Ovplyvní fajčenie počas tehotenstva zdravie dieťaťa?
Baby ja viem že je to ťažko uveriteľné ale som v 5 mesiaci tehotenstva a zistila som to v piatok...nič som netušila ani žiadne príznaky som nemala a keďže nie som úplne štíhla ani žiadne brucho 🤔 no a menzes ma zmiatol pretože som vysádzala antikoncepciu takže som ho nemala pravidelný ešte a nejako som to neriešila...ale z tehotenstva sa tešíme aj s partnerom už sme spolu dlho a v podstate nás to potešilo ibaže mám problém a to je to že fajčím a keby som vedela že som tehotná tak to minimálne hneď obmedzím ale ja som fajčila úplne normálne cca 7-8 cigariet denne pretože som o tom nevedela a ja sa teraz tak neskutočne bojím že som nevedome ublížila malému...samozrejme som to povedala aj doktorovi ale nejako sa k tomu nevyjadril len povedal tak ironicky že v tejto dobe je to už viac menej normálne...ibaže ja sa veľmi bojím...baby máte niektora skúsenosti s týmto fajčením v tehotenstve? Narodilo sa zdravé bábo? Prípadne čo mu môže byť z toho? O predčasnom pôrode a týchto veciach som čítala ale zaujíma ma priamo či môže reálne mať nejaké choroby. Veľmi sa bojím
@anonym_autor nerobila si to vedome, dolezite je to vysadit teraz a hotovo. Ide sa dalej, takych pripadov je vela.
@kiki68 nerobila som to vedome to je pravda ale proste bojím sa že teraz bude mať malé problémy a bojím sa že už je neskoro aj keď prestanem
@kiki68 nerobila som to vedome to je pravda ale proste bojím sa že teraz bude mať malé problémy a bojím sa že už je neskoro aj keď prestanem
@anonym_autor neboj, nebude, hlavne to mnozstvo neni take hrozne. Proste stalo sa a musis ist cez to dalej. Uz teraz sa treba dalej snazit o dobru zivotospravu, mas este dost casu na to, aby to bolo lepsie.
@anonym_autor neboj, nebude, hlavne to mnozstvo neni take hrozne. Proste stalo sa a musis ist cez to dalej. Uz teraz sa treba dalej snazit o dobru zivotospravu, mas este dost casu na to, aby to bolo lepsie.
@kiki68 ja neviem ja sa veľmi bojím že už sa mu niečo mohlo stať... nedokážem myslieť pozitívne 😏
Bohužiaľ stalo sa a nijak to nezmeníš.
@anonym_autor Myslite pozitívne,aj keď to je ťažké.Ja som v 8.tyzdni gravidity absolvovala CT krížovej chrbtice.Syn sa narodil zdravý
@anonym_autor je problém prestať? Ak sa k tomu postavíš ihneď zodpovedne, je to v pohode. Poznám veľa žien, ktoré fajčili v tehotenstve a deti majú zdrave (zatiaľ).
@anonym_autor ja si myslím že malému sa nič nestane. Ja som prišla na svoje tehotenstvo medzi 9-10tt, menzes bol, žiadne príznaky… dva víkendy po sebe sme mali oslavy kde som mala dosť dobre vypite, bola som fajčiarka. Keď som sa dozvedela že budem mať druhé skoro mi vyskočilo srdce z hrude a že čo budem robiť veď som pila. Babo ja zdravé aj všetko 🙂 aj dr povedal že je to ok. Fajčiť som prestavala postupne nie hneď (odporučenie dr). Takže neboj bábätko bude určite zdravé. Suseda fajčila cele tehu a ma 10 ročného chalana, chiry je ako ostatné decka, nosí domov jednotky a hra hokej, pláva… 🙂 No stres !
@anonym_autor

@anonym_autor nerobila si to vedome, dolezite je to vysadit teraz a hotovo. Ide sa dalej, takych pripadov je vela.