icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

obedwix
28. júl 2011

@humba...tak s tou kefkou to poznam uz asi týzden 😀

elizabet100
28. júl 2011

ahojte dievčatá. fúúúha , vy ste toho popísali, normálne nestíham čítať 😉
Ja som včera mala také "jednorázové" ☹ teda aspoň dúfam krvácanie ☹ Zastihlo ma to nečakane v práci v kancelárii. TAk o cca dve hodinky som už sedala u lekára, urobila mi sono takže som 6+1 deň 🙂 bolo vidieť iba žĺtkový vak, na srdiečko že je ešte skoro. Okamžite mi nariadili kľud, a nasadila mi lieky Duphaston, Ascorutin a ešte nejaké železo vitamíny. Takže teraz som doma na PN-ke. Na kontrolu idem až 09.08.2011. TAk som zvedavá, že čo uvidíme na sone.

Tigriatko, prosím Ťa oprav mi dátum pôrodu na 21.03.2012/podľa sona to vychádza skôr než podľa MS./

zatiaľ sa majte, a držte sa 😵

gabi.k
28. júl 2011

@kajuska09 joooj a uz aj kocikovat...tento pocit poznam..aj ja ceeeeeeem 🙂

micikatka
28. júl 2011

@gabi.k :o))) fakt nemala poriadne vyjadrovanie

gabi.k
28. júl 2011

@elizabet100 aj my mame tento termin 🙂

gabi.k
28. júl 2011

@micikatka co uz.... 😀

barbyes
28. júl 2011

ahojte, tak nám sa dnes s dcérkou podarilo zjesť pokazené jedlo 😒 nerozumiem ako sa to mohlo pokaziť, mali sme to v chladničke a včera sme ho jedli a bolo OK(robila som ho len predvčerom) 😕 ☹ tak zle mi ešte z jedla nikdy nebolo, najskôr som myslela, že to súvisí s tehu i keď mne zle nebýva, ale pripisovala som to tomu a cca hoď ku po tom čo som ja už vygrcala všetko čo som mohla a ledva som ležala mi začala vrackať aj dcérka ☹ chúďatko ☹ tak už mi to bolo jasné 😝 ešteže je nám už dobre, už sme aj papali a ja si idem asi objednať pizzu, musím dohnať stratené kalórie 😀 😀

tututu
28. júl 2011

Ahojte baby!!!!!
Máme srdiečko- krásne, strašne sa tešíme,sono ukázalo už 9+1 a zlatíčko má 2,27 cm, je to úžasný pocit, díky, čo ste mi držali palce- júúúúúúj 🙂 🙂 🙂

obedwix
28. júl 2011

@tututu 😉

tigriatko
28. júl 2011

@tututu juuuj, super sprava, blahozelaam 🙂

micikatka
28. júl 2011

@tututu super gratulujem, krasne spravicky len tak dalej

ejka3
28. júl 2011

@veronika81 áno, ak počítaš so 6 týždňami, tak máš čas do 14.8., ak s 8 týždňami, tak už len zajtra 😉 Záleží na tebe a doktorovi kedy ťa vypíše na materskú 🙂

ejka3
28. júl 2011

@tututu Super správička 😉

dadak
28. júl 2011

Vzdavam to...vy tu toho tolko popisete, ze jednoducho nestiham...

@tututu gratulujem k srdiecku...

ejka3
28. júl 2011

@veronika81
Práve som dočítala to kvantum stránok a niekde si spomínala, že ty si chceš DNP ešte len založiť? Tých 26 týždňov spĺňaš, ale máš splnených aj 270 dní poistenia ( myslím že za posledné 2 roky? ) 😒
Teraz neviem či som to mala napísať veronike alebo @zabka132 ???

obedwix
28. júl 2011

žienky k tomu dnp...ak nemate splnene poistenie tak teraz vam už je zbytočne davať sa pripoistiť pretože sa to nestiha. a k zmenám...ak si chcete navýšiť VZ na dnp tak to treba zrušiť a znovu prihlasiť. nestači urobiť zmenu

greguska
28. júl 2011

ahojte 🙂
tak ja som to včera zakríkla, že už tá nevoľnosť prechádza, dnes ráno som prvýkrát utekala na wc 😅 ale našťastie už potom bolo celý deň fajn 😉

tuším tu bolo spomínané aj priberanie počas predchádzajúcich tehu, ja som pribrala 18 kg a z toho mi 6 zostalo, a to som kojila 19 mesiacov, prvý rok takmer stále... takže nie každý má to šťastie, že z kojenia chudne 😉 tým ale nechcem plašiť naše prvorodičky 😀

a tiež som toho názoru, že tie týždne sa budú stále posúvať 😉 mne pri prvom jednoducho do knižky napísala termín pôrodu, čo jej vyšiel podľa PM, a potom na poradniach len dopisovala, čo jej podľa sona vychádza, či je to +/- tak ako má byť. A z mamičiek, čo poznám, žiadna na termín neporodila 😉 Jasné, chápem, že treba sledovať, či žubrienka primerane rastie, ale podľa mojich skúseností žiadne sono nie je dostatočne presné 😀

veronika81
28. júl 2011

@ejka3 k tomu DNP, ano ja som to písala, že sa idem iba prihlásiť 🙂 Ja mám TPP od roku 2001 nepretržite, teraz som na RD, pracovný pomer stále trvá a MD a RD sa započítava do doby poistenia, takže 260 dní spĺňam. Už len vykryť tých 26 týždňov, ale keďže som na RD, tak ma nemá prečo vypisovať na MD skôr ako 6 týždňov pred termínom.

barbyes
28. júl 2011

@greguska ja som mala pôvodný termín podľa PM 15.6.2010 a porodila som o deň neskôr 16-teho 😉

barbyes
28. júl 2011

@veronika81 keď si na RD tak nemusíš splniť tých 26 dní? stačí Ti 26 týždňov? tým si si istá? 😕 to by bolo fajn lebo by som to mohla ešte aj ja spraviť 🙂

greguska
28. júl 2011

@barbyes môj bobček sa vypýtal na svet o 10 dní skôr 😉

greguska
28. júl 2011

no neviem, či sa pochopíme čo sa toho DNP týka, ale ak chcete mať materskú aj zo zamestnania aj z DNP, tak z každého tohto "poistenia" musíte mať splnenú podmienku platenia 270 dní !
čiže ak niekto napríklad pracoval len pol roka, tak si dá DNP, aby mu vôbec nejaká materská vznikla....
a ak si chce niekto prilepšiť, lebo má v práci nízky vymeriavací základ, musí aj DNP platiť minimálne 270 dní...
a ešte jedna perla, dátum odchodu na materskú si určite vy - matky, lekár určí "len" termín pôrodu 😉

barbyes
28. júl 2011

@greguska hej, u každého je to iné, ja som len dala príklad, že to môže sedieť 🙂 mám kamošku ktorej malý sa vypýtal skôr o 2 mesiace, ale je úplne v poriadku 🙂

barbyes
28. júl 2011

@greguska teda 1,5 mesiace pardón

ejka3
28. júl 2011

@veronika81 Nie som odborník, ale podľa mňa sa ti do tej doby 270 dní započítava len hocijaké "skončené" poistenie- teda napr. ak by si dostala výpoveď 😒 a mala by si max. VZ z DNP.
A ak chceš mať materské aj z DNP aj zo zamest., musíš tých 270 dní splniť aj tam aj tam...
Over si to tu v tej diskusii ohľadne DNP 😉

kajuska09
28. júl 2011

@tututu gratulujeeeeem k srdiecku 🙂

kajuska09
28. júl 2011

@ejka3 ja si platim DNP uz od februara 2009, dufam ze to dovtedy nezrusia, by ma porazilo 😉

gabi.k
28. júl 2011

@kajuska09 v toto dufam aj ja.... ja tiez dako od zac. 2009... tak tam mame uz dost nasporene 🙂 treba uz len cerpat.... 😀 no nie? teraz si PN?

micikatka
28. júl 2011

bolo by to dost nefer ak by to teraz zrusili, nakolko ak si to platime peknych par mesiacov tak by sme prisli o par sto eur.

greguska
28. júl 2011

veru, ja som si pri prvom platila 2 roky, teraz od marca, to mi lepšie vychádza 😉 ja verím tomu, že ak niečo pomenia, tak to len tým "novým"