Pohyby počas prvého tehotenstva: Kedy ich očakávať?
Ahojte, kedy mozem pohyby čakať? Aktuálne končím 19 týždeň a ešte stále nič. Placentu mám hore a vzadu. Čo sa týka váhy neviem ci na to má vplyv tak som pred tehotenstvom nebola nejako extra stihla, normálne BMI. A keď ste to cítili tak potom tie pohyby boli každý deň alebo nie?pripadne čomu by ste to prirovnali?
Ďakujem.
Ja som v prvom tehotenstve citila tak od 21tt, ale placenta bola vpredu a som teda tucna. Prirovnala by som to stekleniu vznutra podbruska, bublinky a potom sa to zosilnovalo. Ano kazdy den som odvtedy citila pohyb. Och, tak by som si to este raz zazila🥰
Koncom 21tt
Ďakujem Vám za odpovede. Takze myslite že nemám ešte stresovať že necítim? Na ultrazvuku je babo aktívne to vidím, len to teda ešte necítim :/
Ďakujem Vám za odpovede. Takze myslite že nemám ešte stresovať že necítim? Na ultrazvuku je babo aktívne to vidím, len to teda ešte necítim :/
@anonym_autor urcite nestresuj🙂 tes sa
@anonym_autor nestresujte sa. Ja som až koncom 22 týždňa. Kľud. Keby niečo nie je v poriadku inak sa ti prejaví. A to nehovorím o pásoch ku koncu tehotenstva čo boli vkuse slabé v nemocnici, vkuse ich opakovali skoro som ošedivela . Dnes mám krásne bábätko zdravé.
Viem že sa mi to ľahko hovorí , ale naozaj sa nestresujte.
presne v polovici skoncila som 19 tyzden
a zacal 20 tyzden boli sme na dovolenke v Portugalsku a tam dieta zacalo sa ohlasovat, halooooo aj som tu s Vami 🙂
@anonym_autor nestresujte sa. Ja som až koncom 22 týždňa. Kľud. Keby niečo nie je v poriadku inak sa ti prejaví. A to nehovorím o pásoch ku koncu tehotenstva čo boli vkuse slabé v nemocnici, vkuse ich opakovali skoro som ošedivela . Dnes mám krásne bábätko zdravé.
Viem že sa mi to ľahko hovorí , ale naozaj sa nestresujte.
@majus2323 ďakujem za povzbudenie. Mám nejake problémy so spinenim, sledujú má lekári častejšie takze sa viac bojím. A keby už začnem cítiť pohyby tak by som bola aspoň viac v klude.. ale áno máte pravdu hlavne sa nestresovať.
19tt je este velmi skoro na znepokojovanie sa, moze to prist v 20-22tt… pride to, neboj 🙂
Ja som 18+3 a placenta v predu, som stihla a pohyby cítim od 17 +3. Včera uz cítil aj manzel cez brusko, hlavne vecer. Pri prvom som mala placentu vzadu a tiež som v takom tyzdni cítila. Je to zas chlapcek. Prvý mal 4 kg a 53 cm keď sa narodil.
@anonym_autor U mňa to bolo v prvom tehu až v 23tt a to placenta bola vzadu. Váha normálna, také S-Mko. Neboj, ešte je čas.
Na prelome 18/19tt, ale teda som chudá a placenta vzadu. Najprv to bolo cítiť skôr ako pohyb čriev, také prebublanie sem tam, keď som ležala na chrbte. Najskôr dva- tri krát za deň som mala pocit, že to je asi ono, potom sa to stupňovalo a už sa to nedalo s ničím pomýliť. Občas som si postavila na bruško prázdnu plastovú fľašu, ktorá okrem môjho tepu zachytila aj jemnejšie pohyby bábätka- vyskúšaj 🙂
@anonym_autor 17+6tt
13tt ale ja som sibnuta a vsimam si na svojom tele kazdy detail.. v tom case som samozrejme nevedela ze ide o pohyby, len mi to bolo cudne ako keby vo mne tukala mini rybicka, vzdy v aute ked som sedela z prace domov.. myslela som si ze sa mi asi hybu creva.. az potom ked som zacala citit ozajstne pohyby som vedela ze som ich citila aj v tom 13tt.. mozno mi nebude nikto verit ale viem ze to tak bolo 🤷♀️
@majus2323 ďakujem za povzbudenie. Mám nejake problémy so spinenim, sledujú má lekári častejšie takze sa viac bojím. A keby už začnem cítiť pohyby tak by som bola aspoň viac v klude.. ale áno máte pravdu hlavne sa nestresovať.
@anonym_autor kamoška mala toto isté čo vy. Dokonca až krvácanie tiež ma krásne zdravé bábätko doma , už ste naozaj ďalej v Tom tehotenstve nie na začiatku , v dnešnej dobe si lekári určite poradia, viete čo žien krváca a špini ? Naozaj ich je veľa. Týmto to nezhlahcujem, veľa krát je to fatálne , ale myslela som si , že je to raritne kým som sa o to viac nezaujimala a nie nie je. Budete veľmi dobrá mamina. Modlite sa za bábätko , čoskoro ho budete pučiť v náručí od lásky
V 21 tt
@anonym_autor kamoška mala toto isté čo vy. Dokonca až krvácanie tiež ma krásne zdravé bábätko doma , už ste naozaj ďalej v Tom tehotenstve nie na začiatku , v dnešnej dobe si lekári určite poradia, viete čo žien krváca a špini ? Naozaj ich je veľa. Týmto to nezhlahcujem, veľa krát je to fatálne , ale myslela som si , že je to raritne kým som sa o to viac nezaujimala a nie nie je. Budete veľmi dobrá mamina. Modlite sa za bábätko , čoskoro ho budete pučiť v náručí od lásky
@anonym_a532df ďakujem za ukľudňujúci komentár. Máte pravdu viacero žien má tieto problémy aj neskôr v tehotenstve. Mám nasadenú liečbu a musím len veriť že to zaberie a všetko bude v poriadku a za chvíľku už naše malé dievčatko budem aj cítiť 🙏

V 21. týždni, aj to len taký pocit, ako keby mi niekto brucho pierkom hladil.