icon

Očkovanie proti tetanu na začiatku tehotenstva

zuzulka14
19. nov 2014

Ahojte,
práve som si robila test, po niekolko dnovom meskani ms a zistila som, ze som tehotna.. a ja som sa rozplakala.. Nie z toho, ze ho nechcem, práve naopak - pol roka sme sa snazili a konecne to vyšlo 🙂 ale.. pred 9 dnami som sa bola dat zaockovat proti Tetanu a velmi sa bojim ci bude v poriadku.. Prosím, napíšte mi, že sa obavam zbytočne...

Strana
z2
lucus83
20. nov 2014

@sahraa79 väčšina žien zistí, že je tehotná, keď jej vynechá menštruácia. Teda cca 14 dní po oplodnení

zuzulka14
autor
22. nov 2014

Dakujem za vase nazory.. Prosím, nehádajte sa tu, to osm nechcela.. Bola som u gyn. a povedala, ze to bolo na ziaciatku a vsetko je v poriadku..

longi4
17. aug 2017

Hoci je téma už staršia, tak by som rada napísala svoju skúsenosť. Nakoľko som sa tiež nevedomky dala očkovať proti tetanu a bola som už tehotná, tak som sa bála, či to nemôže mať vplyv na tehotenstvo a zdravie bábätka. Pre budúce maminky, ktoré sa tiež nevedomky dali očkovať chcem napísať, že moje tehotenstvo prebiehalo v úplnom poriadku a ani môj syn nemá žiadne komplikácie z očkovania.

skarlet5
11. jan 2018

@longi4 som natom rovnako včera ma zaockovali samozrejme že ráno som si urobila test pre istotu ale bol negatívny a dnes ráno som našla na teste dusika

mazula
11. jan 2018

Nechcem stresovat, ale mna nechcela obvodna zaockovat ani ked som kojila, povedala, ze posun nevadi a isla som az o vyse rok neskor, ked som syna dokojila

skarlet5
11. jan 2018

@mazula mne keď v karte uvidela že meškám s očkovaním už 6 rokov tak ma už nechcela z ordinácie ani pustit, pýtala sa ma či som tehotná povedala som jej že to skúšame a že som si test ráno robila a bol negatívny

zzzzza
22. nov 2024

@zuzulka14 ako ste dopadli?

zuzulka14
autor
23. nov 2024

@zzzzza všetko bolo a je v poriadku 😉

maybe888
23. nov 2024

Napíšem ti ako zdravotník, ktorý očkuje aj proti tetanu…. V prvom rade na uplnom zaciatku tehotenstva, cca prve dva tyzdne plati pravidlo, ze akakolvek noxa, napr. infekcia, lieky, atd…bud zabije zarodok, alebo ostane uplne bez poskodenia, lebo tie deliace sa bunky su nizkodiferencovane, jednoducho jedna druhu bunku vie uplne nahradit a tiez prve zhruba dva tyzdne zarodok nema este cievne zasobenie z tela matky, este tam nie su prerastene cievy do tela matky, cize ten zarodok nie je s telom matky celkom prepojeny, to vsetko hra v tvoj prospech, ked si vravela, ze ockovanie si mala pred 9 dnami…očkovanie na tetanus nie je priamo kontraindikovane v tehotenstve, je lepsie v prvom trimestri pockat, lebo v prvom trimestri sa lahko daco pokazi, ved cca 3/10 tehot. konci spont. potratom a to na to nemusi byt ani zjavna pricina, jednoducho skor je to taka opatrnost, aby ked sa daco pokazi, sa to neprisilo očkovaniu, ockovanie v tretom trimestri boostrixom- co je trivalentna vakcina proti tetanu, ciernemu kaslu, zaskrtu sa dokonca odporuca!
Nie si nezodpovedna a netrap sa preto, uzivaj si dobru spravu, hlavne sa vyhybaj infekciam v tomto obdobi a nos respirator a uzivaj acidum folicum 🙂

Strana
z2