Pozitívne skúsenosti s tehotenstvom
Ahojte...som tu sice len chvilu, ale mam pocit, ze tu kazda rozobera len strasne problemy ohladom tehotenstva a vobec stavu "matka".
Kedze nemam ziadne kamosky v mojom veku, co cakaju/pripadne maju dieta, tak sa chcem opytat, ci mate POZITIVNE skusenosti s tehotenstvom (teda ze ste pocas neho vkuse nevracali a nerozviedli sa z muzom pre Vasu naladovost), ci ste mali OK porod (bez 20 hodinoveho trapenia, roztrhnutia az po rit a bezcitneho personalu) ci sa Vam koji dobre (nie s polrocnymi utrapami bolavych bradaviek a vecne revajucim deckom) a ci ste aj po pocati ostali "normalne" a nerozpravate len v zdrobneninach.
Som sice "len" v desiatom tyzdni, no doktor povedal ze je zatial vsetko ok, zle mi nie je, na dieta sa s muzom tesime, nejak to neriesime, a ano, dam si aj rozok s pastekou. Tesim sa na Vase pozitivne skusenosti, ktore podla mna dodaju viac odvahy a pokoja aj inym matkam-cakatelkam.
Dakujem 🙂
a v každom pripade aj keby boli dake problemy, alebo pokazena postava, prsia zadok a ja neviem čo vsetko tak materstvo stoji za to , je to to najkrajsie
@dominikav123 notak pozitivne: ani raz som nezvracala (teda raz, ale to som sa mojou vinou prezrala horuceho kolaca, to by som pregrcla aj keby som nebola tehotna). 9 mesiacov som konecne prvy krat od puberty mala perfektnu plet a vlasy, ziadna mastnota, ziadne vyrazky, skratka parada 🙂 pribrala som sice krasnych 20kg, no ani jedna stria! a konecne som mala kozy do vystrihu 🙂🙂🙂 mrndos spaval v noci od prvych tyzdnov az do 9 mesiacov bezne aj 8-10hodin (potom zacali ist zuby, ale aj tie raz vyjdu a zas bude spat ako zarezany 🙂 na bezproblemove kojenie mi stacila lanolinova mast na bradavky, na zaciatku odsavacka a litre caju pre dojciace matky, kojim pri tom stale na poziadanie, uz aj popri prikrmoch a vode. az na jeden vyraznejsi soplo-kasel je maly tip-top zdravy. v pohozvladol aj ockovania - bez opuchu, bez teploty ... jasne, ze aj ja sa mam na co stazovat, ale nebudemesi predsa kazit vecer, nie? 🙂drzim ti palce.
@dominikav123
Ahoj Domi,
Ja som mala super tehotenstvo este tyzden pred porodom som cvicila gravid jogu a chodila plavat. Je to cele o tom ako si na to psychicky pripravena aspon ja to tak vnimam.
Rodila som 9 hodin bez epiduralky a prirodzene bol to "zahul" ale ziadna dozivotna trauma sa nekonala a to mi sestricka pomliazdila chrupavku okolo kostrce. Ale nic sa nevyrovna pocitu ked ti baby podaju a Ty vies ze vsetko je tak ako am byt lebo si to nap happy osoba na svete. No vyber nemocnice a doktora je klucovy. Pre mna bolo dolezite rodit u doktorky ktore chce aby jej pacientky rodili prirodzene a doktorky, ktore berie rodiacu zenu ako rovnocenneho partnera. (Rodila som u Kocha v BA)
Prajem ti kludne a pohodove tehotenstvo a uzivajte si s manzelom ze ste stale len dvaja, dajte este nejaku babymoon lebo ked sa narodi baby tak uz to na dlho nebude len o Vas dvoch. 😄
Ja mam len a len pozitivne skusenosti : nevracala som ani raz, na zaciatku mi prislo raz chvilku nevolno. Naladova som nebola pocas tehotenstva vobec, naopak, velmi psychicky vyrovnana a v pohode. Porod trval dokopy 6 hod, na termin po prenasani, po dvoch hodinach vyvolaneho porodu CR, Co mi velmi vyhovovalo, kvoli zlym srdecnym ozvam. Personal bol vynikajuci, ani domov sa mi nechcelo, kedze bolo navarene, upratane, ziadne spinave riady 😀 Bradavky ma neboleli, lebo som od porodu nekojila. Maly vobec neplakal, iba jedol a spal. Od 4.mesiaca celu noc az dodnes. Po pocati som bola chvilu nenormalna, kazdy den asi 2.mesiace som plakala od stastia...v zdrobneninach som sa s malym nikdy nerozpravala, Ale volim jednoduche slova, nie zdrobneniny.
