Prvé tehu bolo rizikové, bude aj druhé?
Ahoj, pred pár dňami som zistila, že čakám druhé babo a chcem sa opytat na vaše skúsenosti. Pri prvom som bola od začiatku PN, krvácala som, potom v 23tt ma hospitalizovali s prebiehajucim potratom, od tej doby som bola na liekoch az do porodu, nastastie v 39+1tt, ale prognózy boli, že bude výrazne predčasne narodená...
A tak sa chcem spýtať, keby aj hneď som nemala problém od začiatku tehotenstva, je nejaká šanca, ze ma lekár vypíše na PN práve z dôvodu mojej obavy, aby všetko prebiehalo hladko? Navyše mám neporovnateľne viac stresové zamestnanie, než pri dcére a okrem toho 8 a pol hodiny denne trpím s respiratorom na tvari a dýcham si vlastný oxid uhličitý, čo tiež asi nie je úplny ideál v tehotenstve.. riesili ste to niektora? ake mate skusenosti vy?
“Ahoj prvé tehotenstvo som mala ako ty,teraz čakám druhé som v 20tt a doma som od začiatku,dr.tvrdi že vzhľadom na prvé tehotenstvo má necha doma a aj vzhľadom na covid situáciu,keďže som pracovala na železnici medzi ludmi...ale toto tehotenstvo je úplne iné...velmi si ho zatiaľ uzivam
@mirka3211 ahoj, ja som mala problémy v prvom tehu od 25tt s krčkom, aj zašita som bola. Rodila som 2 dni pred TP. Teraz v druhom tehu detto, akurát ani šitie nepomohlo a ležím mesiac v nemocnici, pretože mi hrozí prescasnu pôrod. To je ale môj prípad, tvoj môže byť iný. Najlepšie povie Dr ale neriskovala by som a radšej by som bola doma pokiaľ to okolnosti dovolia.

druhé tehu som mala rizikové - krvácanie, ale ostatné tehotenstvá bolo úplne v poriadku...Pn som nepotrebovala, bola som na RD
Tvoja PN bude záležať od gynekol. Ak on uzná že je všetko Ok, Pn ti nemusí vystaviť...