Pôrod tretieho dieťaťa v 39r - zvládnem to?
Ahojte,
Tento týždeň sme zistili, že veľmi nečakane a nechcene som tehotná. Mám 38....ak, tak budem rodiť v 39r.
To by som ešte ako tak prekusla, aj keď mám veľké stresy, že budem neskôr pomerne stará mamina.
Ale hlavne sa bojím ako to fyzicky a psychicky zvládnem... Mám už jednu pubertiačku 11r a malé jedovaté šidlo 3r... Už len z 2 detí som fyzicky celkom na dne, bojim sa ako s 3...a v mojom veku.. mate skusento?
@aniele dakujem. 😊 No uvidime, akeho cloveka sa podari nam vychovat spolocne s chlapcami. Oni su velmi vytazení - gympel, aktivny sport (dvojfazove treningy)... asi ich moc zatazovat nebudeme, predsa je to v prvom rade nase dieťa.. Ale tak ich iniciative sa medze nekladu, samozrejme. 😁 Ale kedze verime svojej vychove, tak hadam nam tu malu bublinku nezhumpluju. 😉
@kllamarka
A co sa tyka veku - tiez ma to obcas prenasleduje, ale nikto nevieme dna ani hodiny. Zial, stava sa, ze aj 30 rocní zomru a ostanu po nich malicke deti. 😔
@fineta to ano 🙂 nikto nevie kedy ochorie zomrie..mlady/stary.. Ale som v depresii..ze v mojom veku este stale nezazijem ulavu...volnost v zivote. Tesila som sa na nu o 1-2 roky, kedze nasa mala ma v lete 4r, zivot sa zacinal ustalovat a zrazu...znova. Videla som to po 40tke uplne inak. Navyse mam stale zive a zle spomienky na posledny porod, bol dost zly. A aj 25kilo navyse sa mi nelahko zhadzovalo 😖 Kojenie-vlastne nekojenie bola tiez nocna mora pri oboch detoch, asi to mam geneticky dane, takze mozem cakat ten isty priebeh 😖 Problemy s velkostou bytu...velkostou auta.vsetko bude kus komplikovane 😖
@kllamarka niektore okolnosti mame rovnake (kilá, pohoda pri odrastenych detoch.)Ale vies co, vsetko sa pre nieco deje. Poradim Ti, nezamyslaj sa prilis a neporovnavaj s predchadzajucimi, nemusi to tak byť. Len sa teš. Teš sa z toho, ze Ti bude mat napr. na stare kolena aspon pohar vody podat. 😁 Dieta je dar, uvidis, uplne zmenis nazor, ked sa narodí. Bude to super. A kedysi zili velkopocetne rodiny v ovela stiesnenejsich podmienkach a mali k sebe ludia kus bližšie. Vztahy boli vrucnejsie a hlavne uprimnejsie ako teraz. Napriklad osobne som si povedala, kedze vztahy v nasej sirsej rodine (surodenci, sesternice, tetky, strycovia...) su nic moc, ze si vytvoríme svoju vlastnu rodinu - jeden tím, kde sa budeme lubit, bude nam spolu fajn a tym padom ma nebolia az tak tie ostatne haprujuce vztahy. 😊 Zijem pre svojho muza deti, robia ma stastnou a bodka. 😊
My mame dve deti. Chceli by sme tri, ale rozum nas brzdi. Mna by taka nehoda potesila, lebo by bolo rozhodnute a my by sme sa tesili. Ale zatial u nas prevazuje pragmaticky pristup.
Moja mama mals 40, ked mala piate, sestru....hrou osudu si ju velmi neuzila (cca 7r)...ale dnes my traja najstarsi mame dokopy 7deti a najmladsia sesta je najmilovanejsou tetou vo svojich 22rokoch...vsetci synovci a neter vo veku 1,3 az 7,5 sa na svoju tetu vzdy tesia a posielaju jej fotky a ked pride k nim tak si ju uzivaju naplno....Pred 22r to bolo menej zvycajne ako dnes, ale je to o nastaveni a myslim, ze mnohe pri detoch omladli a mladunke mamicky k mame chodili po rady a tipy a podnes na nu spominaju....ak si poviete, ze ste stara, tak sa tak budete citit, ale je to sanca ako motivovat najstarsiu k samostatnosti a aj ked kocikovanie odudre, ziska zrucnosti, ktore sa jej neskor zidu....lebo su mamicky, ktore tie zrucnosti ziskavaju az pri vlastnom ;)
Ženy nemôžem si pomôcť, neteším sa ☹ chodím spať s depresiou, budím sa s depresiou. Ztisne mi črevá vždy pri myšlienke kojenia, nevyspatia...a nekonečných chorôb ☹
@kllamarka
Ja ta chapem, ja som sa takmer tehu netesila, fakt.
