icon

Pohyby počas prvého tehotenstva: Kedy ich očakávať?

1. aug 2025

Ahojte, kedy mozem pohyby čakať? Aktuálne končím 19 týždeň a ešte stále nič. Placentu mám hore a vzadu. Čo sa týka váhy neviem ci na to má vplyv tak som pred tehotenstvom nebola nejako extra stihla, normálne BMI. A keď ste to cítili tak potom tie pohyby boli každý deň alebo nie?pripadne čomu by ste to prirovnali?
Ďakujem.

dzulli1980
1. aug 2025

V 21. týždni, aj to len taký pocit, ako keby mi niekto brucho pierkom hladil.

hederamonstera
1. aug 2025

Ja som v prvom tehotenstve citila tak od 21tt, ale placenta bola vpredu a som teda tucna. Prirovnala by som to stekleniu vznutra podbruska, bublinky a potom sa to zosilnovalo. Ano kazdy den som odvtedy citila pohyb. Och, tak by som si to este raz zazila🥰

thereisabear
1. aug 2025

Koncom 21tt

autor
1. aug 2025

Ďakujem Vám za odpovede. Takze myslite že nemám ešte stresovať že necítim? Na ultrazvuku je babo aktívne to vidím, len to teda ešte necítim :/

hederamonstera
1. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem Vám za odpovede. Takze myslite že nemám ešte stresovať že necítim? Na ultrazvuku je babo aktívne to vidím, len to teda ešte necítim :/

@anonym_autor urcite nestresuj🙂 tes sa

majus2323
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nestresujte sa. Ja som až koncom 22 týždňa. Kľud. Keby niečo nie je v poriadku inak sa ti prejaví. A to nehovorím o pásoch ku koncu tehotenstva čo boli vkuse slabé v nemocnici, vkuse ich opakovali skoro som ošedivela . Dnes mám krásne bábätko zdravé.
Viem že sa mi to ľahko hovorí , ale naozaj sa nestresujte.

lucik194
1. aug 2025

presne v polovici skoncila som 19 tyzden

a zacal 20 tyzden boli sme na dovolenke v Portugalsku a tam dieta zacalo sa ohlasovat, halooooo aj som tu s Vami 🙂

autor
1. aug 2025
@majus2323

@anonym_autor nestresujte sa. Ja som až koncom 22 týždňa. Kľud. Keby niečo nie je v poriadku inak sa ti prejaví. A to nehovorím o pásoch ku koncu tehotenstva čo boli vkuse slabé v nemocnici, vkuse ich opakovali skoro som ošedivela . Dnes mám krásne bábätko zdravé.
Viem že sa mi to ľahko hovorí , ale naozaj sa nestresujte.

@majus2323 ďakujem za povzbudenie. Mám nejake problémy so spinenim, sledujú má lekári častejšie takze sa viac bojím. A keby už začnem cítiť pohyby tak by som bola aspoň viac v klude.. ale áno máte pravdu hlavne sa nestresovať.

anavixy
1. aug 2025

19tt je este velmi skoro na znepokojovanie sa, moze to prist v 20-22tt… pride to, neboj 🙂

luciat38
1. aug 2025

Ja som 18+3 a placenta v predu, som stihla a pohyby cítim od 17 +3. Včera uz cítil aj manzel cez brusko, hlavne vecer. Pri prvom som mala placentu vzadu a tiež som v takom tyzdni cítila. Je to zas chlapcek. Prvý mal 4 kg a 53 cm keď sa narodil.

lilli110
1. aug 2025

@anonym_autor U mňa to bolo v prvom tehu až v 23tt a to placenta bola vzadu. Váha normálna, také S-Mko. Neboj, ešte je čas.

anonym_dd858e
1. aug 2025

Na prelome 18/19tt, ale teda som chudá a placenta vzadu. Najprv to bolo cítiť skôr ako pohyb čriev, také prebublanie sem tam, keď som ležala na chrbte. Najskôr dva- tri krát za deň som mala pocit, že to je asi ono, potom sa to stupňovalo a už sa to nedalo s ničím pomýliť. Občas som si postavila na bruško prázdnu plastovú fľašu, ktorá okrem môjho tepu zachytila aj jemnejšie pohyby bábätka- vyskúšaj 🙂

simona1998
1. aug 2025

@anonym_autor 17+6tt

spenat9
1. aug 2025

13tt ale ja som sibnuta a vsimam si na svojom tele kazdy detail.. v tom case som samozrejme nevedela ze ide o pohyby, len mi to bolo cudne ako keby vo mne tukala mini rybicka, vzdy v aute ked som sedela z prace domov.. myslela som si ze sa mi asi hybu creva.. az potom ked som zacala citit ozajstne pohyby som vedela ze som ich citila aj v tom 13tt.. mozno mi nebude nikto verit ale viem ze to tak bolo 🤷‍♀️

anonym_a532df
1. aug 2025
@anonym_autor

@majus2323 ďakujem za povzbudenie. Mám nejake problémy so spinenim, sledujú má lekári častejšie takze sa viac bojím. A keby už začnem cítiť pohyby tak by som bola aspoň viac v klude.. ale áno máte pravdu hlavne sa nestresovať.

@anonym_autor kamoška mala toto isté čo vy. Dokonca až krvácanie tiež ma krásne zdravé bábätko doma , už ste naozaj ďalej v Tom tehotenstve nie na začiatku , v dnešnej dobe si lekári určite poradia, viete čo žien krváca a špini ? Naozaj ich je veľa. Týmto to nezhlahcujem, veľa krát je to fatálne , ale myslela som si , že je to raritne kým som sa o to viac nezaujimala a nie nie je. Budete veľmi dobrá mamina. Modlite sa za bábätko , čoskoro ho budete pučiť v náručí od lásky

alyson29
2. aug 2025

V 21 tt

autor
2. aug 2025
@anonym_a532df

@anonym_autor kamoška mala toto isté čo vy. Dokonca až krvácanie tiež ma krásne zdravé bábätko doma , už ste naozaj ďalej v Tom tehotenstve nie na začiatku , v dnešnej dobe si lekári určite poradia, viete čo žien krváca a špini ? Naozaj ich je veľa. Týmto to nezhlahcujem, veľa krát je to fatálne , ale myslela som si , že je to raritne kým som sa o to viac nezaujimala a nie nie je. Budete veľmi dobrá mamina. Modlite sa za bábätko , čoskoro ho budete pučiť v náručí od lásky

@anonym_a532df ďakujem za ukľudňujúci komentár. Máte pravdu viacero žien má tieto problémy aj neskôr v tehotenstve. Mám nasadenú liečbu a musím len veriť že to zaberie a všetko bude v poriadku a za chvíľku už naše malé dievčatko budem aj cítiť 🙏