Nútia ma ísť na potrat, som zničená
Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(
@cecil36 ja netvrdím.že slobodná matka to má ľahké.keď už máš dieťa život je ťažší či už máš partnera alebo nie,ide tu o zodpovednosť,starostlivosť atď.Ohľadne babiciek a doby minulej.rodiny boli súdržne A pomáhali si ale keď.sa malo ísť na polia tak išli všetci A nestarali sa či si mladý alebo starý.vtedy im.štát nedával rod.príspevok.moja mama ma musela dať do jaslí A ona musela ísť pracovať aby ju neprepustilil. môj manžel je Z velkej rodiny A keď sa išlo pracovať tak brali aj bábätka.ja vidím teraz že je ľahšie,dostaneš rodičak,jedna babka príde postará sa a druhá príde pomôže(sú aj výnimky ale píšem to čo vidím U mojich známych)bože čo by som zato dala ja,my sme tu s mm úplne sami,moji rodičia žijú V cechach pri nemeckých hraniciach čiže ich vidíme 2x do roka A svokrovci žijú ešte ďalej.rodinu tu nemám q kamarátky majú svoje rodiny čiže nikoho tým zaťažovať nemôžem.mm pracuje za min.mzdu je to zlé ale čo musí robiť aby sme využili.ja poberám rodičak ktorý ide na podnájom čiže žijeme len s mm výplaty,teraz musíme zaplatiť škôlku,telefóny,internet,A čo ostane ide na jedlo A drogériu,občas aj oblečenie ale to kupujem hl.menšiemu cez internet.staršiemu kupujem v diskonte je lacnejší ako Číňan.nik iný mi fin. nepomôže.
@lusi24 ano..Kazdy den sme sa hadali a priznalsa mi ze stale rozmyslal nad tym co mu vravia iny a vraj tolko krat mi chcel povedat aby sme si ho nechali no rozum ho presviedcal aby sme ho dali prec..A tak sa rozhodol ze ak nas jeho rodicia nechaju byvat snimi tak za tych 9 mesiacov nieco nasetri a ptm mu skonci sporenie tak ze by sme to ptm zvladli..A ja by som mala rodit v januari takze od druheho polroku by som dokoncila skolu s individualnym uc. p..
@miska_veverkova ak uz je priatel nalomeny a zmenil nazor ze male chce tak mozno ho chytila len panika co bude a mozno mu prehovorili jeho rodicia do duse....ked zaraba tak kludne aj podnajom alebo hypoteka...a myslim ze jeho rodicia vas prichylia kedze boli na tvojej strane
@miska_veverkova drzim palce aby ste v nich nasli oporu, ktoru teraz potrebujete a je super, ze partner vyvinul usilie a nehodil flintu do zita. Niektore prispevky su tu naozaj hrozne. Ludia vedia byt v presadzovani svojich nazorov agresivni a hlavne netaktni; ale jednym uchom dnu a druhym von ty sa riad tym co uz vnutorne vies ze je pre teba to spravne. Lahke to nebude ale v zivote vela veci nie je lahkych, kazdy ma nejaky ten svoj udel a ide o to, aby sme to zvladli. Ty si na svoj vek ukazala rozhodnost, nevyhybas sa prevzatiu zodpovednosti za to co sa stalo a hlavne mas v srdiecku vela vela lasky pre ten malinky zivotik co v tebe rastie. Som rada, ze to vyzera tak, ze partner sa uz z prvotneho soku otriasol a snazi sa prist s niecim pozitivnym 🙂 Drzte sa!
@miska_veverkova tak je iné keď tu oporu v nom mas a tu si pisala opak
@miska_veverkova neboj sa, zvládnete to 🙂
@miska_veverkova som rada - drzte sa!!
@miska_veverkova a mozem sa opytat prečo tvoja mama s tým nesúhlasí.prečo by ste zatiaľ nemohli U nej bývať.ja som písala ako my žijeme 4osoby zo 600eur mesačne v podnájme.písala si ze priateľ pracuje takže nejaký príjem máte.Neboj sa všetko bude ok,ukáž mu foto zo sono uvidíš že bude rád alebo ho niekedy prehovor aby išiel tebou na kontrolu keď budeš mať aj sono vyšetrenie je to iny pocit keď uvidí bábo aj on na sone.uvidíš môj mm pritom plakal.