Prosim dobre si to zvaz, sama si pohladaj postabortivny syndrom, toto ozaj nie je sranda. Myslis si, ze to v pohode das, ak sa zbavis "zataze" vsak rozumies a napokon je to cele omnoho horsie ako si cakala. Proste nedokazes sa tesit, strata emocii aj pre starsie deti a tak to bude uz na cely zivot. Ozaj si pohladaj tie priznaky, s tym ti casto nedokaze pomoct ani psychologicka. Dietatko bude zataz, to urcite, ale zase nie na cely zivot, fakt len tie prve rocky jeho zivota, potom budu, vsetky, samostatnejsie a samostatnejsie a ty mozes byt v pohode, normalna a tesit sa...
nesmierne ti drzim palce, pohladaj si informacie a prajem zo srdca len to najlepsie rozhodnutie pre teba a tvoju rodinku ❤
@evkano1402 dakujem ❤🙏
@kllamarka Mojej mame to vtedy lekárka automaticky navrhla (a to sa vtedy chodilo pred komisiu, či to povolí!). Ale keď to mama povedala nám, my sme sa potešili. A tým sa to akosi utriaslo. A otec bol rád. On to vlastne spravil naschvál, ako dôsledok jednej tragédie v širšej rodine. Mamina staršia sestra mala dvoch synov, s odstupom dvoch rokov. Tri mesiace pred návratom z vojenčiny (v podstate sa mali chlapci vystriedať) tam, za nevyjasnených okolností, zomrel. A keď ju na pohrebe otec uvidel, uvedomil si, že aj my sme len dvaja... Nezbláznite sa, tretie dieťa je fajn. My sme mali dve baby, 8 a 6ročnú, keď sa nám narodila tretia. A teraz, dospelé, sú, aj keď na diaľku, fajn parťáčky.
Ahojte ja za mesiac a pol rodím a narodky pred sebou 19april 42 r..nesmierne sa na malého tešíme a moja malá Saška 8r neskutočne sa nevie dočkať....nemenila by som nikdy inak
@kllamarka nebojte sa, moja mama mala v 38 piate a v 40 šieste 😂 žiaľ nie za ideálnych podmienok... v tom čase sme mali 1.20r, 2.19r, 3.18r, 4.14r myslím a najviac pomáhala 14r.
Takže keď ste zabezpečení neváhala by som, jasne budú aj náročné dni ale kedy niesu, veľa síl prajem 😊
@kllamarka ...ja som tretie tiez az tak neskoro, tehotenstvo bolo v pohode, aj ked teda objavila sa tehu cukrovka, tak som mala dietu. Porodu som sa bala strasne ze si uz telo nebude pamatat, prvy porod som mala velmi tazky, druhy krasny rychly, vsetko ok, ale pri tretom som citila ze to nedam. Samozrejma som dala, bolo to rychle, o pol deviatej som bola s detmi este na prechadzke a o desiatej uz mali surodenca na svete, takze ozaj bleskovka ani som nemohla uverit ze to uz mam za sebou 🙂 Co sa vsak tyka poporodneho zotavenia bolo to komlikovanejsie, ale teda ja som nemala ani sestonedelie v klude v piatok z porodnice domov a v pondelok uz s detmi do skoly, takze kazdy den 8 km peso s kocikom za kazdeho pocasia rano aj poobede, dala som to alezial na ukor zdravia ☹ ale nebola ina moznost ☹ Neboj to zvladnes vsetko a budes velmi rada ze ste velka rodina, dieta je fakt najuzasnejsi dar.

@fineta Mala som spolužiačku. Keď sa narodila, mali jej bratia 20 a 18 rokov. Ale vychovali z nej kvítek makový. Všetci sa o ňu báli, nepúšťali,... Tiež to asi nebolo to naj. Chvalabohu, v niektorých veciach sme dnes, dúfam, rozumnejší. A blahoželám 😘.