PN počas tehotenstva
Ahojte 🙂
Chcela by som sa opýtať aké máte skúsenosti s PN počas tehotenstva ?
Pokial ste boli vypísané aké ste mali vychádzky ?
(Skôr zienky ktoré boli vypísané kvôli práci, keby moja práca nemá charakter aký má ako nič do nej chodím, avšak nemôžem keď som sa pýtala vyššie na preradenie nie je možné, nie je aké, mzdu mi len tak nedaju, že to takto mám riešiť, ale bťt doma skratka nedávam, je to čistá psychiatria)
Poprípade ste sa vedeli dohodnúť s lekárom/lekarkoi o potvrdení v prípade kontroly že ste boli na kontrole alebo niečo podobne ?
Áno, som zufala, tehotná prvýkrát a aj na PN prvý krát, nie som typ čo by lem sedel, popravde to za mna nie je zdravé takéto "zaracha" v podstate od štátu lebo takto to funguje aj keď som zdravá a je preukázateľné že žena nemá skratka tehotná len sedieť poprípade ležať s nohami hore, pokial nemá žiadne ťažkosti.

@babybejka vôbec to takto nemá fungovať. Ak ťa nemá kam zamestnávateľ preradiť, tak by si mala dostať prekážku na strane zamestnávateľa, tzn. dostávaš niečo ako mzdu (ale výška závisí napr. od kolektívnej zmluvy, ak ju máte na pracovisku)... Čiže štát ti nedáva zaracha, zamestnávateľ chce len na tebe ušetriť...