icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

katik1
19. júl 2011

@jankajanka jééj aj ja som 5tt +4 dni 😀

elizabet100
19. júl 2011

Ahojte. Pripájam sa k Vám. Včera mi vyšiel pozitívny tehu test. Predpokladaný termín pôrodu mám 25.03.2012. Poslednú MS som mala 18.06.2011. Prajem Vám všetkým krásny deň a krásne hlavne bezproblémové tehotenstvo.

tututu
19. júl 2011

Tak babule, som doma, išla som ráno o 06.30, takže som ako zbitý pes, bol tam doktor čo sa striedajú dvaja v tej ambulancii, no a on sono nerobí, že to necháva na odborníkov- chcel ma objednať dnes poobede na 15.30 , no ja idem na poobednú do roboty a už to nemôžem zrušiť.
Takže ma pozrel, povedal že je pekné veľké a že verí, že je tam v poriadku- robí totiž už 48 rokov gyndoša- moje nervy....
Ten druhý má celý mesiac dovolenku, a on sono by mi urobil, ale tento, že nie- odborníci sú na to a hotovo- pritom sono má za chrbtom.... ach jáááááj- mám najbližšie to sono až budúci štvrtok- to by som mla byť 8+4- to by mi už mohla zlatíčko aj zamávať, čo?
Viem, že som netrpezlivá, ale myslela som, že dnes to budem vedieť že je to OK- teraz to čakanie-
ejka3- inak sme rovnako,, staré,, a ešte máme aj rovnaký termín-mňa zatiaľ nič nebolí, aj keď ma chcel nechať na PN- no ja sedím na pošte na ri@i, nervy si z cigánov nerobím, a rýchlejšie mi ujde čas, tak som PN odmietla, bolí ma len na pravej strane jedna ,, kríža,, inak mi je len zle- ale hlavne večer- blééééé
Ďakujem baby, že ste na mňa mysleli, prajem pekný dúfam slnečný deň a večer opäť nakuknem páááááá

elizabet100
19. júl 2011

Dievčatá, pijete kávu alebo ste sa jej vzdali? hmmm

tututu
19. júl 2011

@elizabet100 vôbec mi nechutí, a keď varím mužíkovi, tak ju musí vypiť na balkóne- chúďa moje 🙂

akinorev87
19. júl 2011

Sorry, že iba teraz odpoviem, ale včera som musela dať malého spať....a hned som zaspala aj ja s ním 😅
@sasena033 no termín mi ešte nedal, počkáme výsledky z krvi a potom aj termín aj knižku mi dá! ja som posunutá naspäť na 7tt podla velkosti, ale povedal, že je to v pohode a to kvôli dlhšiemu cyklu!!!
@dadak neboj sa, všetko bude v poriadku! a áno máš pravdu, keby bolo niečo vážne, tak by ťa ani neposlali domov!!! ja idem na kontrolu 10.8.! 😅

tibiana
19. júl 2011

KONTROLA ZA MNOU! 6tt., na sone bolo vidiet gestačný vak spolu so žĺtkovým vačkom. Mimomaternicove tehotenstvo nateraz uplne vylucene a vraj sa ten VAK zvacsuje, co je fajn. Bolesti v podbrusku su v prvych tyzdnoch normalne, potvrdil mi to aj lekar. Srdiecko nebolo vidiet, vraj je to este skoro 🙂, takze kliiidek tehulky.

Info o dovolenke- pytala som sa aj na dovolenku, upozornil ma. ze do 12-13 tyzdna je najviac tazkosti s tehotenstvom, ale nevidi dovod neist. Vraj mi uz vypise matersku knizku, mam ju mat pri sebe. Sestricka este podotkla, ze je dobre menit stale plavky za suche, pretoze v tehotenstve sme nachylnejsie na mykozy. Tak mi odporucili aby som si vzala canesten alebo nieco podobne.

tibiana
19. júl 2011

@dadak daduska a ty ostan hlavne v klude!!!! Tiez mi idu zajtra brat krv, nemysli negativne .. oni ti to ustriehnua bude to ok, ak by si velmi chcela zajtra sa spytam mojho lekara .. pak mi napises co konkretne a je! A vysledky mojej kontroly su v texte 🙂. papa

katik1
19. júl 2011

@elizabet100 Tak vitaj medzi nami a gratulujem 😀

elizabet100
19. júl 2011

pre tututu : ja som pri prvom tehu tiež kávu nemohla ani cítiť, včera som si ešte jednu dala, dnes už nie. Zatiaľ mi vôňa kávy nerobí problém, ale to možno preto, že je ešte skoro 😀 .

pre tibianu: aj mňa bolelo podbruško, také cca dva týždne dozadu. a 12.7. som si našla na intímke trošilinku krvi, asi to bolo uhniezdenie 🙂

dadak
19. júl 2011

@ejka3 dakujem eji, je to IgG, Zuzka ma kus ukludnila, len bojim sa o tie pecenove testy, s tymi mal doktor najvacsi problem, bo sa pytala, ci som mala niekedy nejaky problem s pecienkou...a nie, nemala som, aspon o tom neviem...zeby slivovica urobila svoje? 😀 ale nie srandujem...keby si sa mohla spytat na tie pecenove testy, ked su zle, ci to moze ublizit babatku...si zlata, dakujem...co inac dnes porabate?
@zuzanka7117 Zuzi, ukludnila si ma...a ona nieco splietala o tom, ze som tu rubeolu prekonala a ze sa tam daco tvori, tak aspon viem, ze to tie protilatky.... este ma vystrasili tie pecenove testy...ze su vyssie, vlastne na toto povedala ze to je najvacsi problem...len nikde na nete o tom nepisu, ci moze to ublizit babatku...vsade pisu nejake svrbenie, ale mna nic nesvrbi...dokonca ani manzel nebol mesiac doma...hihihi...mozes sa mi opytat na tie pecenove testy ked su zle?
@usacek79 nejdem nic uz citat...😀 snad ma budu sledovat oni...mna objednava kazde dva tyzdne...a povedal, ze az do konca tehotenstva...a stale na UZV, ze chce si byt isty, ze vsetko je okej...pozeram, ze my sme asi rovnaky rocnik...teda no, ja som 22.december 78....
@elizabet100 vitaj u naaaaaaas....jeeeej dalsia marcovka...ja kavu pijem ale bezkofeinovu, popradsku, a fakt skoro necitit v nej rozdiel...tak skus...
@akinorev87 jeeeeeeeeej ahoj, ako sa citis? nejake priznaky? chute? co sa chystas dnes porabat? aj ja to mam inac posunute na 7 tyzden...len vies co je zaujimave, ze snazilkovali sme iba 5. juna...a aj ked ovulka bola oneskorena, tak spermie predsa nemohli prezit nejake 10 dni...tomu nechapem....
@tibiana tak supeeer, vysledky parada...za chvilu bude srdiecko, potom velke brusko a nakoniec marec a sme znova maminami...tesim sa, ze ti to tak dopadlo...kedy ides znova na kontrolu? a dovolenku si uzi...ale ten canesten by som si zobrala, ja som mala s tym problemy u oboch chalanoch a ked som bola prec, tak canesten mi velmi pomohol...a kedy sa chystas na dovcu?

tibiana
19. júl 2011

@elizabet100 Dakujem za odpoved , no mna pobolieva uz asi mesiac 🙂 asi sa dlhsie uhniezduje drobcek :D ..

tibiana
19. júl 2011

@dadak ... kiez by to tak rychlo ubehlo ale bolo by fajn, v zime zakryjeme kotliky bundami, kozuchmi :D a v marci ideme na to a na leto sme opat krasne 🙂)) .. no na kontrolu idem opat v utorok , v den ked odchadzam na dofcu. Ok tam si vezmem ten canesten, ak pomohol aj tebe. A zajtra idem na tu krv rano .. ak by si potrebovala nejake info kvoli tvojej krvi, daj mi echo 🙂. Spytam sa, nei je problem!

akinorev87
19. júl 2011

@dadak ahoj 😅 no fajn, ďíky! Sem tam nevolnosti a obrovská únava! radšej papám slané, cibulové, cesnakové 😀 ale vôbec sladké - ale aj to málo, nejak nemám chut na nič! poriadok v dome mám, obed skoro hotový, potom idem trošku zdriemnuť a mám čas do 3tej, vtedy idem pre malého do škôlky 😀 waaooo tak tvôj mm má trvalé spermie 😀 ale ve´d nevadí, podarilo sa a to je najdôležitejšie! a ty????

dadak
19. júl 2011

@tibiana dakujem...tak spytaj sa mi na tie pecenove testy, ked nie su najlepsie vysledky, ci to moze ublizit babu...alebo ake to ma vlastne nasledky...

dadak
19. júl 2011

@akinorev87 zavidim ti ten poriadok, aj tu skolku...u nas je chaos bo sme prisli od nasich a este som furt nepovybalovala...a obaja chalani mi tu pobehuju, a obed? ten idem robit teraz...takze chcela by som byt v tvojej kozi...😀 ja som inac na tom podobne s nevolnostami obcasnymi a unavou...aj s tou chutou, mam totiz chut na vsetko, ale ked daco ochutnam, nic ma nechyta...hm no idem kus pratat, varit a venovat sa deckam...neskor sa ozvem...hoy

usacek79
19. júl 2011

@dadak no veru, v triede by sme boli spoluziacky 😀 ale ty si uz zasluzila matka, ja budem len obstarozna prvorodicka 😀
ale neva, hlavne nech SOM 🙂

akinorev87
19. júl 2011

@dadak ale ver mi, že ani u nás nie je vždy takto.....iba teraz, lebo som doma a mám čas nato! ale niekedy, ani nechci vidieť, že čo tu mám aj ja.....ako všade, lebo poriadok trvá iba pár hodín, nič viac, kým som sama doma 😒 veď zato máme byt, dom, aby sme bývali, a čo keď niekedy máme neporiadok? ja z toho nerobím starosti, ve´d žijeme s detmi! hlavná vec je čistota!!! 😉 a kde bývate teraz, ke´d smiem vedieť? 😅

elizabet100
19. júl 2011

dadak, akinorev87 čo chutné veríte?? 😵

skatarina
19. júl 2011

@elizabet100 Ja som pila jednu kavu aj pri prvom tehu a teraz tiez pijem jednu salku.Mam nizky tlak,tak mi sestricka povedala,ze kludne.Akurat si ju zjemnujem z mliekom.

ejuska79
19. júl 2011

@sasena033 ahoj, ja som mala poslednu mrchu 7.6. a ovu okolo 23.6.... ja sa chystam k dr az o dva tyzdne....zatial to nriesim a dufam, ze je vsetko o.k. ja priznaky zatial nemam, pri prvom mi bolo priserne zle az 16 tt. tak od 5tt...som vracala, len co som hlavu trosku otocila, aj som vtedy schudla asi 5 kg, co pri mojej vahe 53kg vyzeralo biedne 🙂snad mi teraz nebude, lebo s malou by to nebola sradna, treba sa jej nonstop venovat, neobsedi....termin mi vychadza na 13.3. celkom pekny datum..ninka sa narodila presne na termin 🙂

ejuska79
19. júl 2011

inak mne nikto pri prvom ziadnu hodnotu hcg nikdy nehovoril...to sa pytate na to, ci ako??

