Použévanie gynekologických inštrumentov v tehotenstve
Prajem vám krásny dobrý večer, prosím vas je tu niektotora ktorej v 5 mesiaci pán gynekológ dával to náradie do vnútra pošvy a brutálne ale brutálne drasticky.... Je vsetko ok s vašimi bábätkami aj keď po vyšetrení ste spinili? Bolelo to brutálne...

Mna nikdy za cele tehotenstvo nevysetrovali s nastrojmi. Do 37 tyzdna sa ma lekar ani nedotkol... len krv, ultrazvuk a pocuvanie srdiecka.
Ale pocas IVF ma vela krat vysetrovali. A raz to tiez bola taka zabijacka ako ty vravis. Ale moj hlavny IVF doktor mal uzasne schopnosti... super rychle a uplne bezbolestne. Podla mna zalezi od sikovnosti a skusenosti lekara. Ak sa to bude opakovat, asi by som zmenila lekara.
Myslim ze sa nemusis bat o babatko ak isiel len do posvy. Aj spinenie sa moze stat po vysetreni. Ale nie krvacanie. To chod na pohotovost.
moj lekar je maximalne citlivy a uprimne ani netusim co za instrumenty pouziva, nekontrolujem :D kazdopadne po kazdom vaginalnom ultrazvuku ma upozorni, ze kratke spinenie moze nastat, kedze aj posva je prekrvena a moze prasknut nejaka vlasocnica ale ako pisala @bambulienka25 vyslovene krvacat by si nemala
Ja som skončila 2 dni pred Vianocami na urgente. Prezerala ma doktorka aj nástrojmi, aj ultrazvuk zo spodku, potom cez bruško. No mňa to dosť bolelo, kontrolovala mi aj krčok a nechýbalo veľa a rozplakala by som sa 🙈Pár hodín som ako kačka chodila tak ma všetko bolelo zo spodku 🙈😂 Ale bábo je chvalabohu Ok, vtedy som si hovorila zlaté jemne ručičky mojho gynekológa 🙈