Priberanie v tehotenstve: Skúsenosti a rady
Prosím vás, je tu niekto, kto v každom tehotenstve priberal viac a rýchlejšie než v predošlom? Bolo všetko s bábätkom v poriadku? Mali ste vy nejaké komplikácie?
Ja v 1. celkovo asi 18 kg, v 2. okolo 20 kg a teraz som mala + 7 kg cca v 16. týždni. Ide to oveľa rýchlejšie ako predtým. Prvé dve deti sa narodili zdravé a ja som všetky kilá navyše medzi tehotenstvami naspäť schudla, ale teraz sa cítim strašne skoro ako slonica.
Ďakujem všetkým, ktoré sa podelia o svoju skúsenosť. 🙂
Ja som pribrala rovnako, ale v druhom tehotenstve hlavne v prvej polovici tehotenstva, posledný trimester asi 2kg. Tiež som sa bála, kam to až porastie.
Ja v 1. +7kg, v 2. +8kg. Posledny trimester takmer ziadny narast na vahe. Dr mi vtedy povedal, ze sa mi zrejme nastartoval metabolizmus. Nuz a v 3. +15kg. To uz som bola po 40ke. Som 9 mesiacov po porode a teraz sa mi podarilo dostat na povodnu vahu. Pri prvych dvoch tehu som bola lahsia ako pred tehotenstvom uz druhy den po porode 😅 nuz teraz sa nekonalo.
To priberanie zavisi podla mna aj od vahy pred tehotenstvom. Pri prvom som vazila pred tehotenstvom 47kg a pribrala som asi 14 kg. Pred druhym tehotenstvom 45 kg a pribrala som cca 15kg. Pri 3 tom tehotenstve 44 kg v den pozitivneho testu a pribrala som 16kg. Vsetky deti som rodila s rovnakou vahou, rozdiel bol vo vahe pred tehotenstvom. Mne sa zadrziavala velmi voda, takze aj preto asi vyssi prirastok vahy. A myslim, ze prirodzene si pyta telo ziviny pri takej nizkej vahe. Neprejedala som sa, ale stale som musela jest ovocie, lebo mi to pomahalo pri nevolnosti. Ale mala som krasnu plet a plne pery lepsie ako po aplikacii kyseliny hyauronovej 😀 a inak teraz 11 mesiacov po 3 tom porode mam zasa 45kg. Strava, strava, strava.
Obidve deti +24 rozdiel 7 rokov.po.prvej som sa nevedela kil dlho zbavit pri druhej to islo dolu ovela rychlejsie.
Pri prvom som pribrala 13kg. Pri druhom 7kg. Druhe babatko bolo vacsie. Vsetko ok
Uplne v poriadku. Nikto nic neriesil..
Ja naopak:
1. tehotenstvo +13 kg (dieta 3650/51)
2. tehotenstvo + 6 kg (dieta 2900/48)
3. tehotenstvo najskor -6 kg a kym som sla rodit, mala som ich ledva spat, vahovy prirastok 0 kg 🤷 (dieta 3500/50).
Vsetky deti v poriadku.
Tak zalezi z coho 20kg, ked sa zavodnujes tak polka kil je ta voda. Aspon u mna. Ja som pri prvom po porode isla s vahou dole 1,5 kg a viac za den. Ta svinska voda, z jedenia jablk tazko naberies 20kg
Cakam druhe
Predošlé +24kg a teraz zatiaľ plus cca 3kg
Praveze som nadvahu nemala, sla som pri 3. rodit pri vahe 55 kg (vysku mam 168 cm)
Veru. Som vyzerala ako pavuk, chude dlhe ruky a nohy a velke brusko... Nastastie je to tak, ze v prvom rade ide babatku, aby mu nic nechybalo. Zato teraz som sa zagulatila aj bez tehotenstva 🙄 ...ale tak uz na tom pracujem 😆
Kojila som vsetkych troch presne 1 rok.
Pri prvom a tretom to bolo v pohode, pri druhej som za ten rok kojenia vychudla na 49 kg (nebolo to len tym kojenim, cele dni som bola sama na dve deti do 2 rokov, do toho niekolkomesacna poporodna depresia, migreny...). To uz som sa zacala o seba bat, uz som prestala mavat i menstruaciu, telo skratka nevladalo, preto som dcerku v tom roku odstavila, inak som planovala este cca. polroka kojit.
Posledneho som tiez chcela dlhsie, no tym, ze som popri kojeni nemohla lieky, co potrebujem, som to uz dalej nedavala bez nich a odstavila ho.

Mam podobny problem, ale nejem tak, ze by to malo pricinu. Mne tehu zadrziava vodu v tele, pre mna je tehu peklo.