Rodičia ma posielajú na potrat

dory123
1. okt 2016

Ahojte mamičky, to že som tu nová nech Vás to nemýli. Potrebujem pomôcť nie ani tak pomôcť ale netuším čo idem robiť mám 19 rokov a otehotnela som. Som v 2mesiaci ale mám problém že rodičia ma tlačia ku potratu . Bojím sa že keď pôjdem na potrat bude ma to prenasledovať do konca života ale uz neviem ako sa brániť pred rodičmi. Dieťatko by som si aj nehala ale na druhej strane sa bojím že nebudem mať pri nikom oporu a nezvládnem do financne.

bosoriak
1. okt 2016

@dory123 je tu o tom milion tem, precitaj si. Pri oboch moznostiach su nasledky a vybrat si musis ty sama. Ziadna, ktora ta bude odhovarat, tvoje dieta zivit nebude. A ziadna, ktora ti poradi interupciu nebude riesit tvoju psychiku potom.

catherinah
1. okt 2016

Ano, mas pravdu. Bude Ta to prenasledovat do konca zivota. Nerob to, zvladli to ine, zvladnes aj Ty.

moko1kupcova
1. okt 2016

Skus poradnu Alexis http://www.alexisporadna.sk/.

vorkola
1. okt 2016

Pre Boha, len to nie, to nie je potrat spontanny, to je vrazda,nenarodeneho bezbranného cloviecika,ktore este nikomu neublizilo,Do konca zivota sa budes obvinovat, ze si zabila.Prosim ta, nerob to,.Donos to, pis mi do ip ak ti bude najhorsie .Ja ti poradim ,Pomozem ti,Veciciek pre babätka budem mat dost.Uvidis, ked sa ti to narodi,ako to budes strasne lubit,Rodicov nepocuvaj ,nechaj si to dieta.Existuje taka spolocnost, vola sa to Betlehem.prichylia ta,pomozu s ubytovanim aj oni,so vsetkym ,Dieta je dar.Co by len niektore dali za to aby mali dieta,a tebe tvoji vlastni,radia vrazdu,?,vsak to je hanba,a do neba volajuci hriech

sadika
1. okt 2016

@dory123 rozhodnut sa musis sama,tak ako tu pisala baba cyssie nik okrem teba tvoje dieta nevychova a ani nik ta neuchrani pred vycitkami. Ty sama si zodpovedna za avoje skutky aj dosledky. Co otec dietata? Ved je v tom rovnako ako ty, nech nesie zodpovednost aj on.

sisaka
1. okt 2016

@dory123 mas 19 asi si sa rodicov nepytala ked si si to dieta robila, tak ich nazor Ta nemusi zaujimat ani teraz. Si dospela osoba, tak sa podla toho spravaj. Ak sa spravas ako decko, byvas u rodicov a si od nich zavisla tak sa necuduj, ze maju rodicia potrebu kecat ti do zivota. Ak ocakavas, ze sa rodicia idu starat o teba a pripadne aj dieta, tak treba akceptovat fakt, ze budu mat potrebu kecat do tvojich rozhodnuti a navrhovat riesenia, ktore budu v prvom rade vyhovovat im.

dory123
autor
1. okt 2016

@sisaka s rodičmi nežijem. Žijem momentálne už 2mesiace s priateľom v nemecku ale mám problém že sme na ubytovni keďže tu pracujeme obaja. Bojim sa toho že keď sa dozvedia v robote že som tehotná vyhodia ma a kam pôjdem s dieťaťom? Vieš je toho strašne veľa ja som odišla od rodičov aby som sa osamostatnila a zrazu sa mi stane toto 🙂 je to trochu šok pre mňa..

sisaka
1. okt 2016

@dory123 no tak? Nechapem ako Ta potom rodicia mozu tlacit do potratu, ked s nimi nezijes, dokonca si v inej krajine. Prosim Ta, co je to za praca, kde sa zeny vyhadzuju ked otehotneju? Ak si vedela, ze v ziadnom pripade nemozes otehotniet bolo sa treba chranit a nieco si o antikoncepcii nastudovat a nechod na mna s recami ako sa stalo aj napriek antikoncepcii... na take rozpravky som uz dost stara. Sadnite si s otcom dietata a premyslite si spolocne co idete robit

dory123
autor
1. okt 2016

@sisaka čo je to za práca? Je to normálna práca ako každá iná ale keďže som v nemecku len 2mesiace a z toho možno mesiac robím aj to pod agentúru je jasne že si nemci zoberú niekoho kto im bude robiť a kto nebude na materskej. Antikoncepcia v žiadnom prípade u mna byť nemôže nakoľko mam zdravotné problémy ktoré mi neumožňuje brať antikoncepciu.

