Poradíte meno pre dievčatko?
Pekne, mozno aj netradicne , nemusi byt slovenske meno pre dievcatko??? Tie klasicke co su v kalendari sa mi nejako nepacia..., zachvilu mam termin a nemam este vybrate meno pre dievcatko... dakujem...
záleží od priezviska, my sme mali mať Sabinu, ale je z toho Miško..Beryl, Kinga, Romina..veľa šťastia vo výbere a hlavne aby ste boli zdravučkí..
V rodine máme Timku ( sama som Tímea) , Tamarku a Zarku 🙂 pekné a k tomu nezvyčajné mená 🙂
Prosim Vas v tomto potrebujem poradit aj ja cakame prve dievcatko s manzelovej strany,,,kedze s mojej ich mame strasne vela a rozne pekne mena(Dominika,Kristinka,patka,nikolka,natalka,bianka,.....) ale mi nemame pre nasu ziadne meno manzel chce Lindu kedze mame chlapca 5 rocneho a vola sa Misko tak ja som rozmyslala nad Miskov ale nas synator o inom mene ako Ingrida(Inguska) pocut ani nechce kedze sa tak ja volam,,,,ja som rozmyslala aj Janka-Ingrida ze by to mala po starej mame s manzelovej strany a aby tam aj maly mal to jeho meno ale mi to pride uz prehnane,,,,,nemam ziadne meno ktore by ma tak nadchlo a kedze uz dievca asi nikto nebude mat chcela som niake pekne,vynimocne ale hladamhladam a nic,,,prosiiiimaky je na to vas nazor?
U nás to už je jasné ...tina...ziadna kristína martina proste tina...jednoduché a pekne či páči sa ešte niekomu? 🙂
Tak my s manzelom vedieme vojnu ohladom dievcenskeho mena. Ja chcem Noemi, on ani pocut o takom mene. Tak som mu povedala, ze vsak sestrickam ho hlasim ja 😀. Inak mame v uzsom vybere Simonu, Sabinu, Adelu, Gretku...
Mne sa paci meno Sabinka a urcite bude mat take meno ked sa narodi dievcatko ak budem mat 😉
Poradte dievčenské meno k priezvisku Vojteková. Prosím nepíšte mi tie najčastejšie ako Nina, Nela, Ema, Vanesa, Sofia, Mia atď. Radšej naše slovenské. ďakujem. 🙂
Ja som Marianna a aj sa mi to meno pac..volaju ma Mari,Mery,ked som bola mala a neposlusna mama ma volala Mara :D...,dala by som ho a svojmu babu,ale nepaci si mi ked maju deti mena po rodicoch..:-/
Natalia, Barbora, Veronika, Dominika, Lívia, Mária-Ria-Riuška, Adelka, Terezka 🙂
Paci sa mi meno Ava, rada by som ho dala dcerke, prosim o vas nazor na toto meno, kedze manzelovi sa nepaci a ostatna rodina sa tiez cuduje, kde som vyhrabala take divne meno. Naozaj nie je pekne?
Ľudmila, Jolana, Hana, Elena, Žofia, Ľubomíra. Pozri knihu Meno pre naše dieťa. Tam je aj vysvetlený pôvod mena a čo znamená.
Ava je pekné meno, len ako ho budete vyslovovať? Tak ako sa píše alebo [eiva]? Lebo tá výslovnosť môže byť pre ostatných problém.

my sme mali vybrate meno Dária 🙂