icon

Oznámenie tehotenstva mame

23. aug 2023

Ahojte, je to asi hlúpa otázka, ale mam dilemu🙈 dozvedela som sa ze čakáme bábätko a mám za sebou aj 2x MA. Pôvodne sme si to s mužom chceli nechať pre seba až do ukončeného prvého trimestra, práve kvôli tým MA. Jedna sa však o to ze mame už 1 dieťatko, ktoré je treba postrazit keď ma čaká viac vyšetrení kvôli tým MA a mužovi sa nedá brat si takmer každý týždeň voľno. Ďalšia vec je že nemám auto a zrovna mama mi ho vždy požičiava keď to potrebujem. (Budeme ďalšie auto riešiť budúci rok)

Otázka znie, vymýšľali by ste si neustále výhovorky prečo potrebujete strážiť dieťa a požičať auto alebo by ste povedali normálne pravdu?

epoka
23. aug 2023

Povedali by ste jej, ak by sa niečo stalo, že ste čakali bábätko? Ak áno, tak by som to už mame povedala.

autor
23. aug 2023

@epoka s maminou mame veľmi dobrý vzťah, takže určite by som jej to povedala.

ukulela
23. aug 2023

Neklamala by som. Keď potrebuješ maminu pomoc, povedz jej pravdu.

h2
23. aug 2023

Mame by som to určite povedala.

skusihu
23. aug 2023

určite by som mame povedala pravdu, len s tým, že nech si to zatiaľ nechá pre seba.

jana0215
23. aug 2023

Pokiaľ mame dôveruješ, že si to nechá pre seba, tak povedz. Ja by som to ale 2x tak už nespravila, tá moja to hneď roztrúbila celej rodine, aj keď sme jej prízvukovali, že po prvej strate a problémoch, čo na začiatku aktuálneho tehotenstva boli, nechceme, aby to do konca prvého trimestra vedel ešte niekto iný.. A najhoršie bolo, že vieš ako som sa to dozvedela? Keď mi otec volal, že mu jeho brat gratuloval, že bude starý otec, tak či je to pravda. 🙈 A to máme s mamou pomerne dobré vzťahy a nikdy by som to od nej nečakala.

marianarem
23. aug 2023

Ja urcite pravdu, pre mna je vynyslanie vyhovoriek a pretvarovanie sa strasne psychicky zatazujuce. Ja som mala jeden MA a v druhom tehotenstve som vedela, ze v prvom trimestri sa kontaktu s rodinou nevyhnem. Takze som povedala, lebo fakt sa mi nechcelo riesit nevolnosti a unavu a do toho sa este tvarit ako rybicka a vymyslat vyhovorky.