Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@ejbyk kapusta je OK, ale nic nepasterizovane by sa nemalo - teda ani bryndza.. A ani plesnove syry, tj. hermeliny, nivy atd. Ale myslim, ze to nie je nic vazne, ak si si jedny halusky dala, to len aby si sa tym netlacila furt 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/225497/plesn...
Ahojte tehuľky 😉 ! Ak môžem, veľmi rada by som sa k vám pridala. Už dlho tu chodím pokukovať, ale neodvážila som sa pridať, pokiaľ som nemala od dr. potvrdené, že je všetko v poriadku. V piatok 22.7. bol náš deň D, dr. nám potvrdila tehu, videli sme krásne biť srdiečko a embryjko meralo 6,9 mm. V piatok som podľa dr. bola 6tt+5, aj keď podľa MS mi to vychádza o 2 dni menej. Termín pôrodu máme vypočítaný na 11.03.2012. Aj keď veľmi túžim po tom, aby sa mimi narodilo 14.03. Presne vtedy budúci rok oslávim 30. narodeniny a bol by to ten najkrajší narodeninový darček.
Tak nám všetkým držím moc moc palce, aby sme v marci boli šťastnými maminkami 😀 .
@micikatka Čo sa týka príznakov, tak ma už dobré 3 týždne ale neuveriteľne bolia prsia. Niekedy sa idem zblázniť, hlavne keď mi malá tak dobre do nich nechtiac buchne ☹ . A keď si večer dám dole podprdu, mám pocit, že ma stiahnu k zemi 😅 . Ináč by býva dosť zle celý deň. Začína to hneď po raňajkách a trvá to až do večera. Nezvraciam, ale je mi riadne zle na zvracanie a celé dni ma naťahuje 😢 . Chuť mám na všetko a zároveň na nič. Neviem si nájsť to pravé orechové, čo by mi uspokojilo moje chuťové poháriky, ktoré samé netušia čo vlastne chcú 😀 . A som strašne unavená, už ráno som vyčerpaná, bez energie. S prvým tehu sa to ani nedá porovnať. Vôbec mi nebolo zle, všetko mi chutilo a mala som energie za desiatich. Teraz je to pravý opak. Ale tak nemôže byť každé tehu prechádzka ružovou záhradou 😀 .
ahojte, aký ste mali víkend? my sme dnes boli u babky(mojej maminy) na návšteve, muž má dnes meniny tak mu gratulovali, doobeda som upratovala,varila a tak klasicky 😕 🙂 a vy čo?
@usacek79 o tej bryndzi som dnes počula prvýkrát 😕 pri Vikinke som ju jedla normálne, aj počas kojenia a sme OK 😎
a segedín bol úžasný aj bez smotany s ovseným mliečkom tak som sa moooc tešila 😵 len Vikinke nechutil 😠 😀
@sofinka13 to je naozaj individuálne, ja som mala vždy nízky a aj počas tehu a moja mama mala počas tehu tak nízky tlak, že sa jej lekári čudovali ako vôbec môže stáť na nohách 😅 spodný jej išiel až k 50 😝
ja tiež pijem kávu, akurát som ju obmedzila na jednu denne do kávovej šálky, inak som pila 2 až 3 do čajových 😝 a počas prvého tehu som pila normálne 2 kávy a sme OK tak neviem 🙂
@barbyes je to tak ako píšeš, veľmi individuálne. Ja som pred tehu pila jednu kávu za deň, ale takú poriadnu, 3 decovú 😀 . Keď som zistila, že som tehu, úplne som vysadila a pijem teraz len Caro. Ale ja s tlakom nemám problémy.
@micikatka Ja tiež užívam Utrogesta (3x za deň), aj pri prvom tehu som ho mala. Mám ho brať do 12. týždňa. Dnes som ale nemala ani jeden, Sofinka má od včera vysoké horúčky, tak som na to úplne zabudla. Musím s ňou hneď ráno bežať k dr., obávam sa, že má angínu. To je jediná choroba, ktorá sa nám stále opakuje 😢 😢 😢 . Ináč vôbec nebýva chorá.
@micikatka Sofinka sa narodila 21.4. 2009. Prvú angínu dostala keď mala 16 mesiacov, to bola jej úplne prvá choroba. Ďalšiu angínu mala tento rok v marci ale tá bola plus s aftóznou stomatitídou (proste celé ústa mala obsypané aftami a krvácali jej ďasná) 😢 . Okrem toho nikdy chorá nebola, len tieto 2 angíny, ale teda poriadne. A teraz sa obávam, že to bude zas, lebo aj pri tých prvých dvoch mala také vysoké horúčky. Možno by to mohlo byť ešte zo zúbkov, lebo jej idú úplne tie posledné stoličky. Ale neviem, radšej nech ju pozrie dr. Ak to budú len tie zúbky, budem rada.
@erika2010 asi ta nepotesim, ale co som odpozorovala, stihle baby co maju problem pribrat za normalnych okolnosti, nepriberaju ani v tehotenstve, pokial sa neudeje nejaka hormonalna metablicka zmena. ja by som taku prijala, ale tym smerom, aby som po porode schudla a ostala chuda 😀 😀
@skatarina no, vidno to v spodnom pradle, niekedy viac, niekedy menej, akurat predvcerom napriklad vobec. mam pocit akokeby mi obcas opuchla maternica alebo co. ked je vypukle, citim rozne tlak a pichanie, ked je plochejsie, nemam take pocity. dufam, ze je to ok. som prvorodicka, ale mam za sebou dve operacie v brusnej dutine, mozno to maju na svedomi nejake zrasty, neviem. a dnes som tasa vyzerala uplne tehotne 🙂
Ahojte som v 6 týzdni teh. a termín mi určili na 17.3.2012.

@tigriatko aká tabulka?