Citila som sa velmi dobre, stale ma smadilo, takze som dodrziavala skvely pitny rezim, 6mesiacov som jedla iba maso, posledne tri mesiace chleba na vajci, pastikovy rohlik a nealko pivo kazdy den 3 plechovky. Pribrala som 25kg, ktore som Schudla za 3mesiace a vazim 55kg. Bez jedinej strie, napriek tomu, ze som natieranie brucha zanedbavala, pretoze som chodila do prace a nechcela som si zamastit saty. Na to, ze som mala kozy jak vozy a obrovskeeeee brucho (v 2.mesiaci mi tipovali 6mesiac tehotenstva), tak to dopadlo so striami super. Robila som do dna porodu do cca. 15.00 a na 20.00 som isla na Termin do nemocnice. Stihla som sa akurat osprchovat, veci do porodnice som mala zbalene asi od 7.mesiaca v aute, keby nahodou.
Coskoro si to s radostou zopakujem, ak sa zadari...
@dominikav123 chi chi pekna tema 😉 cakam ze kazdu chvilu bude moj mladší syn hore a hladny, tak ti napisem moje skvele skusenosti 🙂 obe tehu v pohode, pri prvom som brala duphaston na udrzanie plidu-nepricetne stavy uzkosti a naladovost, no potom vod 20 tt to preslo a muz bol rad ze som zas "normalna" a kdejaky vrtoch mi prepacil lebo to bolo uz nic oproti tym zaciatkom, takze to hodnotim pozitivne 😀 oba porody ako z rozprávky, prvy s EPI 13 hodin (bolo to skvele), druhy s vyvolavackou bez EPI za 1, 5 hodiny, uplna krasa, ziadne skrabanie sa po stenach a omdlievanie od bolesti (nastastie), personal extrembe mily a to boli dve rozdielne porodnice na opacnych koncoch republiky (nemocnica ako vsade, ale nesla som do interhotela, takze mi to nevadilo)...prvy syn pil iba z flase odsate mlieko, to bolo trocha narocne na cas a nervy, ale kludne som mohla ist medzi ludi a nechat ho s muzom, lebo "strava" ostala s nimi doma v zasobe 😀 druhy bol kojeny, peknesal, nnebol.ziadny problem...je pravda, ze ani jeden dodnes neprespi celu noc, starsi bude mat 3 roky, ale no a co...raz sa to snad naucia...
Vies je uplne jedno co si kde precitas, kazde tehu je ine a kazde rovnako krasne, ide o to, ako sa nastavis 😉 ak clovek chce, vzfy najde nieco co je na prd, ale ak sa budes tesit s kazdeho bruchateho dna, ak budes kila navyse brat ako cestu k miminku, ak odo dna porodu (najneskor) sa budes vnimat ako mamina, tak aj tie strie a kilecko navyse ti budu pripadat normalne a nezblaznis sa z toho, ze uz nie si dokonala kocka, pretoze budes pre to male najlepsi clovek na svete 😉 vykasli sa na to co bude ak alebo co by bolo keby, uzivaj kazdu chvilu taku aka je, vsetko zle je na nieco dobre...moj prvy syn ma chore srdiecko, milion problemov bolo a bude no vnimam to.pozitivne, neskutocne sa mi zmenil rebricek hodnot a som stadtna, ze je taky aky je, mohol predsa dopadnut omnoho.horsie...
Prajem ti tie najpohodovejsie tehotenske problemy a hlavne pevne nervy pri filtrovani negativnych reci z okolia 😉

@dominikav123 no a ešte som si tu aj sama sebe napisala 😀 takže prajem krásne tehulkovanie, je to krasne obdobie a brucho mi neskutočne chyba, a dufam ze buduci rok sa nam podari dalsie babetko 😀