sisaka
1. okt 2016

@dory123 prave si otehotnela, mozes dalej robit a nikomu sa nemusis spovedat. Ak nemozes brat hormonalnu antikoncepciu a ine formy ochrany tebe a ani partnerovi nic nehovoria tak sa dalo cakat, ze to nebude dlho trvat a otehotnies... to fakt mas 19? Moja dcera ma o rok menej a teda uplne ine zmyslanie... asi ti tvoji rodicia dobre radia, vedia co maju doma, skratka este si nedospela a pripadas mi taka nejaka stratena

musichetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinka_kvetinka
21. okt 2016

@dory123 Ahoj, moja mladšia sestra otehotnela, keď mala 17, ešte chodila do školy, brat dokonca s priateľkou, keď mala 19 a on 16... Takže o posielaní na potrat čo to viem z môjho okolia. Dieťa príde vždy vtedy, kedy má. Či máš 19 alebo 29... Povedz kľudne rodičom, že keď oni boli mladí, rodilo sa bežne v 18-tich... Neviem, prečo sa tak strachujú, keď sa dieťa narodí, ani ti ho do rúk nedajú, ako ho budú ľúbiť! Všetko sa dá zvládnuť, nie si prvá ani posledná, k životu, aj keď s malým dieťaťom nepotrebuješ veľa. A aj tak si myslím, že tvoji rodičia len týmto dávajú najavo svoj strach. Možno trochu upokojenia, zodpovednosti do tvojho rozhodnutia a oni sa budú tešiť s tebou. A aj radi ti pomôžu 🙂

charlie1980
21. okt 2016

@tinka_kvetinka Dieta nepride vzdy vtedy, ked ma, ci v 19r alebo v 29r. Dieta pride vtedy, ked si nedava niekto pozor, skusa, je mu to jedno, neplanuje, nepoisti sa antikoncepciou. Vtedy pride dieta...

@dory123 Ked zijes samostatne, rodicia by ti uz nemali co hovorit do toho, ci pojdes na UP alebo nie. Na druhej strane....v Nemecku nemas tym padom narok na matersku, ani ziadne ine prispevky, teda je celkom mozne, ze tvoji rodicia pocitaju s tym, ze sa vratis domov, kedze takyto zivot v zahranici bude o drzku (jeden prijem, u teba praca v nedohladne po porode). Ak je to tak, potom to ale meni situaciu, ak sa planujes vratit k nim na SK a doniest im dieta na krk, potom maju do toho co povedat. Ak sa chystas byvat nadalej samostatne, v tom pripade by som sa riadila svojim rozhodnutim.

luciola
21. okt 2016

@dory123 Ahoj dietatko si nechaj popripade ho daj rodičom ktory maju zaujem o adopciu. Ale ak si ho nechaš vziať určite si to budeš vyčitať. Rodičov nenechaj v takejto situacii rozhodovať lebo je to tvoj život. A ty budeš s tym malym žiť a uvidiš ked sa ti narodi aky je to krasny pocit aky budeš mať krasny život pri usmeve a prvom kročiku dietatka. Pridu aj problemi ale podla mna vždy sa najdu ludia čo ti pomožu. Aj tu na MK. Ja ti možem zadarmo dať niake veci aj ine mamičky určite. A su tu aj mamičky čo hladaju niekoho do podnajmu a su na MD tak nestracaj hlavu riešenie sa vždy najde. To male si ta zasluži a ty si zaslužiš jeho. Vezmi si na vedomie že su aj pripady že išli na interupciu a už viac deti mať nemohli. Tak ked chceš si to dieta nechat nechaj si to lebo budeš lutovať potom cely život niečo čo sa nebude dať nikdy spať.

misko_alicka
21. okt 2016

Pokiaľ by si si to mala vyčítať celý život, radšej pár mesiacov bojuj za malý nevinný život. Po narodení a už aj počas tehotenstva, keď budeš vidieť a počuť, ako mu bije srdiečko, keď budeš cítiť pohyby, uvidíš, ako veľmi to malé stvorenie budeš ľúbiť. A aj keď to možno nebude jednoduché a pár rôčkov zo začiatku bude všelijakých, čo sú to 2 roky oproti celému životu výčitiek? Toto je môj názor a si už dospelá žena, nevidím veľmi dôvod na potrat. Rodičia ti nemôžu rozkazovať, čo más robiť, si svojprávna, zdravá žena schopná vynosiť a porodiť zdravé dieťatko, máš takýto dar a treba si ho vážiť, a keď ho sama chceš, nie je o čom. Musíš si to sama v hlave zvážiť, je to iba tvoje rozhodnutie, ale z môjho pohľadu jednoznačný výsledok a to je nechať dieťa žiť. Určite to neoľutuješ ;) tak držím silno palčeky, aby si sa dobre rozhodla 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre