Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@akinorev87 no ja som maůla tiez toho 24,5 a ovu bola na 18-19 DC tiez mam 32 dnove...takze ja budem asi v 8tt idem bud stredu a dal ti uz aj termin....??? tak by som chcela aby to bol uz marec..no co neva kedy bude vtedy bude a nehovoril ze podla velkosti tie ho este posunie?
@ejka3 sak praveze neviem...povedala len ze je to na hranicici..ze to nie je nic vazne...ze skor ta moja pecen...ale ze ma budu sledovat.....tak neviem...najhorsie je, ze som v madarsku a nic im poriadnenerozumiem, nabuduce, musim ist s mm...aby mi prekladal...kua...ale si myslim, ze keby daco nebolo v poriadku, zeby mi to povedali a zeby sa viac strachovali, nie? neviem, dali mi dva kancelarske papiere plne vypoctov vsetky hodnoty su tam, ale ja sa v tom nevyznam... 🙄 kedy ides znova na kontrolu?
@akinorev87 tak sa tesim...hlavne ze mam vas...ked budeme rodit, nezabudni si mobil s webom...ze sa budeme podporovat pri tlaceni...hihi...kedy to ides znova na kontrolu?trosku sa bojim o tie moje pecenove testy...hm........
@tibiana takze srdiecko je tu...sa tesim...kontrola celkom v pohode, len vyssie pecenove testy...ale ze ma budu sledovat...takze drzim palce teraz ja teba...
VAM VSETKYM nech to dokoncime vsetky a v marci...😀
@sasena033 Sasi, diky, uz cakam len na teba a aj na ten test...😀D, nemozem sa dockat..hihi budu ma sledovat kvoli tej pecienke...ale necham si to vsetko viac vysvetlit od mm ked pride domov....bo toti madari simyslia, ze vsetci mondokuju ako rapotacky...😀D
@dadak zdravim stastnu maminku 🙂 ... jeee super, tesim sa! Pecienka :D sa da dokopy, neboj sa nic ... musel to byt krasny pohlad, vidiet bit srdiecko. Predpokladam, ze ked Ta budu sledovat, nejakym sposobom to daju do normalu, hlavne nad tym nepremyslaj! Ja valim zajtra rano o osmej, snad sa mi tiez naskytne taky pohlad 🙂. Tak este raz tessssim sa s Tebou a vsetkymii tehulkami! 🙂
Baby a vám robili popris HCg aj iné testy? Mne začiarkla na papier len HCG a že podľa toho uvidíme.Inak keď bije srdiečko, dajú tehu knižku hneď?
@jankajanka mne taky tak len HCG a samozrejme sleduje sono, myslim, ze tehu knizku dostaneme asi az po tom, resp. kamoska mi povedala, ze ju dostala v 10. tyzdni. SOm v 6. snad mi zajtra sono ukaze nieco viac ako len tzv. dutinku, ako to naposledy lek. nazval ... kokoooos normalne zacinam mat strach ci to bude ok.
@jankajanka mne robili 22 testov z krvi - pamatam si stitnu zlazu, krvnu skupinu, hcg, hiv a ine pohlavne choroby atd... straaasne vela cudnych skratiek tam bolo - je to kompletny krvny obraz tehule 🙂 toto a bijuce srdiecko je zaklad pre tehotensku knizku 🙂
ja som sice stary knihomol, ale v zivote mi ziadna kniha neurobila taku radost, ako ma potesi prave tehotenska 😀 ani vkladna!! 😀 😀
@jankajanka jeeej ty si Senčanka????
@tibiana @usacek79 no čítala som niekde teraz všetky tie skratky na testy čo sa robia a videla som ich aj na tom papieri, len mi začiarkla len HCG.Aj som povedala že mi vyšli testy pozitívne a aj ten digi ale proste nič.Hlavne že si platíme zdravotnú...Asi mali skúsenosti že to nie vždy dopadne ok, tak si radšej spraví robotu na viac krát.Podla mňa to mohli spraviť naraz a potom ma objednať na taký termín aby už bolo srdiečko.Inak mám pocit akoby som mala stiahnuté brucho resp. svalovicu-takú miernu.Asi si to neuvedomujem, ale mám pocit že je to stresom...Alebo to máte aj vy niektorá ?Lebo je to dosť nepríjemné...
