icon

Pozitívny triple test

dada7701
29. jan 2013

Dozvedela som sa o pozitivnom triple teste na DS, neviem aká pravdepodobnosť, len mi telefonicky volal lekár, zajtra idem k nemu.... máte takúto skúsenosť, a ako to dopadlo...čítala som,že nie sú veľmi spoľahlivé...a tie stresy okolo toho ??? Mám už 36 rokov, budem prvorodička,tak sa dosť bojím....

majenkajulka
26. júl 2016

Ahojte dievcata mne triiple testy vysli na down 1:4 a opakovane tripple testy znova 1:4 . Na amnio som nesla chcela som babatko take ake bude. Narodila sa babulka zdrava jak repa teraz ma 1 a pol roka. Je nadherna sikovna bystra a slovnu zasobu ma jak reporterka z markizy vobec v nicom nie je zaostala. Tie testy su jak topanky z cinskeho obchodu nestoja za nic. prajem krasny den a vsetko dobre.

gabi.k
6. sep 2016

Hmm..zvyknem citat obcas fora a priznam sa,ze som si nikdy nemyslela,ze prispejem zrovna do tejto.. mam 34, doma dve zdrave dievcata a teraz cakame 3babo... TT mi vysli 1:200 na Downov syndrom.. ;( uz vyse tyzdna nad nicim inym len nerozmyslam... dnes sme s manzelom Absolvovali vysetrenie v amb. Genetiky, zajtra ma caka biometria-sono a na 2hy tyzden som sa objednala do MT ku panovi Dr.Grochalovi.. strasne obavy, pocit beznadeje, stres... ale kazda, ktora to zazila na vlastnej kozi, vie asi o com pisem...

malamorskavila
7. sep 2016

Ahojte, pisem o par mesiacov neskor ale o to stastnejsia ze mame zdravu princeznu. Dr grochal nam v 20tt robil morfologicke sono a povedalze cakame zdrave babatko, no ten cervik pochybnosti ktoreho vo mne nahlodal pozitivny tripple test neprajem fakt ziadnej mamicke. Az do porodu som bola v strese a potom este par dni som malu kontrolovala ako diva. Skoro mi z toho preplo 😞

dzemiik
2. nov 2016

ahojte ja som mala pravdepodobnost z AFP 1:2, dnes po ultrazvuku v 20tom týždni mi doktor povedal ze cakame uplne zdrave babatko. triple testy budem v kazdom dalsom tehotenstve odmietat, mesiac som stravila v stresoch a pochybnostiach a uplne zbytocne, ak neratam uvedomenie si ze mat zdrave dieta je obrovsky dar a velky zazrak. nic nie je samozrejme, moze sa udiat cokolvek.

kattuska25
2. dec 2016

Ahojte chcem sa opýtať či mal niekto z vás pozitívny Triple test na downov syndróm a na lemli-smith opitzov syndróm. Dakujem veľmi pekne za odpoveď.

majolenkamajka
5. dec 2016

Ahoj te mam 20 rokov a vyšiel mi pozitívny tripl test gynekológ mi povedal že to určite nevyšiel dobre lebo mam 20 rokov a posledné mesiace skoro u každej vyšiel pozitívny test asi budu mat chybu oni lebo vravel že sa mu to nepáči a že tam musí volať, poslal ma na genetiku do novej nemocnice ale doktorka ma dovolenku tak ma sestrička objednala ,veľmi sa bojím a hlavne neviem či mám dovoliť odber plodovej vody keď ešte nemám skúsenosti ako to tam prebieha na genetickom oddelení ? Prosím poraďte mi

alenie_
6. dec 2016

@majolenkamajka Nedávaj si amniocentézu, je to zbytočné riziko!! Radšej zopakuj krvné testy a choď na 3D sono.

alenie_
6. dec 2016

@majolenkamajka a čo to znamená pozitívny? aké čísla?

nivea777
6. dec 2016

@majolenkamajka amnio je sice riziko ale velmi malinke.. este je moznost zaplatit si test z krvi,trisomy alebo nifty test ale ceny sa pohybuju od 350€

malamorskavila
7. dec 2016

Ma amnio je riziko ze potratis 2%, tak si vyrataj ci je vacsie riziko ze ma poruchy alebo ze potratis

