icon

Reakcia králika na tehotenstvo

zuska888
1. okt 2013

Mame doma kralika - vraj samceka 🙂 Ja som v 35.tt. Odrazu zacal pred par dnami stavat hniezdo - do domceka si nosi seno a vytrhava si srst (to robia samicky, ked sa blizi ich porod 🤐 ). Nestretol sa niekto s niecim podobnym? preco to ten moj maznak robi? moze to byt kvoli mojmu tehotenstvu, alebo len tym, ze sa blizi zima a on "zatepluje"? 🙂 Minulu zimu to ale nerobil a mame ho v najteplejsej miestnosti. Nie ze by mi to nejak vadilo, len som zvedava.

Strana
z2
domi1988
23. okt 2013

@zuska888 ahoj ty pocuj ty vravis,ze nema az tak viditelneho pipika ale musi mat 2 gulky 😀 ja mam doma samceka a jednoznacne to poznat,takze riadne sa kukni 😀

zuska888
autor
23. okt 2013

@anjelik2509 hehe, chudatko 🙂 ale vtedy ano. ved veterinarke bolo hned divne, ze tvrdime, ze je sterilizovana. v takom pripade to nema mavat, no co uz. preliecime 🙂

domi1988
23. okt 2013

@zuska888 no tak uz som docitala celu diskusiu a potvrdilo sa,co som si myslela-dievca 😀 lebo gulky by si videla isto iste 😀 😀

zuska888
autor
23. okt 2013

@domi1988 hmmmm, tak nema ani gulky 🙂 tak asi isto to je dievca. nevadi, uz ho premenovavat nebudeme. nech ostane chlapec, ked sme tak vsetci zvyknuti. by z nas mali aktivisti v oblasti rodovej rovnosti teraz radost 🙂

anjelik2509
23. okt 2013

@zuska888 veď to, že by to nemala mať..ale tak hormóny jej pomôžu 😉

emayl
27. sep 2015

POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo detí. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- a toto všetko bude trvať veľa rokov, keďže zajac žije dlho !!!!!!!!!!!!!!!
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!

macamac
27. sep 2015

@emayl 😀 😀 dobré 😉

zuska888
autor
27. sep 2015

@emayl v podstate vsetko pravda 🙂 ale stale ho mame a skoro dvojrocny prcek si na nom trenuje nehu ku zvieratkam 🙂 su to velki kamosi. Ale ked zacne buchat s klietkou, akurat ked maly zaspava, vzala by som nanho klieste 😀i

kuriatkomm
27. sep 2015

@emayl :D zajac vám očividne zničil kľudný rodinný život. Tak dúfam,že na smotane spravil viac radosti

gabrielagaladova
2. okt 2015

Moj psík ako cíti asi že som tehotná tak je za mnou celý zakakaný a spáva mi stále pri brušku alebo pri krížoch... :D

Strana
z2