Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
Áno, našťastie mám 🙂 Ale vždy je to trošku iné. A tá neistota tam bude vždy. Aspoň u mňa bola 😵 Vždy som tŕpla čo sa deje v brušku... ležala a snažila sa "načúvať". Ak bábo kopkalo málo, bola som smutná, ak kopkalo veľa, bola som smutnejšia ešte viac 😉 Koľkokrát som vystresovaná utekala k doktorovi, či je všetko OK, lebo pre zmenu necítim pohyby vôbec 😀 Je to také zvláštne... Ale o tom sa budeme rozprávať spolu o pár mesiacov 🙂 🙂 🙂
bré ránko baby...teplota sa mi už 4.deň drží vysoko ale na teste zatiaľ žiadny ružový duch, len taký slabulinký...baby z inej témy hovoria z vlastných skúseností, že hcg mi rastie pomaly...joj, držte palce aby to tak bolo.... 😔
@jancamad čítala som že si mala poz.test a potom druhý už nie....mne vyšli 3testy poz. a prišla mrcha...to som sa ale zľakla prečo zase krvácam tak som šla do nemocnice no a tam mi povedali že "len" menštruujem ...išlo o mikroabort alebo mikropotrat...to znamená že telo plod neprijme a vypudí ho s mrchou...Veľké percento žien toto prekonalo a aj prekoná len o tom nevedia, lebo netestujú pred mrchou a ani o tom nemajú šajnu že vlastne počali bábätko ale príroda rozhodla inak....
@katkarv ešte nemešká...dnes som 24DC/13DPO mrchu čakám cca o 4-5dní...ide o to že na teste je niečo vidieť ale stále to nechce chytiť tú ružovú farbu! a to mám najcitlivejšie testy od kamošky z anglicka...asi dnes kúpim Mamatest 10 - tie sa mi osvedčili 🙂
Držkám palčeky aby mrcha neprišla...je možné že nám obom rastie pomaly hcg...
@humba Ahoj...pýtaš sa, ktorá prvý krát...tak asi ja...aj ked k lekarovi idem až 18steho, ale som si akoby istá....
veľmi dúfam, že bude všetko OK....a ako sa citíš ?
@erin365
Zlatko, hlavne sa ukludni...vela vela sa ukludni....viem o čom hovorim...je to psychika....držím Ti palčeky, aby bolo všetko tak , ako si praješ, len ne to tak veľmi nemysli.....viem, lahko sa to hovori, ale vela Ti potvrdi, že s na to nemozes tak upinat a možno to pojde samo.....
@katkarv od apríla 2009!!!! Zadarilo sa v okt.2010 ale v 8tt nám prestalo biť srdiečko...potom sa zadarilo v jan.2011 ale išlo o mikropotrat :( no a odvtedy nič... Od kyretáže je toto už 8.cyklus...preto verím že do tretice to už vyjde.
a vy? Vidím že si prišla o anjelika pred 11.rokmi...to mi je ľúto! ☹
@bejbinka131 díky, prešla som si už za 2roky všeličím...preto dúfam, že je tomu už koniec...ešte čakáme na výsledky genetiky a v stredu idem na hematológiu a keď mi vyhupne duch, tak mi hneď aj predpíše lieky príp. injekcie...