usacek79
19. júl 2011

@elizabet100 votriem sa aj ja do temy "co dnes varite" 😀
kedze mam od lekara zakazane "stat pri plotni", tak vymyslam co najrychlejsie, najjednoduchsie a pritom zdrave jedla 🙂
dnes to budu spagety s omackou z konzervovanych paradajok nakrajanych na kusky, do toho aj jednu zivu paradajku capnem, mladu cukinu na kusocky a trosku korenia + bazalku. To vsetko premiesam, necham asi 15 minut dusit a je to - uz tam len primiesam spagety 🙂 mnaaaam, keby bolo na mne, furta sa budem ladovat cestovinami, som asi kdesi v hlbke duse Talianka 😎

usacek79
19. júl 2011

@ejuska79 ako som pisala, ani mne nechcu oznamovat hodnotu hcg, ze naco... Ze to ma zmysel, ak tehotenstvo nie je iste. Ale teraz asi su uz mamicky vdaka tymto foram take informovane, ze to chcu vediet - podla mna sa pytaju, ze baby? 😉

tibiana
19. júl 2011

@ejuska79 .. lekar ak si nie je isty, odoberie KRV a z nej urobi testy na HCG .. pak mi zavolali, ze mam vyssie tieto hodnoty, co znamena, ze som tehotna. AK ste na istom, nie je to potrebne .. podla mna 🙂. Viac ani mne nebrali krv na HCG ... skor mi robi castejsie sono aby predisiel nejakym komplikaciam atd.

dadak
19. júl 2011

@akinorev87 ja varim dnes kuraci vyvar a spagety s mletym maskom a paradajkovou omackou...ale poviem vam, varit kazdy den ma nebavi...uz sa tesim kedy zacne skolsky rok...ale pre mna bude treba..hm....
inac, byvam v budapesti.. a ty?

elizabet100
19. júl 2011

špagetky, mňam , tie ja ľúbim. Ja teraz papám rezeň so zemiakmi. Keďže u nás vo firme nemáme zabezpečené obedy, dostávame iba gastro-lístky, tak som odkázaná na vlastnú stravu. 😖 Čo si doma navarím tak to mám. Takže musím každý deň variť.

usacek79
19. júl 2011

ja som neznaaaasala varit, rada som len piekla kolace 🙂 ale pri mojom manzelovi ma to normalne zacalo bavit hned od zaciatku som iniciativne vyvarala a teda musim povedat, ze som talent 😀 fakt, najviac mi chuti co si sama navarim, ani v restike nie som taka spokojna 😉 ale to je aj tym, ze ja mam velmi obmedzeny jedalnicek - milion veci neznasam, maso LEN kuracie prsia a ryby, nic ine do mna v zivote nikto nedosal (teda este konkretne prazsku sunku znesiem 😉 ), ani zeleninu dusenu nemam rada, ani vyprazane, proste skoro nic - taky fracek rozmaznany som 😀

skatarina
19. júl 2011

@elizabet100 Ja varim kuraciu polievku a pirohy.Pirohy mi narobila mamka ked bola na navsteve 😀 😀 😀 😀 😀 .
@ejuska79 HCG je vlastne taky tehotensky test.Ked si chces byt 100% ista.Mna poslala sestricka 2x na krv,lebo prvy krat som mala iba 170.Tehu sa berie uz nad 50.Aspon tak som pocula.Ked je vsetko ok,tak to lekar ani neriesi.

alaniska
19. júl 2011

ja karfiolovu polievku a musim nieco vymysliet, svokra doniesla kuriatka cerstve tak ich treba dnes zjest.
@usacek79 ty si teda prieberciva 😀 ja mam bezlepkovu dietu a tiez nezjem hocico este okrem toho, vyprazane,mastne ani nahodou 🙂 uz sa ale lepsim , jem maso vsetko, dlho som len na pare alebo na vode vsetko robila, uz teraz tak na tom nebazirujem, priatel je stale hladny tak varim kazdy den a jem to aj ja. Sice vcera si zaziadla vyprazany karfiol a le to ja nemusim teda urcite