Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@veronika81 tak to teraz ides z materskej na matersku? A popritom skola/ By som povedala ze to musi byt narocnejsie ako ked si ja chodim oddychnut do prace 🙂 A aka skola? Ak smiem byt zvedava. Mamicky co popri plienockach a kasickach dokazu do hlavy dostat aj ine veci maju moj obdiv.
@veronika81 a mate v rodine dvojicky? ze ci je predpoklad
@ask a v pomáhaní ho musím ozaj pochváliť, aj na začiatku, aj teraz.. Mali sme prvé týždne koliky, čo znamenal neustály plač od siedmej večera do cca. tretej - štvrtej rána, ale fakt že plač stále okrem toho, keď visel na prsníku..bola som vyčerpaná z pôrodu a on bol ochotný v noci vstávať a zobral mi malého, nosil ho dve tri hodinky po byte, aby som si chvíľu pospala, potom ma zobudil..nosila som ja a išiel spať on 🙂 takto sme fungovali 😝
@micikatka určite ťa odbremení aspoň na chvíľu poobede, aj to pomôže 😉
@vivi ja som švagrinej kúpila Vichy.Pochvaľovala si ho-ostala bez strií,ale ona ani po prvom nemala a nekrémovala.Je to asi o tej genetike a hlavne elasticite pokožky.Ja mám strie na zadku a niečo na stehne po tom, čo som mala raz v živote 64kg...a potom som schudla.Ale to bolo asi 10 rokov dozadu.
@veronika81 ty mas teda skveleho chlapa :o)))
vies moja len poobede co mi pomoze, akurat tak kocikovat. tu najlahsiu cinnost, alebo mu dam zehlit plienky :o))))
@ask v podstate ano, idem z rodičovskej znova na materskú. Doma som už tretí rok, s druhým plánujem ostať tak do dvoch rokov, ale uvidíme.. A študujem právo, teraz idem do piateho ročníka (máme to 6 rokov), malého som rodila v druháku. Je to fuška, ale mám úžasných rodičov a manžela, pomáhajú ako vedia..keď mám skúškové, tak krpca nosím doslova každý deň poobede k našim a muž chodí večer pre neho, ja sa iba učím 😅
@micikatka nemáme vôbec žiadne dvojičky, ale tak môžem začať 😀
@veronika81 Naozaj zlaty tatko.Aj nas prvy bol takto urevany az sa mu praskla brusna stena, ale preslo to bez operacie. A predstav si ze dievcatko bolo totalny opak 🙂 a to som mala cele tehotenstvo strach ako to zvladnem.Takze mozno aj vam teraz daju take usmievkave 🙂
@veronika81 nuz to by si teda mohla zacat s dvojickami :o)
@micikatka ooo ďakujem 🙂 ale ver tomu, že aj pomoc poobede sa zíde, možno si budeš potrebovať pospať, hlavne tie prvé týždne po pôrode a dieťatko ti bude napríklad spávať iba vonka v kočíku, tak pomôže aj to kočíkovanie. Domácnosť bude hore nohami 😅 a keď ti ho vezme kočíkovať, aspoň niečo dáš do poriadku, ak teda budeš vládať.. Vie variť? Lebo aj navariť môže 😀 Uvidíš, nájdeš mu činnosť, čím ti aspoň trocha pomôže.
@veronika81 tazsia skola asi uz ani nieje. 😕 Klobuk dole. Tak drzim palce, aby Ti vsetko dobre slo, tehotenstvo, vychova maleho, skola a samozrejme aj partnersky vztah. Druhe deticky zvyknu "vyrastat"rychlejsie, pretoze vela veci sa naucia uplne prirodzene od starsieho surodenca, tak byTi to aj mohlo vyjst. A este je tu jedna moznost, napr. moj drahy sa ponukol, ze aj on by chcel ist aspon trochu na matersku 😉
@veronika81 varit? kdeze, ved on bol doteraz len s mamou a ta mu stale varila. tak som ho aspon donutila zemiaky mi čistit, alebo cestoviny si uvarit. ale nevadi mi ze nevie varit, lebo ja varim podla toho na co mam ja chut. ale snad ho naucim aspon kasu s reznami.
@ask juuj malý Ferko, to je ako ja.. s prasknutou brušnou stenou 😅 Vlastne ako pozerám, už ani nie je taký malý.. Počula som, že druhé bábo býva presný opak, tak uvidíme. Ale musím zase napísať, že po dvoch mesiacoch ako keby uťalo, začal mi spávať celú noc a to mu drží doteraz, samozrejme na nejaké výnimky ťažkých nocí..ale to je normálka. Nepoznám (mimo tých prvých týždňov), čo je to vstávanie každé 2-3 hodiny k dieťaťu, niektoré mamičky ešte aj v dvoch-troch rokoch. Takže v tomto by mohlo byť také isté 😉
dobre moje krasne, ja uz idem spinkat, havo mi uz zohrieva postel. tak dobru nocku a pekne snicky. zajtra sa vidime a citame.
@ask ďakujem, to bolo pekné ako si to napísala 😵 A vidíš, keď raz budem zarábať viac ako manžel, tak ho pošlem na materskú 🙂 Síce dojčenie mu asi nepôjde 😝 a toho by som sa nevzdala ani za svet, tak neviem ako to poriešime 😅
@veronika81 Tak to bol naozaj zlaty, nas poklad nas potrapil o dost dlhsie. Pamatam si ze ked mal asi 4mesiace, plakal on a aj ja co uz som nevladala 🙂 Azacinala som si mysliet ze som zla matka 🙂 A ked po naozaj velkom strach prislo druhe a absolutne neplakave... 🙂 bolo to ako zazrak.Z Ferka uz je naozaj velky a sikovny fotbalista a moje dievcatko preziva prvy krat svoje zenske dni 🙂 A k takym velkacom mi pribudne vankusove 😀
@kajuska09 dobrú noc 🙂 Ja bývam cez deň na odpadnutie a teraz v noci nie a nie sa dostať do postele..chytám druhý dych 🙂
@veronika81 To je uz davno poriesene 🙂 Podla zakonnika prace ti zamestnavatel musi umoznit prestavky v praci aby si nakojila prinesene babo, naozaj 🙂 , Takze Ta pridu pozriet, nakrmis, vytesis sa, oddychnes si, hoci aj kazde dve hodinky 🙂
@ask ja si tiež pamätám také dni, že plakal malý a ja som plakala s ním, nevedela som už čo mám robiť a myslela som, že to všetko nezvládam 😖 To je asi normálne pri prvorodičkách, je to veľká zmena, nič už nebude také ako bývalo..
Fuu tak dcéra má veľký deň 😉 A ako prijali informáciu, že budú mať súrodenca? Ak sa dobre pamätám (prepáč ak nie..), tak sú z prvého manželstva a tretie čakáš so súčasným manželom, ano?
@veronika81 hehe to si asi isla pisat micikatke 😀 ja chodim spavat az okolo jednej v noci, ale zas vstavam niekedy aj o 12.tej, mam to volake obratene 😀
@veronika81 ano, je to tak ,ale rozhodli sme sa povedat im to po prazdninach, pretoze idu este na tri tyzdne aj k tatovi a tam ozaj nemusia k tomu pocuvat nevhodne komentare. Ale viem ze Valentinka sa bude hrozne tesit. Inak uz davnejsie mi vravela ze chce sestru, ale Feri krical ze brata, tak neviem komu vyhoviem 🙂 Dufam ze ten druhy nebude ukrivdeny a nebudu chciet este jedno 🙂
@veronika81 jasneeeee pohodicka, pochopila som 😀 a s tou skolou klobuk dole. Sikulka si 🙂 predpokladam, ze nemas problem rychlo sa ucit a mas dobru pamat, hm? 🙂
@ask podľa zákonníka práce by som asi nevykryla potreby dojčeného dieťaťa, ak mám súdiť podľa prvého..lebo ten chcel dakedy aj po hodine a pol opakovane 😀 a po polroku je to tuším iba jedna prestávka, takže materskú manžela týmto pádom zavrhujem 😅
No a vidíš to..tiež by to mohli byť dvojičky aj u vás 😉
@kajuska09 v podstate som nemávala problém sa učiť, ale v tehotenstve a hlavne na materskej sú tie pamäťové bunky také osprostené 😅 všetko to ide nejak ťažšie do hlavy, ale tak keď musím, tak musím.. A už som si veľakrát nadávala, prečo som si školu nechala "na staré kolená" 😝 Keď mne sa hneď po strednej taaak nechcelo študovať 🙂
@veronika81 urcite to zvlaaadnes, a este vobec nie si stara 🙂
@kajuska09 ja o 12-tej na obed idem už druhýkrát spať..spolu s malým 😀
@veronika81 😀 hehe, to je vyborne ze s nim poobede pospis 🙂

@micikatka vidíš, to je nápad 😉 tak mu dám podmienku, že ak chce 4, musí vyslať dve šikovné spermie naraz 😀
@ask 🙂 ono vekovo by to možno aj sadlo..keby som bola 10-12 rokov vkuse na materskej 😕 a potom rovno pomaly do dôchodku 😀 Ale po druhom by som sa rada už vrátila do roboty, o 2 roky dokončím školu čo si ešte robím a potom by som to chcela hádam aj nejak zúžitkovať..no uvidíme ako to všetko nakoniec vypáli, že ano? 🙂