@erin365 velmi Ti držím palčeky....a verím,že toto snaženie je ubíjajuce....ale ako hovorím, nemôžeš sa na to tak sústrediť.....ako mne hovorila kamarátka...zlatko, sama sebe robíš zle.....a je to pravda.....tak som si povedala, ak Boh dá...a teraz verím, že dal 🙂
@bejbinka131 tento cyklus sme sa snažili len raz cez ovulku pomocou Pre-seed gelu lebo od januára sa mi stratil ovulačný hlien (ten ťahavý). Nechcelo sa mi vôbec snažiť lebo sme chodili po vyšetreniach a čakali výsledky...no a motyka (asi) vystrelila, keď som ani nečakala že sa môže z toho jedného snaženia zadariť!!! Tak isto to bolo aj s prvým tehu po 1 a 1/2 roku snaženia...sme boli v GYN-FIVe na vstupnej konzultácii a v ten deň som otehotnela...lebo som už mala podpísanú žiadosť o umelé opl. a neverila som že sa nám zadarí prirodzene... 😀
@katkarv och...tak aj ty v okt.? Sakra...za posledný rok stále počúvam len o potratoch a mimomat.tehotenstvách....toto už nie je možné! čo sa to deje?! 😠
@bejbinka131 ahoj, ja idem den po Tebe 19, uz sa mi to taha a neviem sa dockat.citim sa primerane stavu, ked sa premozem daco zjest tak je ok a asi u mna zacali tehu chute,lebo sa neviem nabazit jabkoveho dzusu 🙂 a mam taky pocit, ze okolie uz daco tusi, uz sa mi to moc nedari maskovat 😉 brucho mi nevidno, ale tie prsia mam uz jak pamela, uz prechadzam na kosik D, jasne ze muzik je uplne happy 🙂 a neboj vsetko bude ok, ja v to verim a inu moznost si ani nepripustam, treba myslet pozitivne a moc sa nesledovat 😵
@erin365
Preto o tom počuvate a vnimate to, lebo sa o to zaujímate.....a stale viac....aj ked je pravda, teraz je vacsi problem otehotniet, ako neotehotniet, ale asi si to aj ludstvo robi samo...o com samozrejme nejdeme vobec diskutovat....
mozem Vás len podporit a popriat vám vela stastička, nadeje a optimizmu.....všetko bude dobré, len si to treba v hlavičke utriediť a tak velmi sa na to nesustredit, lebo potom to nepojde .....
@solinkarka ano,ano............ som stastna tehula 🙂
@humba
presne tak...hlavne sa od toho odosobnit...este stale moze prist to sklamanie...mne ten moj povedal, ze keby sa nieco stalo, tak by som bučalaaaa...a ma pravdu...ešte ze on je realista a drzi ma na uzde....
co sa tyka chuti, zatial nic....ani mi nie je zle...len tie bolesti v brusku a takisto prsia, nikdy som nemala bolesi, ked som mala mat menš. a teraz ma palia,, olia na dotyk a ešte ked si ten moj na mna polozi ruku....idem sa zblaznit 🙂)))ale to je asi dobre....
niekde som citala, zecele tehotenstvo a porod je o nadstaveni ( dohode ) medzi babetkom a maminkou....takze si ho len hladkama hovorim mu,ze vsetko bude dobre 🙂))
Ahojte, pridavam sa k vam. Som cca v 6tt ( podla poslednej ms) lekarku planujem az bud tyzden, nakolko ma dovolenku, ako naschval.
Je tu niekto v 6.tt? ake mate resp. ste mali pocity a priznaky?
U dokrtorky budem v 7.tt resp. na začiatku 8tt , bude uz robit aj ultrazvuk? bude vidiet srdiecko? ake vysetrenie sa robia pri prvej navsteve? dostanem uz aj tehotensku knizku?
@bejbinka131 ano uplne suhlasim. u nas to tak bolo aj s otehotnenim. skoro 2 roky nic a vtedy ked som to najmenej cakala tak to prislo. vtedy som pochopila ze to su veci ktore su hlavne v hlave.preto som od zaciatku pozitivne naladena a tiez hladkam busko 🙂 necitam ziadne zle clanky iba to co sa asi vnutry deje.a ked mi je zle, tak to tak beriem ze to patri k tomu.mna brucho boli len obcas a tiez obcas pichne tak si hned uvedomim a pripomeniem ze som v tom 😅
@vbc22 ahoj, to je individuálne s tým srdiečkom...ja osobne som už v 7tt mala ale sú prípady keď naskočí trošku neskôr, tak sa hlavne nezľakni...lekár ťa vyšetrí vaginálnym ultrazvukom, popozerá či je všetko tak ako má byť a možno ti dá už aj tehu knižku...ja som ju dostala už v 6tt. To je ale vec názoru každého lekára...niekto dá skôr niekto ešte počká. Aj príznaky tehotenské môžeš aj nemusíš mať. Ja som mala len strašne citlivé bradavky...až bolestivo citlivé. Inak nič. Držím palčeky aby srdiečko bilo o 106 😉

@kajuska09 A ty ako pokračuješ? Zatiaľ bez problémov? Ty budeš cupitať o pár dní po mne, že? 🙂