@katrenka111 niee.Bývam 3 km od BA,ale je to už okres Senec 😀 .Sranda,že?A prečo že jeej?
@jankajanka Ja mam zasa brucha take nafuknute....akoby na prasknutie....
@jankajanka Lebo ja som rodená Senčanka 😀 😀
@jankajanka neboj sa, pravdepodobne je to normalne .. tiez som citila na bruchu ako keby svalovicu a co ma trapi su bolesti v podbrusku ale uz sa tu o nich pisalo niekolkokrat a vraj je to na zaciatku tehu OK. Predpokladam, ze si v uplnych zaciatkoch ako ja .. snad nam spravia aj krvny obraz a ostatne vysetrenia ako inym kockam 🙂.
@jankajanka ja som mala zaciarknute vsetky.. ale ja som v sukromnej gyne nemocnici, takze tam to asi beru sakumprask vsetko 🙂 ale aj tak mi tie vysledky nehodlaju oznamovat, jedine, ze by nieco nebolo OK.. 😒
a GRATULUJEM vsetkym srdieckarkam, juuuuuj ako vam v dobrom ten pocit a pohlad zavidim 🙂
@katrenka111 ja mám problém s trávením už niekoľko rokov a vyzerala som často ako tehotná.Teraz je všetko ok, len tá akoby svalovica ma trápi pár dní a je mi to nepríjemné.Možno je to aj tým, že som prenášala balíky s malinovkami-už nebudem.Bolesti inak nemám.Aj prsia už nie sú také napnuté ako boli 😵
@tibiana mne to vychádza na 5tt+3.Je to len začiatok.
@usacek ty chodíš tomu Marešovi tuším, že? Možno sa k nemu aj ja dám.Suseda mi ho odporučila a nebude ma baviť cestovať do TT 😀.
Ozaj baby a ďalší trošku príznak mám.Prestáva mi chutiť sladké.Ja som ho doteraz jedla na tony a zrazu ma po jednom hryze omrzí chuť sladkého v ústach.A čo je na škodu, prestáva sa mi žiadať aj ovocia.Doteraz som jedla každý deň stráášne veľa a teraz nič.Asi si tiež čo najskôr kúpim kyselinu.
Ja už len o tej krvi: ja chodím k normálnemu doktorovi, ale tu sa robia krvné testy až od 10+0tt do 11+6, maximálne do 13+6tt. Mne ju veru ešte ani raz nebrali. A to sú tie kvantá skratiek, o.i. Downow syndróm, ráštep, HIV, RH faktor, ... Takže to je všetko asi rôzne a závisí od doktora 😉
A mne prestala chutiť káva 😉
Baby, chcem vas poprosit o nieco...bo teraz som pocitala daco na internete a normalne sa zle citim....
tie co idete teraz niekedy ku lekarovi a je celkom fajn, nemozete sa opytat, co znamena hodnota na rubeolu antitest - ked je pozitivna a hodnota je 148....co to moze znamenat pre babatko, bo som citala ze ked je to vysoke, tak to moze byt aj postihnute dieta...
do kelu... no, moc ma to vystrasilo...
a este tie pecenove testy, ze ked su zvysene hodnoty, ci to tiez ublizi aj babatku...
