Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
baby, neviete mi povedat, moze mi zubar v 1.trimestri pichnut injekciu? je to v poriadku, alebo radsej nie?
@veronika81 super som rada ze nie som jedina ktorej to blbne, ale jeto smutne, lebo v posledom čase sa to stava dosť často
@kajuska09 myslím, že injekcie sa môžu, pôsobia lokálne, nevstrebávajú sa do krvi. Ja by som ale asi pre pokoj na duši počkala do II. trimestra 😉 Ak ťa to veľmi nesúri. Prípadne počítaj niečo na nete..aj keď tam určite nájdeš také aj onaké odpovede 😝
@micikatka tak potom je to jasné, musíš sa prihlásiť cez českého a tam si to opraviť. Aj v pase ti píše, že si sa tam registrovala 29.10.2010, na tom českom 🙂 Mne vypisuje niečo úplne iné 😝
@kajuska09
@tigriatko
dakujem za privitanie vsetkym no nenudim sa vobec a teraz uz duplom ked mi je aj riadne zle dakedy sa musim premahat uplne...aby som daco spravila alebo prezila ....
neviem o tabulke lebo nemam cas citat spatne prispevky...
udaje dam ked budem po tej kontrole 🙂 u gyndosa...
sono prsnikov sa moze robit vlastne vsetky sona sa mozu ...
@veronika81 Vraj stačí až keď sa malé narodí, lebo väčšina úradničiek pýta rodné listy staršieho aj mladšieho dieťatka. Vyplácajú aj spätne a volá sa to príspevok na starostlivosť o dieťa.
Aj keď asi aj tebe to už len výjde na 1 mesiac- ak som dobre kukala, rovnako aj mne. Na materskú pôjdeš cca 11.2.. Takže za február dostaneš aj rodičovské na staršie dieťatko, aj materské na mladšie. A za marec už len materskú! Teda od 1.3. máš nárok aj na tento príspevok a asi aj v marci bude mať tvoj synček 3 roky... Takže tým sme aj skončili 😉 Od apríla už zas len materská 🙂
@veronika81 ok vdaka, ved sa spytam zubara 🙂 nie je to nic surne, to len ked mi pri prehliadke povie ze mam kaz, tak ja si pytam injekciu. Mam strach z vrtania odkedy mi tahali zuby mudrosti....
@veronika81 ja sa skor obavam ze velmi bude na seba uputavat pozornost lebo teraz je to dost tazke a dost vie hnevat ma tvrdohlavu povahu a robi aj malemu zle....ale zas predsa o tych 7-8mes uz bude vacsia....skoro 5rocna tak snad bude uz mudrejsia...lebo teraz je to dost s nou o dohadovani a rieseni furt dacoho...
@ejka3 ďakujem za objasnenie, tak aspoň ten mesiac, čo už 😀 Nenechám to tomuto štátu 😉 A ozaj, máme podobne staré detičky, kedy je narodená Sabínka? Môj malý je marcový, 12-teho.
@tigriatko @kajuska09 No ja som sa už pýtala viacerých zubárov, lebo sa chystám pre zmenu na trhanie stoličky a viacerí povedali, že tých injekcií sa vôbec nemusím báť. Neublížia ani mne, ani bábätku. Vraj už zubári majú k dispozícii hocičo. Viac by sa obávali, keby sa z jedného boľavého zuba čo sa nevylieči hneď na začiatku, stalo niečo horšie, napr. všeliaké zápaly kostí a čo ja viem čo ešte... Na to by už vraj ani 1 injekcia nestačila 😉
Ja sa už chystám budúci týždeň- dúfam, že zas naberiem odvahu ☹ Keď som ju nabrala minule a šla, zubárka mala dovolenku 😠
no nič, budí sa mi synátor, voľno dostanem znova až večer 😉 Pekný zvyšok dňa vám prajem!
@veronika81 Tiež som si povedala 🙂 Bude aspoň na plienky. Moja sa narodila 26.2. a tiež mi to vyšlo len za ten 1 mesiac 😉
Tak to budete mať v marci až 2 narodeninové torty 🙂 A aký je malý dieťatko? Skôr tichší, alebo si vie povedať svoje? Ja by som teraz brala skôr také tichšie, kľudnejšie... Sabínka je riadny živel 😀
Lúčim sa aj ja. Vonku aspoň chvíľu neprší, tak musím detičky vypustiť- musíme sa niekam aspoň na chvíľu prejsť 😉
aha rozmyslel si to, že ešte chce ležkať 🙂
@ejka3 no ak všetko pôjde ako má, budem mať obidve deťúrence marcové. Malý je tiež živel, neobsedí, neobstojí, stále niečo rieši, funguje na 110% 😀 Ale na druhej strane mi to od malička vracal v spánku, lebo od šiesteho týždňa mi prespal celú noc, to trvá v podstate do dnes a to bol a stále je dojčený 🙂 Samozrejme boli aj rušné noci, keď išli zuby, choroba a tak..ale inak spinká pekne. Len teraz má zas nejaké divné obdobie, že zaspáva okolo pol desiatej 😝 skôr ho do horizontálnej polohy nedostanem, dúfam sa to zmení..