monika9694
7. dec 2016

@majolenkamajka ahoj ja som v 16 tyz. A teraz mi robili testy výsledky o 10 dni...išla som 2x na odber krvi lebo tie sikovnice v laboske rozbili moju skumavku ..dufam,ze to dopadne dobre...lenže to bude už naše tretie dieťa...pri oboch zle testy prvý doktor len povedal ,ze nemam mať obavy ,že je staršie o 2 týždne...preto vyšli testy na figu..a pri druhom zase zle testy ...išla som na odber plodovej vody...podľa mňa zbytocne lebo ešte keď mi robil gynekológ ultrazvuk či je dost vody tak mi povedal ,ale pani ja hneď vidím ,že dieťatko je staršie o jeden a pol týždňa preto tie zlé výsledky,ale urobíme odber keď ste objednaná...nebolo to strašne ,ale ja nenávidím ihly...takže pre mňa bolo..vpich bolo cítiť ako keď ti beru krv...a čakalo som tri týždne na výsledky...dopadli dobre... samozrejme keby som si zaplatila boli by do dvoch dní...ci ako...proste vsetko je o peniazoch...tie testy robia preto aby laboratóriá mali prácu...ale podľa mňa všetko záleží len na tom či povies správny dátum poslednej menzes alebo nie....stačí zlý dátum a všetko je zlé...teraz som rozhodnutá ,že nejdem riešiť výsledky už nebudem plakať pol tehotenstva čo ma prist príde...narodí sa ti zdravé niečo zje alebo nešťastné spadne a skončí v bdelej kóme alebo niečo podobné...bude ako bude a asi by som nedokázala ísť na umele prerušenie ...svoje deti milujem a nedokázala by som to urobiť...koľko bolo takych zlych výsledkov a deti sú našťastie zdravé čo bude bude...asi by som chcela mať dobre testy bojím sa neriešiť ,ale nechcem už ani riešiť ich zbohatnutie na nás...

dejna13
29. dec 2016

@kattuska25 ahoj, ja. Down 1:4, SLO 1:290. Zajtra by som mala mat zrychlene vysledky z amnio, velmi dufam, ze to bolo falosne pozitivne kvoli veku alebo zle urcenemu terminu - ten mi stale nesedi..

majenkajulka
30. dec 2016

@dejna13 drzim palceky bude to dobre

kattuska25
30. dec 2016

@dejna13 ahoj no mňa dr.ani neposielala na amnio že počkáme až na ultrazvuk v 20 TT na ten idem už teraz 9 januára tak dúfam že všetko bude v poriadku ja som mala na down. 1:55 a ten SLO (to je ten lemli-smith?) tak ten mám 1:25 ale ja si zase picham od začiatku najprv fraxiparin a teraz clexan tak mi hovorila ze aj toto môže skreslovat výsledky.bola som na kombinovaných testoch v 12 tt a tie som mala v poriadku až ten Triple test mi vyšiel pozitívny. Držím palce nech je všetko v poriadku

dejna13
30. dec 2016

@kattuska25 Tak uz mam vysledky, radim sa medzi ostatne kocky, ktorym aj po takychto zlych vysledkoch potvrdili, ze po zrychlenych testoch plodovky vsetko ok, downa a ine trizomie vylucili, cakame druhe dievcatko!! 🙂 Som stastna ako blcha, este to SLO (ano, je to presne ten isty syndrom), to budem mat az o 3tyzdne vysledok z amnia, ale verim, ze to uz bude ok, bolo to len hranicne a je to mimoriadne vzacne.. Verim, ze aj Tebe vsetko dobre dopadne, super, ze Ta neposlali hned na amnio, mne tu moznost nedali, mozno keby som odmietla, ale pri tej pravdepodobnosti, sviatkoch a muzovi, ktory ma presvedcil ist.. uz mame aspon istotu..

dejna13
30. dec 2016

Kocky, drzim vsetkym palce, aby ste mali babatka zdrave, prezila som si 2tyzdne obrovskych stresov kvoli pozitivnemu screeningu 1:4 down, su to hlupe testy uz aj preto, ze velakrat naopak downov syndrom a asi ani ine vobec nezachyti!! Ak by som mala byt opat tehotna, mozno neodmietnem ten prvy (mala som riziko 1:110), ale pri takmer istej pozitivite uz len kvoli veku by som okamzite cvakla 350eur za trisomy test z krvi, uz len kvoli tomu vyhnutiu sa takymto stresom (samotna amnio nie je nic strasne, ale riziko tam je, hoci u mna neporovnatelne..). To trapenie za to fakt nestoji, chuda babatko..

dejna13
30. dec 2016

Este dodavam, ze keby aj vysla amnio pozitivne, urcite by som sa snazila o postihnuti zistit co najviac, az podla toho by som sa rozhodovala o pripadnom ukonceni.. myslim, ze napr. pri prognoze lahsej forme downovho syndromu by som iste bojovala za vynosenie dietatka..

kattuska25
30. dec 2016

@dejna13 tak to sa teším som rada ze to vyšlo všetko v poriadku ja si počkám ešte týždeň ale pevne verím že je všetko OK. Potom napíšem ako som dopadla normálne mám nervy na tie testy dokonca som aj schudla od vtedy.

