnohé ako ,,hurvínek valku,, čo neznamená že baba ma isť na potrat a treba ju odsudiť, to nie, ale treba to vidieť aj realne nie len štýlom ,,nejako bolo, nejako bude,, ,,niekto pomože,,.

ali08
17. máj 2015

@jersey333 ja som.nemala žiadnu oporu z okolia A nehrablo mi.ale ide hl.A psychiku matky A ako sa ona k tomu postaví. Hrabnut vám môže aj popri kojeni.

stangb
17. máj 2015

@jersey333 takze podla teba by mala ist rovno na potrat? Nikto nevravi ze to bude lahke,ale podla tvojich argumentov by si ani vela inych ludi,ktori zarabaju minimum a splacaju hypo nemohli nikdy dovolit mat dieta. Nechapem taketo prispevky, nikto nehovori ake je to super ze je tehotna v takom veku a za takych okolnosti,ale skor tu prezentujeme nazor,ze ak sa rozhodla to dietatko mat tak sa to da zvladnut. Mne osobne je sympatickejsie to ze sa postavila k tomu ako dospela zodpovedna osoba,ako keby sme tu mali citat opak ze chce ist na potrat a mamka ju od toho odhovara.

rebekamarcusko
17. máj 2015

@lusi24 podla mna len poukazuje na to,ze aj to co v tebe rastie,jeuz ziva bytost.nepovedala,ze svoju dceru nemozes milovat.ach,zeny sa vsade hadaju.

lusi24
17. máj 2015

@rebekamarcusko ty nechápeš bola som na potrate a teraz mám dieťa -dcéru a vraj ju mám zahodiť len koli tomu že som raz bola na potrate.. o tom tu píše

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@jersey333 Myslite si,ze ja som to planovala? Ved ked som sa dozvedela ze sa stalo tak sme utekali do lekarne a na druhy den som ju hned uzila..Ale uz bolo neskoro a teraz mu zobrat zivot? Viete ja necakam,ze to bude lahke..A nielen ked sa to narodi ale aj pred..Okolie ma bude urcite odsudzovat no a po porode tie financie..Ale s pomocou partnera to urcite zvladneme vsetci 3

wejti
17. máj 2015

@lusi24

Nie koli tomu, verim ze ju mozes milovat ale to je tvoj pristup, ze je to ako tovar. Ked mas nato iny nazor, nerob tu zo 17 rocneho dievcata ktore chce urobit spravne a dolezite rozhodnutie v zivote nesvojpravnu chuderu...

rebekamarcusko
17. máj 2015

@lusi24 jachapem preboha,len ti pisem,ze nikde nenapisala,ze ju nemozes milovat,citaj s porozumenim.si strasne arogantna,aj ked sas tebou ludia bavia normalne

lusi24
17. máj 2015

@wejti citaj odzačiatku. mala tam napísané že chlap decko nechce a rodina tiež ju v tom nepodporuje načo by mala trpieť z dieťatom....... teraz to zmenila a vraj dieťa otec chce a aj jej matka ju podporuje je to iné ako to na začiatku. tak tu do mna neskáč

lusi24
17. máj 2015

@rebekamarcusko normálne? ja ti tu vysvetlujem co tu tá blondinka napísala a som zasa za tu največšiu kravu ja. toto je tu choré fakt

wejti
17. máj 2015

@lusi24

Ty tu teraz ides zo seba robit chuderku co ju tu ostatni odsudzuju, ale ty tu odsudzujes dievca ktore sa chce zachovat spravne. Ty nerozumiesnze som ti tym chcela povedat ze aj to dieta ktore si dala prec potrebovalo lasku tak ako to ktore vychovavas teraz.

rebekamarcusko
17. máj 2015

@lusi24 a bavim sa stebou nejako neuctivo?? a odpovedas mi uplne arogantne. si precitaj svoje odpovede.nie kazdy je chory,ak s tebou nesuhlasi

lusi24
17. máj 2015

@wejti poviem jedno ked to zažiješ a budeš v takej situuacii tak pochopíš o čom tu píšem pokial si to nezažila.. nemáš sancu to pochopiť a to len odcudzuješ

simik14
17. máj 2015

Nepocuvaj tych co ti radia na potrat ist ... dieta je dar a nadruhykrat ho dostat nemusis a budes lutivat cely zivot ... alebo ho dostanes a budes pozerat na vlastne deti a pomyslis si ako sa mohlo hrat to prve ktore si si dala vziat ... mam roxne dieta a mam 20 tiez som mamina s nedokoncenou skolou ale nelutujem . . Vidim ako noja dcerka robi pokroky vzdy ma zaheje pri srdci ked mi povie mama ... a co sa priatela tyka vacsina muzov sa aj tak od vychovy dietata drzi stranou ja od manzela tiez vela.ocakavat nemozem preto toho by som posluchala najmebej ... uz v siestom tyzdni mu bije srdiecko formuje sa z neho cloviecik a ver ze citi bolest ... ved len sa udri a mozes ho stratit ... aj tym ze si psychicky rozladena mu mozes ublizit ... raz ti to nebude jedno ... daj si s rodicmi podmienky trebars ze ho donosis a das ho k adopcii a ver ze ked budu na rukach drzat vlastne mozno prve vnuca uz ti dajak len pomozy aj so skolou aj s vychovou .... urcite si ho nedaj vziat je to kusok teba 🙂 drzim palce