Prosim, opytajte sa mi na to...bo ja som im po madarsky nic nerozumela a nechce sa mi teraz )3 tyzdne cakat na mm....DAKUJEM
@jankajanka ano, k Maresovi 🙂 je v poho, aj ked chudak toho ma asi najviac, kedze ma z muzov najviac sluzieb.. ale urcite odporucam 😉
@dadak jeeeezos hlavne nehladaj nic na nete - ja uz som si dala zakaz, je to vyslovene zdraviu skodlive 😒 fakt tolko diagnoz najdes a pritom je vsetko tak individualne a treba prihliadat na milion okolnosti.. Ja idem az na buducu stredu, ale ak by sa ziadna baba neopytala, tak mi to este v pondelok/utorok vecer pripomen 🙂 opytam sa
@dadak Ahoj.....ja som pri minulom tehotenstve tiez mala pozitivny test na rubeolu, vystrasila som sa ze co to znamena, lebo tu v Norsku mi na to vobec nic nepovedali, len mi dala sestricka papiere medzi dverami a poslala ma prec. Tak som volala mojmu gynekologovi na SK a on ma upokojil, ze to nic nie je, ze to len znamena, ze su protilatky pritomne v krvi, cize som ju niekedy prekonala......tak teraz neviem, ci to je u teba ine alebo co.......ja idem v piatok k lekarovi asi mi bude robit aj tieto testy, tak uvidim....chvalabohu, teraz mam lekara cecha, takze ked nic ine aspon mu porozumiem..... 🙂 ...Drzim palce, neboj, bude to ok....keby to bolo vazne, urcite by hned nieco podnikli.
A gratulujem vsetkym srdieckam.......🙂....ja ho uvidim az 2. augusta......teda dufam...... 😅
Dobré ránko!!!! Ako ste sa vyspali?
@dadak Neboj, nestraš sa! Keby to bolo niečo vážne, doktori to hneď hovoria na rovinu a určite by si im porozumela 😉 Neposlali by ťa domov len tak 😉
Dnes ide @tututu k doktorovi. Ak sem ešte nakukne, určite sa opýta. Mňa čaká ďalšia poradňa až 9.8. 😖 a volať mu nemá zmysel, lebo on telefóny neberie a sestrička to samozrejme netuší... Rada by som ti aspoň troška pomohla ☹
Ale proti rubeole je aj povinné očkovanie a myslím že už dosť dávno.
@katy633 Áno, áno, na Božkove to bolo 🙂 Bože, keď som tam prišla a videla to množstvo káblikov a tie ich farby od výmyslu sveta... Nevedela som pochopiť ako môžu vedieť kam ktorý káblik patrí... a potom sa aj zo mňa stal aký profík 😀 😀 😀
Už keď sme odchádzali mal to niekto kúpiť, tak boli ľudia nešťastní ☹ A ešte som pracovala v pekárňach Delta 😉 tam som stretla aj môjho mužíčka! To boli krásne časy! A naozaj super kolektív aj tam aj tam 🙂 Tak som si troška zaspomínala 😀
A k doktorke teda chodíš tiež v Plzni? Si s ňou spokojná? Neboj, určite to všetko skončí výborne pre nás všetky 😉
Aká tu bude napínavá diskusia, keď sa bude blížiť koniec februára a čas pôrodov 🙂 Teším sa!!!
@jankajanka no ja som na tom rovnako, nič si z toho nerob, tiež som myslela, že ma objedná aspoň o 2 týždne, ked by už malo vidieť biť srdiečko, ale objednal ma až o mesiac. Mám z toho nervy a strach, či malinkému už bije, či rastie, či je všetko tak ako má byť. Všetci sa sťažujú že najviac potratov je do 3 mesiacov, tak neviem prečo nedávajú tie tri mesiace viac kontrol. Možno by sa to percento znížilo. Zato ked už žena potratí, tak ju volajú pomaly každý týždeň.

@tibiana ahoj, ja som oddovolenkovala chorvatsko aj s bicyklom v tomto teple a v poriadku, ale to uz cakam tretie a viem ze problemy nebyvali, aj od dr. som sa pytala 🙂 No ako tu citam ze kolke mamicky maju problemy s otehotnenim vobec a nasledne udrzanim, tak to by som asi neriskovala. Urcite je dobre poradit sa ak mas ochotnu dr.