@lusi24 mozes uz citat poriadne!!!! Najprv bol proti..Bojoval za to aby som sla na potrat ze to tak bude lepsie...Ale zmenil nazor a snazi sa teraz to nejak spravit aby sme si ho nechalii..
@lusi24 ked to uz bude dane sudom tak sa ho len tak nezriekne to je uz trosku extrem...nemyslis? Precitala som si vsetky prispevky aj tie tvoje neodsudzujem zeny co boli na potrate nech ich viedlo k tomu cokolvek ale pri niekt. Tvojich prispevkoch mam pocit ze sama nie si s tym tvojim potratom uplne vysporiadana napriek tomu ze uz mas teraz druhe dieta....
@lusi24 napr. tu je zmienka. Tá jedna žena dokonca dojčila dieťa i svojej priatelke z tábora http://www.sme.sk/c/5350673/prezili-dachau-teho...
@lusi24 ja mam kamosku co potrate nemoze mat deti a diost jej z toho siblo,rozprava ako kazde dieta co sa k nej priblizi rozpara akoprasiatko,kvoli tomu sas nou radsej ani nebavim,zavidi kazdemu co ma deti,dalsia kamoska po potrate,potratila druhesamovolne a velmi to babo chcela.
dalsia kamoska porodila v 16.,otec sa s nou doteraz nerozprava ale vnucku miluje,nevyhodil ju na ulicu. dievcasi spravila popri malej vyucny list kadernicky aj tak as tym nezivi a pracuje v bille. a tam ta vezmu aj bez vzdelania. ja som porodila 11 dni pred maturitou a urobila som si ju bez problemov. otec dietata je vovezeni,neni ani na rodnom liste,neskor som spoznala manzela a teraz cakamedruhe babatko a manzel si mojho syna osvojil,kupili sme byt na hypo. takze vsetko sa da zvladnut ked sa chce.
@ali08 Moja mama zazila 2 potraty a preto si mysli,ze to zvladnem aj ja...A vie ze ho chcem a povedala tak ho ziv,staraj sa co chcem..Ako som pisala niesom ten typ co chodi po diskotekach,opija sa kazdy piatok...Ale nemam ho zatial z coho zivit preto potrebujem podporu aj od otca kt. sa zacal snazit..Ako mam par eur od starkej nasetrenych ale to nestaci...Tak verim ze sa pohneme dalej a babo bude moct zit
@miska_veverkova velmi silno drzim palce, tvor priatel asi citi tlak zodpovednosti, preto sa toho zo zaciatku zlakol, ale ver, ze za devat mesiacov sa toho vela zmeni... Nebude to lahke, ale nebude to ani nemozne, babatko nakoniec vychovate a o pat rokov, ked sa nan budete pozerat a cela situacia bude pokojnejsia, poviete si ako dobre ste spravili. Aj keby ste nemohli byvat u svokrovcov, uz len to, ze priatel pracuje a ze by sa na teba nevykaslal je jeden z tych svetlych bodov, spolocne by ste to zvladli. Nejaka garsonecka malicka na zaciatok postaci. Zvladnete to, verim tomu 🙂
@lusi24 ja som potratila sice samovolne ale potratila a riadne to psychikou zatriaslo a myslim ze vela zien co sa pre potrat rozhodnu to zatrasie tiez aspon si to myslim hoci poznam niekoho kto bol 2x a pohoda...preto by som ako som uz spominala dceru do potratu nenutila hoci by to ale neznamenalo ze ja sa budem teraz starat....prebalovat a v noci vstavat k dietatu ci nedajboze odisla z prace...

@miska_veverkova Miska neboj,ak sa vezmete,mozete skusit vziat nejaku garzonku do podnajmu,ako rodina budete mat mozno narok na davky v hmotnej nudzi,alebo prispevok na byvanie.treba si len pozistovat.drzim palce nech vam to dobre dopadne.