icon

Pitie vody pred morfologickým ultrazvukom

26. jún 2025

Ahojte. Kázali vám vypiť viac vody pred morf.utz v 20tt? Koľko a kedy? Ja mám termín o 7:00 ale zároveň sa bojím, že keď vypijem predtým viac,tak sa pocikam 😂 bolo mi povedané, že treba vypiť deň pred vyšetrením aj v deň vyšetrenia dostatočné množstvo vody. Netuším, čo si pod tým predstaviť. Bežne cez deň vypijem aj 2 litre, i viac. Ale na wc chodim potom ako besná 😂🤦🏼‍♀️

kikusenka1
26. jún 2025

Nie. Nikto mi nekazal pit viac vody 😂

esther100
26. jún 2025

To som ešte nepočula.kto ti to povedal?

pribinak
26. jún 2025

Keď sa robí sono cez brušnú stenu tak sa odporúča aby pacientka mala plny močový mechúr
Však zas nemusíš vypiť 7 litrov vody, proste ráno keď vstanes tak das 2 pohare vody a hotovo
Netreba rovit z toho vedu

esther100
26. jún 2025
@pribinak

Keď sa robí sono cez brušnú stenu tak sa odporúča aby pacientka mala plny močový mechúr
Však zas nemusíš vypiť 7 litrov vody, proste ráno keď vstanes tak das 2 pohare vody a hotovo
Netreba rovit z toho vedu

@pribinak nás práveže posielali na wc pred ultrazvukom

pribinak
26. jún 2025
@esther100

@pribinak nás práveže posielali na wc pred ultrazvukom

@esther100 sono cez brušnú stenu?

esther100
26. jún 2025
@pribinak

@esther100 sono cez brušnú stenu?

@pribinak áno

autor
26. jún 2025

Ďakujem,tak teda asi to stavím na zlatú strednú cestu. Napijem sa ale zas nevypijem tesne pred 2 litre 👍🏼 a uvidím, čo mi povedia.
A @esther100 aby som odpovedala, normálne mi prišla sms s termínom ako pripomienka, v ktorej ma na to upozorňovali z ambulancie, že treba piť. 🙂

esther100
26. jún 2025

Ale dačo sa mi tak marí,že som niekde čítala,že sa robí s plným mechurom🤔

autor
26. jún 2025
@esther100

Ale dačo sa mi tak marí,že som niekde čítala,že sa robí s plným mechurom🤔

@esther100 ja som videla i tak, i tak 😂🤦🏼‍♀️ človek sa nevyzná no. Prinajhoršom ma pošlú vycikať 🫠

maartiinaa11
26. jún 2025

Mne tiež kázali vypiť dostatočne množstvo vody deň predtým a pred vyšetrením íst na wc. 😊 podľa mňa to ma nejaký význam, keď to odporúčajú 😉

wwwwerunka
26. jún 2025

Mne kazali pit, neurcili presne kolko a kedy, a zjest nieco sladké

alyson29
26. jún 2025

Áno, aj mne tak prišla sms aj v 13tt aj v 20tt, že mám vypiť pred vyšetrením viac vody (vypila som tak liter max.) a bolo to dostačujúce 🙂 pred vyšetrením ťa ešte pošle sestrička vycikať. V tom 13tt sa mi dokonca začalo chcieť cikať pri ultrazvuku, pretiahol sa dosť, lebo bolo bábätko stále otočené a nemala ešte všetko pomerané, takže ma len poslala na wc a pokračovali sme ďalej 😄