Reakcia manžela a okolia na Vaše tehotenstvo
Ahojte baby, aké to bolo, keď ste oznámili okoliu že ste tehotná?
Aké boli uplne prvé reakcie?Či už pozitívne alebo negatívne.
oznamili sme svokrovi, on ma objal a dal pusu, a svokrina reakcia : to ti kto povedal, ze si tehotna??? vyrazila mi dych, lebo fakt hlupejsiu otazku som nedostala. 🙂 ale viem, ze sa urcite kazdy tesi, lebo sme sa snazili dlhsie.
@danjelca ja ked som prisla za manzelom s pozitivnym teho testom tak mi neveril.. az kym nevidel vysledky krvnych testov 😀 ale to bolo tym, ze sme sa dlho snazili.. podstupovali sme nie moc prijemnu liecbu, boli sme z toho uz psychicky vycerpani.. tak sme viac menej doklepavali mesiac a tesili sa na pol rocnu pauzu od vsetkych procedur.. a za pat dvanast sa podarilo 😀 😀 😀
najviac sa zacal tesit z dietatka ked ho prvy krat videl na uzv.. vtedy si asi naplno uvedomil, ze tam v brusku je skutocne babano a krasne nam rastie 😉 teraz je uz cely nedockavy.. kazdy den hladka brusko.. nasiruje.. prihovara sa.. a rozprava mi ako bude malu kupat, pestovat.. kocikat.. 😀 😀 😀
chlapi to prezivaju trochu inak ako my.. jeden viac.. druhy menej.. daj mu cas.. uvidis ze cim bude brusko vacsie tym sa aj muzik bude viac tesit 😉
@gemini2 tak ale vieš dvojičky sú dvojičky, to si oznámila dvojité tehu 😀 maminka je s tým určite "zmierená" len si asi myslí že potrebuješ polutovať 🙂 ono ludia niekedy reagujú tak že si neuvedomujú že môžu svojimi slovami ublížiť lebo to tak ani nemyslia. po pravde ja sama by som sa musela "zmierovať" keby čakám dvojičky. neviem ale mám prirodzený velmi silný rešpekt voči dvom deťúrencom naraz 😅 a to nechci počuť reakciu môjho muža ked nadhodím tuto tému 😀
@danjelca 🙂 my sme sa snazili asi polroka ale aj tak to najvacsi sok bol asi pre mna 🙂 zhodou okolnosti som v ten den mala naplanovaneho doktora a tak som si rano v PRACI robila test - vedela som ze sa doktor bude pytat a v tej dobe som nebola velmi pravidelna..... No, cely den som len sedela a pozerala "doblba" ale chcela som mu to povedat osobne.... 🙂 vecer on sa tesil, bozkaval ma, smial sa a ja som plakala 🙂 moja mama potom ked sa to dozvedela plakala tiez, tato bol v soku ale stastny... 🙂
Myslim ze v prvom momente to je informacia ktorej vela ludi nedokaze "uverit" 🙂 nemyslim ze ta reakcia bola hned zla... Len sa s tym musi stotoznit 🙂 gratulujem a drzim palce nech ide vsetko ako ma 🙂 a nech drobcek rastie do zdravia ;)
Reakcia môjho mužíka bola viac než pozitívna, ja som revala zo šoku on od radosti 🙂 vytešoval sa ako malé dieťa, dokonca on vytušil že som tehotná a donútil ma spraviť si test aj keď som nemala žiadne jednoznačne príznaky 🙂 aj moji rodičia, ktorí po babatku strašne túžili 🙂 so svokrovcami to bolo troška komplikovanejšie, zo začiatku boli v šoku, mali klasické reči ako najprv sme si mali dokončiť školy, mali sme ešte počkať, oni sú mladý na vnúča a podobne...ale čím viac "pupkatiem" tak sa viac tešia, zakaždým musia vedieť každú novinku, vidieť každú novú foto zo sona a podobne 🙂
jaj, no moj muz ma pri oboch tehu silno objal s usmevom, uzasna podpora.....no a jeho matke to povedal on, reakcia bola ze kedy bude svadba....moja mam rozpacita, lebo s nasim vztahom to vypadalo kadejako.....toto druhe tehu vie iba moja mama, tesi sa, moj muz a svokra nie...ona to vez,me velmi tazko,lebo ma nenavidi a nechce aby sme mali druhe dieta.....takze reakciu pomerne dobre viem predpokladat..len nie som si ista, ci sa jej od nenavisti pohorsi zdravie, alebo sa bude tvarit ze sa tesi a vovnutri sa bude zozierat.....
no reakcia môjho muža bola najprv trošku šok, ale teší sa strašne. moja mama to vedela hneď, lebo som jej s plačom (od radosti) volala, že som tehotná, tá sa strašne teší aj s ocom. no a svokra tá ma tak vystískala a rozplakala sa od šťastia. svokor, ten hneď začal plánovať detské ihrisko na záhrade, takže samé pozitívne reakcie 🙂

@gemini2 u nás to bude prvé vnúča aj v priatelovej rodine takže asi spôsobíme ŠOK.Druhé vnúča už nie je také prekvapenie.