Plávanie v tehotenstve
Ahojte kočky, chcem sa opýtať či chodíte plávať, alebo ste chodili na plaváreň v tehotenstve...nemám strach z infekcie tú som v bazéne nikdy nedostala (aj keď nikdy nehovor nikdy) skôr sa bojím či plavecká voda nieje veľmi studená, fakt nechcem niečo pokaziť. Čo myslíte?
7.8 najnovšie 🙂
je to velmi fajn plavanie, najma pri bolestiach chrbtice
@babu15 No, ja si to už nemôžem dovoliť, som 35 t.t.
@matapeprna a čo si nemôžeš dovoliť? Plávanie? Práveže to je jeden zo športov, ktorý môžeš počas celého tehu. Ja som plávala mojich 2000 m a ku koncu 1000 m do samucickeho konca.
plavanie je super !!
@matapeprna tak to veru v tvojom pripade uz nie :/
Ja som sa pred dvoma tyzdnami nahlasila na aquafitness pre tehotne. Je to super oddych a zaroven to aj ulavi od bolesti chrbta - odporucam. Dalo sa nahlasit len OD 25tyzdna tehotenstva, takze plavat sa urcite moze aj v poslednom trimestri. 🙂 Pouzivam tampony na plavanie s vazelinou, takze infekcie sa nebojim. Inak, je pravda, ze ani ja som zatial nikde necitala, ze by sa nemali plavat prsia (ako to niekto vyssie pisal), ale teraz som si uvedomila, ze my ked plavame "prsia", tak nam kaze instruktorka plavat rukami prsia a nohami len tak mierne kopat, ako pri kraulovi. Tak neviem, z akeho dovodu, mozno na tom nieco je. A este som sa jej pytala, do kedy mozem plavat/cvicit a ona mi povedala, ze s mierou mozem byt v bazene az do konca tehotenstva, ze dokonca aj v pripade, ze by som prenasala, mozem prist na cvicenie aj po oficialnom termine porodu . Mame tam jednu babu, ktora ma termin o 5 tyzdnov a v pohode sa zapaja, niekedy si cvici po svojom. Ale ja sa asi uz na konci tehotenstva budem bat, tak posledne 2 tyzdne pred porodom zrejme nepojdem. Voda ma 30 stupnov, na nete som nasla, ze v tehotenstve by nemala byt teplejsia ako 34st.
Ahoj ja by som rozhodne do bazena nesla.. tehotna zena je nachylnejsia na rozne infekcie od spodu cize by som neriskovala aj ked v studenej vode by to nemal byt tusim problem skor v teplej ale aj tak.by som vydrzala 🙂
Ja som pri prvých dvoch tehu plávala do konca,každý druhý deň 1 km. Pôrod bez komplikácií, menstruačné bolestivé silnejšie ako tie pôrodné. Myslím si,že aj vďaka plávaniu to tak prebehlo. Čo sa týka teploty vody,mne vadí príliš teplá voda pri plávaní.

@mirunkad kolkeho augusta máš termín? 🙂