suparinpai
15. jan 2017

Ahojte buduce maminy, ktore ste patrili medzi tie , co vas pri tom krasnom obdobi cakania na prirastok prekvapil dr. pozitivnym vysledkom triple testu (1:250) vysoke, no vysvetlujte to buducej mame 🙂. Ja som presne pred rokom bola postavena tiez pred rozhodnutie, co teraz a kedze to bolo prve tehotenstvo, tak neviete, co mate robit. Poslali nas na genetiku, kde nam poradili amniocentezu alebo odber krvi. Amnio som vylucila este skor ako mi to bolo povedane a odber krvi sme zamietli tiez, povedali sme si , ze peniaze vyhodene za vysetrenie investujeme radsej do drobca. A zacali sme aj s manzelom patrat po niekom, kto sa osobne stretol s niecim takymto, lebo sme boli obaja vystraseni, co ak... Moja super kolegyna mi poradila vysetrenie v Hlohovci u dr. Brestanskeho. Nasla som cislo zavolala som a objednali ma cca o 10 dni. Pomocou sona cca za 20 minut mi oznamil, ze cakame chlapceka podla jeho vysetrenia na 100% zdraveho. Tak odporucam kazdej jednej mamine, ktorej sa da absolvovat vysetrenie a ma obavy z pozitivneho triple tstu, nech sa aspon takto uisti, ze drobcek je v poriadku. Za vysetrenie sa plati. Ale ten pocit , ye dietatko je zdrave sa neda vycislit.

kika1990
21. jan 2017

@suparinpai ahoj a môžem sa opýtať koľko ste platili?Za odpoveď vopred dakujem....Aj nám vyšlo riziko 1:200

suparinpai
24. jan 2017

@kika1990 ahoj platili sme asi 40€€ za cele kompletne vysetrenie. Dr. pomeral malemu kazdu jednu cast telicka a este sme dostali aj dve krasne fotky sona. Dr.je velmi mily a sesticka tiez. Na nete maju aj telefonny kontakt. Ked to absolvujete nebudete lutovat,kebo n padol kamen zo srdca,ked sme aa dozvedeli ze drobec vude zdravy. A je. Dnes uz ma 7 mesiacov. Drzim palceky a daj vediwt ako ste dopadli🙂

savinka1
10. mar 2017

Ahojte. Toto je moje druhé tehotenstvo a takýto priebeh som veru nečakala. Prvý test v 12 týždni resp. 12+4 sme mali pozitívny na DS 1:20. Myslela som, že sa mi zrúti svet a to doslova. Doktor mi povedal, že tieto testy často vychádzajú falošne pozitívne ale aj negatívne. Že on by mi odporučil trisomy test. V tej sekunde som si povedala, kašlať na peniaze a pri takomto vysokom riziku si ho dám spraviť. V ten deň mi brali aj výsledky na druhý tripple tesť a ten vyšiel 1:70. Čiže o kúsok lepšie, ale stále zle. Tento utorok 7.3. som bola na trisomy teste a teraz čakám na výsledky. No žiaľ vyzerá to, že sa ich dozviem až niekedy budúci týždeň. Toto čakanie je neznesiteľné ☹ Všetkým mamičkám, že veľa veľa psychickej pohody, lebo to potrebujeme.

gabincek
10. mar 2017

Ahoj. Mne vyšlo 2x po sebe pozit. na DS a malá je zdravá. Aj kamoške na DS, neteri na rázštep a vśetky deti zdravé. Kaźdej druhej ukáźe falošný výsledok, lebo tam nesmú byť takmer žiadne odchýlky...jednoducho veľký biznis pre labáky.

gabincek
10. mar 2017

Inak čo sa týka lekárov, dr. Ilavský v TT je uznávaná kapacita, má najkvalitnejší ultrazvuk, používajú ho aj kardiológovia. Ultrazvuk mi robil priblizne hodinu. Vrelo odporúčam, bola som aj u dr. Brešťanského, je fajn...ale napriek tomu slabá odvarová voda oproti Ilavskému.

savinka1
10. mar 2017

@gabincek tieto pozitívne skúsenosti mi neskutočne pomáhajú, že aj my budeme tento prípad. Že sme im len nejako nesadli do tabuliek...a že malé je zdravé. Ďakujem

gabincek
10. mar 2017

a do tretice 🙂 amnio som vylúčila ihned, na utz bolo vidieť týždňový posun

savinka1
10. mar 2017

@gabincek už pozerám na internete jeho stránku 🙂 môžem sa k nemu objednať aj napriek tomu, že nie som jeho pacientka? za koľko si dostala termín?

gabincek
10. mar 2017

bude uvidíś ,-) tieto tripl testy sú veĺmi citlivé, 2 dni v posunu tehotnosti už výsledok skresluje, či je matka fajčiarka, alebo nie...atď. Objednaj sa dr. Ilavskému ak si z TT okolia. Je drahý a aj dlhšie sa čaká, ja som rodila v Nr a tam mi tiež na utz povedal lekár, "že keď povedal dr. Ilavský źe je všetko v poriadku, tak to je na 100%". Vraj keď sa vymyslí 5D utz, Ilavský bude prvý kto ho bude mať, on je na to strašný macher. 🙂)

gabincek
10. mar 2017

môźeš sa objedna´t ako samoplatca...no ja pred 5 rokmi 60 alebo 80 eur

gabincek
10. mar 2017

ma napadlo mojej svagrinej pred rokom, zase jej lekár povedal, že malá bude ma´t hydrocefalus. Bola na nervy, išla k Ilavském a vsetko bolo ok, malá zdravá, presne ako povedal.