icon

Práca v herni počas tehotenstva a fajčiarske prostredie

helka768
Včera o 16:08

Ahojte baby . Ako ste išli na materskú z herne , keď sa robí až do rána a je to fajčiarske prostredie? Dal vám zamestnávateľ robiť niečo iné alebo ste išli na pn? Ako na to pozerajú lekári? Som v 1m trimestri. Kedy najskôr sa dá byť doma ? Ďakujem za info 🙂

anonym_ed0e2b
Včera o 16:26

Nočná práca + fajčiarske prostredie - odtiaľ sa treba pratať čím skôr. Zo zákona by ti zamestnávateľ mal nájsť náhradnú prácu, ktorá vyhovuje pre tehotné alebo by si mala dostať náhradu mzdy. Ja som napr kvôli práci pn, keďže náhradná práca bola rovnako náročná ako pôvodná, akurát spĺňala predpisy. Lekár by nemal mať problém ťa vypísať na PN v tomto prípade, keby si náhodou neuspela z nejakého dôvodu u zamestnávateľa. Aj keď podľa mňa by nemal byt problém, ak to nie je nejaká miestna dedinská herňa ktorej vedúci nepozná predpisy alebo sa s ním z nejakého dôvodu nechceš doťahovať

mogaa
Včera o 17:10

tak akú náhradnú prácu ti vie dať majiteľ herne? asi žiadnu.....čo sa týka PN, tam musí byť diagnóza, tehotenstvo samo o sebe nie je diagnóza..... a teda neviem či chceš ďaľšie mesiace sedieť len doma, keďže kontroly zo SP nerozlišujú či si tehotná alebo nie, ale či dodržiavaš liečebný režim čo počas PN je.....

anonym_c6f6e4
Včera o 17:16

Treba pisomne oznamit tehotenstvo s tehotenskou knizkou. Ak zamestnavatel nedokaze dat inu pracu,docasne ine zaradenie,mate narok na prekazku na strane zamestnavatela. Kazdy sa snazi prinutit ist na pnku no ja by som sa nedala odbit,mate na to narok,treba si to pozistovat

anonym_84b91d
Včera o 17:54
@anonym_c6f6e4

Treba pisomne oznamit tehotenstvo s tehotenskou knizkou. Ak zamestnavatel nedokaze dat inu pracu,docasne ine zaradenie,mate narok na prekazku na strane zamestnavatela. Kazdy sa snazi prinutit ist na pnku no ja by som sa nedala odbit,mate na to narok,treba si to pozistovat

@mogaa no ale v zafajcenom by som nikdy nepracovala ako tehotna, uz by som to poriesila tak, ci onak.

anonym_c36e00
Včera o 17:56
@mogaa

tak akú náhradnú prácu ti vie dať majiteľ herne? asi žiadnu.....čo sa týka PN, tam musí byť diagnóza, tehotenstvo samo o sebe nie je diagnóza..... a teda neviem či chceš ďaľšie mesiace sedieť len doma, keďže kontroly zo SP nerozlišujú či si tehotná alebo nie, ale či dodržiavaš liečebný režim čo počas PN je.....

@mogaa keď majiteľ nevie dať náhradnú pozíciu tak ny mal dať náhradu mzdy a nemusí chodiť do roboty

anonym_c6f6e4
Včera o 18:02
@anonym_84b91d

@mogaa no ale v zafajcenom by som nikdy nepracovala ako tehotna, uz by som to poriesila tak, ci onak.

@anonym_84b91d tak ja by som zas nechcela byt doma zavreta s 4hodinovymi vychadzkami,ked by som mohla mat prekazku na strane zamestnavatela a volne sa pohybovala pocas dna