Tiež si hovorím, že bodlo by tichšie dieťa..ale čo by sme potom celé dni robili, že ano? 😀
caute, ja som bola dnes malemu vybavit pas...a potom, co som tam hodinu cakala, tak tie mile tety oznamili, ze dnes sa ziadosti podavaju len do 12-tej....vrrrrr 😠 ...a to bolo uz len 6 ludi pred nami. Takze zajtra mozem ist znova, porazi ma 😖
@veronika81 Tak to si aspoň v noci oddýchneš! Moje práveže odmietali aj spávať. Sabínka nemala ešte ani rok a už spávala len raz denne aj to len hodinku 😒 Strašne sa obidve premáhali, oči im padali od únavy, ale ešte žmurkali a snažili sa vydržať čo najviac. Ako keby im malo za ten čas čo budú spať niečo uniknúť a to nechcú dovoliť...Naozaj neviem kde berú energiu 😒
Tak to si iná frajerka a malý musí byť strašne šťastný... Ja som prestala s kojením keď mala 2 roky, nejako sa mi nedarilo otehotnieť, tak som zrušila aj nočné kojenie. Ja som otehotnela a ona až odvtedy prespí celú noc 😉 Teraz spáva tak cca od 9 do rána do 7h. a hodinu cez deň 🙂
Ale nemenila by som aj keď sú naozaj niekedy na zabitie 😀 😀 😀
A dnes som bola v noci 4x hore. 2krát sa zobudila staršia ( začala nejako mátať ) a 2krát mladšia. Tiež sa jej niečo snívalo... Už sa teším keď pribudne tretí.
@kajuska09 Vrchný- aj mne zubárka vravela, aby som sa nebála, vraj idú vo všeobecnosti ľahšie 😖 Ale horšie je, že je už strašne dolámaný. Keď som kojila, tak mi ho nechcela vyberať a dolámal sa 😒 Tak ak mi ho nevytiahne ona, čaká ma chirurg. Neviem čo je lepšie. Ale viac než injekcie a trhania sa asi bojím tých následkov. Ak ma budú čakať antibiotika a lieky od bolesti... Moc sa mi do toho nechce ☹
Ahojte baby, tak som Vas konecne docitala, som sice doma, chodim teraz do prace iba na 2 hodky, ale riesim kopec problemov ohladom svadby.....na poslednu chvilu vyskakuju rozne komplikacie, ze budem stastna, ked stihneme vsetko doriesit do datumu svadby......Ozaj ked som rozvedena, mala som len civilny sobas, mozem sa teraz vydavat v kostole? Pokusala som sa zistovat na internete, ale jednoznacnu odpoved sa mi nepodarilo najst. Viete mi niektora poradit? Ja som nebola pokrstena, ale moj byvaly manzel ano......
Inak vitam vsetky nove marcovky, som rada, ze sa nam to tu tak rozrasta. A gratulujem k srdieckam. Ja dufam, ze to nase uvidim presne o tyzden v utorok.......
Ja ani neviem povedat ci mi je zle, alebo nie, je to velmi zvlastne, niekedy ma prepadne chut na nieco co niekde vidim, inokedy mam pocit, ze by som si stale nieco dala, ale tiez neviem prist na to, ze co.....Potom mi je blbo, ale este som nevracala.....potom mi to prejde.....je to divne. Ale co sa zmenilo, ze nejak rano nedokazem hned ranajkovat, co predtym neexistovalo. Dnes som ranajkovala, az ked som prisla z prace o pol 10. Vychutnala som si nase slovenske parky so slovenskym chlebom, co mi moj milacik doniesol zo SK......MNAM
Ale to uz som skoro umierala od hladu....a v noci idem na wc asi 3-4 krat. Je to super ked vstavam o 5. 🙂

@dzudka vitaj 😉 a neboooj, nie si prvá ani posledná s takým rozdielom, zvládaš dve, zvládneš aj tri 🙂 Dcérka bude mať 5 rokov keď sa narodí, to je už veľká slečna, vo veľa veciach ti myslím bude môcť pomôcť (samozrejme primerane veku..)