lusi24
17. máj 2015

@rebekamarcusko odcudzovať niekoho za potrat je choré

sardinka333
17. máj 2015

@miska_veverkova prepáč ale to nemyslíš važne??? Neinformovanosť je jedným z dovodov prečo baby ako ty otehotneju! Ty si kedy zistila že ti ,,rachla, antikoncepcia, kondom pripadne ste nič nepoužili? Na druhy den? Tabletku PO treba užiť do 72 hodín...to nie je ,,na druhy den,,. Nikto ta neodsudzuje, ja si myslím praveže že to zvladneš, žiadna kaša sa neje taka horuca ako sa navarí.

rebekamarcusko
17. máj 2015

@lusi24 ja osobne ta neoducdzujem,bolo to tvoje rozhodnutie,ale nie kazdy s tym je stotozneni. ja by som to neurobila,aj keby sa neviem co stalo,robila by som vsetko preto aby moje dieta malo co potrebuje.da sa to zvladnut aj bez podpory inych.

anuskaaprazko
17. máj 2015

takto vyzera dieta v 12. tt a tvoj priatel povie ze to nie je este babatko? Mne to ako babo rozhodne pripada... (neviem v kt. tyzdni si ale v 12. sa potrat este legalne vykonavat moze)

vejula
17. máj 2015

A ešte si dovolim trošku popremýšlať nad časmi nedávno minulými... ked žili naše babičky. Ako fungovala spolupatričnosť. Mladí sa vzali, väčšinou nemali nič. Po svadbe bývali bud u rodičov alebo u jedného zo surodencov, počas toho času postupne stavali svojpomocne dom. Na dome robila mužova rodina, ženina rodina, kedže penazi bolo malo, stavalo sa pomaly tehla ku tehle, stavalo sa roky 5 - 7 a viac. Mladá rodinka sa mnohokrát do svojho sťahovala už s niekolkými deťmi. Rodiny držali pokope, nehovorím, že sa aj ony nepovadili, ved to je ludské, ale nešli sa vyhadzovať na ulicu, proste spolupatričnosť fungovala a na oplatku starí ludia umierali v kruhu rodiny, dcera nemala problem dochovať rodičov atd. Teraz si všetci hrabkame na svojom piesočku a problemy najbližších sa nas nedotýkaju, lebo by nas to obmedzovalo...

anuskaaprazko
17. máj 2015

@sardinka333 72 hodin su 3 dni 🙂 to len tak pre info

alaguema
17. máj 2015

@sardinka333 ja reagovala IBA na dezinformáciu o kojení v 17-tich.

ali08
17. máj 2015

@miska_veverkova stalo sa čas sa nedá vrátiť ale ty musíš teraz rozmýšľať nad budúcnosťou A čo od nej očakávať.keď sa priateľ.pomaly prikláňa k tebe to je dobrý začiatok A uvidíš mama bude tiež meniť svoj postoj časom.bože čo by to bolo za mamu keby nebola tvojou oporou.Neboj bude to rast bruško,budeš cítiť pohyby vedieť pohlavie A ,toto vsetko keď budeš hovoriť máme bude rada aj ona.dnešná doba je ťažká ale všetko sa dá zvládnuť keď chceš A niečo preto robíš.

sardinka333
17. máj 2015

@anuskaaprazko takže mala dosť času tabletku užiť či?Ked išla ,,na druhy den,,. Nezodpovednosť na entu...ale mama je zlá...

anuskaaprazko
17. máj 2015

@sardinka333 a nepisala ze ju uzila na druhy den ako im praskol? Ci ja som nieco zle precitala?

ali08
17. máj 2015

@sardinka333 asi to malo byť tak ze ani tabletka nezabrala.ja by som antiku nebrala A pozor si môžu dávať aj tí najpozornejsi aj tak sa môže stať.ja som otehotnela cez Danu A hovorí sa ze je na 99%bezpečná.
To že niekto išiel na potrat je jeho osobná vec možno musela,moja známa nešla na potrat ale ročné dievčatko nechala rodičom A zdrhla po 13rokoch sa vrátila A začala robiť problémy medzi dcérou novými rodičmi,dievčatko je teraz v neprávnom ústave A akože práva matka má ďalšie deti s inými chlapmi A teda toto je život?
Ty si strojcom svojho šťastia A aj životnej etapy je na tebe ako sa rozhodnes