Poraďte, ktoré meno vybrať pre dievčatko.
Ahojte, čakáme dievčatko a s manželom sa nevieme rozhodnúť medzi menami Ema, Lea a Mia. Priezvisko je Rusnáková. Vedeli by ste mi poradiť ? 🙂
Pacilo by sa mi Eliska, ale z tych menovanych tiez asi Mia.
@asia83 ja mam Richarda, nepoznam ich vela. Ale, predsa byvame na dedine ktora ma 130 obyvatelov a aj tak su tu dvaja Riškovia a zeby nebolo malo, budu aj susedia, kedze maleho rodicia vedla nas kupili pozemok a idu stavat. Teraz mam svoje dieta pre to premenovat abo co ? Ved nech si da kazdy meno ake chce a moze ich byt aj milion..
Kazdy ma ine priority pri vybere.
Tuctovost a netuctovost je zvlastny argument.
Noa co.
Tak budu v triede dve Emky.
My sme vyberali tak aby sa dala zdrobnenia NAM prijemna.
Co ze take iste meno je aj chlapcek vo vedlajsom vchode aj vedlajsom panelaku aj...
Tento je nas💕
Nenechaj sa diskusiou znechutit.
Inak mne sa tvoje mena vybrate pacia v poradi ako su napisane, prve naj atd😉
Ja by som dala Emília Rusnáková. Je to aj rýdzo slovenské čo je teraz moderné, znie to s priezviskom super a môžu ju volať aj Ema aj Mia. Lebo klasické Ema má už fakt skoro každý 🙂
@z1984 Je to verejná diskusia a každý má právo vyjadriť svoj názor. Odpovedať na otázku a poprípade odpoveď rozšíriť o svoje myšlienky. Čo je na tom zlé? Nie sme stroje, ale ľudia s názormi a pocitmi, tak sa ich nebojme vysloviť. Hoci sa to autorke páčiť nebude či na to nie je zvedavá.
@dominikamacakova a čo hovoríš na Barbora Rusnáková? To znie tiež celkom fajn...
Ja som napríklad veľmi rada že som dala deťom mená , ktoré sú v základnom slovenskom kalendári . Keď som dávala meno najstaršej dcére , ktorá má dnes 24 rokov, nebola v širokom okolí jediná , v celom ročníku bola sama , dnes je jej meno časté . Ostatné deti majú mená ktoré sú málo používané , posledný syn má meno minimálne frekventované , fakt len ojedinele sa s ním človek stretáva.
@majusska202 joj,mne sa tiež veľmi páči aj Lujza,ale muž s tým nieje stotožnený
@michaela_lalikova my mame Emku 🙂 a sranda je ze je ich v okolí malo.
@0silvia0 podľa mňa je tam moc veľa "R" a keďže ja račkujem, viem si predstaviť aké by to bolo ťažké vysloviť pre dieťa keby náhodou aj ono račkovalo. Ale inak to znie dobre 🙂
@lenka2710 to nechci vedieť co môj preto meno robil 🙈 v podstate som ssi dala po svojom ale keď som. Volala ze mala je na svete prvá otázka ako sa vola 😄
@majusska202 👍 my sme pri prvom nevedeli ci to bude dievča alebo chlapec,tak sme sa dohodli,že ja vyberiem pre chlapca a muž pre dievča! Teraz čakáme druhé a uz sme sa viac menej dohodli na menách, no Lujza mi neprešla, čo už
A je to tiež dosť nezvyčajné meno 😉
@boldo87 tak našťastie sa to netýka tvojho dieťaťa 😀
@michaela_lalikova
Mne osobne sa páči k vášmu priezvisku Ema,ale ja som skôr na neobvyklé mena.moja dcérka sa volá Skarletka a nikde v okolí take meno nie je,a keď už tak scarlett.
@lenka2710 u nás to bolo tak ze som nainfikovala veku rodinu na to meno že ju tak začali volať takže nemal na výber
@michaela_lalikova k priezvisku určite Emka, pasuje to. A už ich zas nie je tak veľa. Aj za našich čias to bola sama Zuzka, Janka, Lenka a nik to neriešil. Ja som bola na ZŠ sama a na strednej ma skoro piclo, 5 Aničiek v triede🙂.
Ema,Lea,Mia,Lilian,Zara,Alex,Leo... Začínam mať pocit, že existuje kalendár len s cca z 10 mien.
Dajaká nová doba?Nič proti gustu.Ale tie mená sú už jak obohratá platňa.
Ale keď už tak Ema.
Mne sa najviac páči Mia Rusnáková. Dievčatko bude mať dlhé priezvisko myslím si, že krátke meno sa jej bude hodiť. A tuctové netuctové mena, kedysi boli všetky ženy Ana, Mara, Zuza a Kata a žijeme.
@michaela_lalikova My mame Miu (manzel ju skor vola Miuska, ja zase Mimi), ale vsetky tri, co zvazujete, su velmi pekne 😍 Aj k priezvisku sa super hodia 👌 Moj muz povedal, ze druhe dievca by bola Lea, ale mame chlapceka 😊
@modrykoniicek Ano, presne, nova doba… Prv boli same Janky, Zuzky, Anicky a kedze doba ide dopredu, ludia viac cestuju, otvoril sa nam svet, tak sa k nam aj nove moderne mena doatavaju.. Je to uplne prirodzene a neviem, preco ludi trapi, ze da niekto svojmu dietatu urcite meno.. Kazdy nech si da take, ake sa mu paci… 🌼

@michaela_lalikova Lea znie krajsie ku priezvisku, ale osobne sa mi z tych troch najviac paci Mia. A ja teda ani v okoli ziadnu nepoznam 🙂