icon

Prvá prehliadka v 10. týždni

lina7
1. okt 2013

Ahojte, chcem sa spytat ci niekotorej z vas chcel lekar robit uplne prvu prehliadku az v 10 tt? Ja som teraz v 5 + 6tt a bolo mi povedane, ze prehliadku mi spravia az ked budem v 10 tt, co sa ale mne zda dost neskoro, zatial mam tehu potvrdene len z krvi pred tyzdnom. Chcela by som aspon vediet ci je vsetko tam kde ma byt, myslela som, ze v 6 tt by to bolo ok. Akurat tak budem iba nervozna. Dik za odpovede. 🙂

Strana
z2
aadulik2110
9. okt 2013

@lina7 ahoj, ja som bola až v 10tt 1x (konkrétne 9+1tt). A ani som nemala potvrdené tehu z krvi, len podľa tehu testu. Ono človek prežíva každé tehu inak..... pri prvom som hneď v 5tt volala doktorovi, že mi vyšiel pozitívny tehu test. Sestrička ma vtedy objednala až v 8tt. Prišlo mi to neskutočné čakanie a strašne dlhá doba počas ktorej sa môže niečo stať.... Hneď do 3-4 dní som začala krvácať, bola som na pohotovosti - dostala som injekciu, môj doktor mi spravil sono - bolo vidno len gestačný vak a predpísal lieky a nakoľko krvácanie prešlo a dobre som sa cítila, tak som šla do práce. O týždeň som začala znova krvácať to bol cca 6tt a vtedy už bolo vidno aj srdiečko a samozrejme zostala som PN. Teraz pri druhom som volala sestričke až cca v 7tt a tá ma objednala až o cca 3týždne. Okrem bežných tehu príznakov žiadne ťažkosti, tak som to ani neriešila, že tak neskoro.... dôležité je aj "pozitívne" myslieť... pri prvom som poradňu od poradne prežívala, že čo všetko sa môže stať s bábom a stresovala som.... teraz to beriem, že všetko je OK aj bude... A ešte chcem povedať, že starostlivosť počas tehu môjho doktora bola prvotriedna a takisto teraz a aj sestričky boli veľmi príjemné a aj teraz sú... takže zváž všetky pre a proti a naozaj prvá návšteva takto neskoro nie je problém - ak teda nie sú problémy.... veď ak by si niečo mala, tak rýchlo tam bež a verím, že určite by ťa neodmietli... aj keď by to bolo skôr ako v tom 10tt

aadulik2110
9. okt 2013

@lina7 ešte som si prečítala, že už si bola na tom sone.... a 28. 10. je fajn termín.... by som povedala, že ešte skoro 🙂 ja som bola včera v poradni (13+0) a sestrička ma objednala až na 6. 11. 🙂 takže ešte si na tom lepšie ako ja..... trpezlivosť a pozitívne myslenie 🙂 pekné tehuľkovanie prajem

aadulik2110
9. okt 2013

@lina7 neviem, kde som nabrala ten dátum, ale 8. 11. je fajn.... veď je to rovnako cca ako ja.... a vlastne sa chodí do poradne každé 4tt... na začiatku 3 trimestra (teda ak si to dobre pamätám) sa začína chodiť každé 3tt a od 34alebo 36tt (presne si už nepamätám) som chodila každé 2 týždne, alebo ku koncu už každý týždeň.... neviem, klamala by som, ale viem, že som bola v deň termínu už v nemocnici, potom o 3 dni, potom o 4 a to ma už hospitalizovali a o 2 dni na to som rodila. To čakanie bude do samého konca strašné.... ale netreba sa tomu tak podávať 🙂

zuzuliak1981
9. okt 2013

@lina7 ja som mala prvý pozitívny tehu test 29.9., myslím, že ovu bola 19.9. , na krv som bola včera, výsledky potvrdili 5 tt, k lekárske som objednana na 30.10., sono by som skôr ani nechcela, práve kvôli tomu, že este nemusí byť nič vidieť a ja sa nemienim zbytočne stresovat, na bank sme čakali takmer rok, takže pár týždňov má už nerozhodi

strihalka
9. okt 2013

@lina7 no ja osobne bych se asi trochu stresovala...ono zjistit mimomaternicove tehotenstvo az kdyz je pozde neni nic prijemne a to z krvi ani z pozit.testu nezjisti....Pokud chces mit klid, zajdi si v noci na pohotovost ze mas bolesti ze jsi tehu a ze ci te muzou skontorlovat.., popripadne jim muzes nakukat ze si mala lehke spineni...

lina7
autor
10. okt 2013

Vdaka za rady, ono neciti sa zle vobec, jedine co mam je obcas nafuknute brucho a obcas tazky zaludok, inak nic. Ten lekar aj sestricka sa tvarili, ze je to v pohode a nieco sa v tej sliznici deje. Tak pockam do toho terminu co mam a v pripade, ze by boli nejake problemy tak samozrejme hned pobezim. Klopem na drevo aby bolo vsetko ok. Urcite nie je dobre robit to sono tak casto. Snazim sa byt v klude 🙂

Strana
z2