icon

Rodina ma posiela na potrat

miticka117
14. nov 2016

Moja rodina ma posiela na potrat, vraj muž,s ktorým dieťa čakám sa o mňa nepostara,je klamar,pokazím sebe aj maličkému život,lebo ho neprivediem do lásky.Keď si ho nechám,tak oni ho neprijmu,pretože to bude dieťa on neho a rozvratim tým celú rodinu.Viem o jeho chybách,no tiež viem,že malé ľúbi a dokáže sa postarat.Nie je dokonalý ani perfektný,no NIKDY nas ani len nenapadlo dat zabiť malú nevinnú dušičku... Ide mi roztrhnúť hlavu z tých narekov mojej mami.Vždy mi boli oporou,mojim vzorom, snažím sa ich pochopiť,ale jednoducho ako by som mohla zabiť niečo tak krásne.Tiež som si predstavovala iný život,ktorý vždy ale môže byť aj napriek tomu,že budem matkou.
Som z toho veľmi nešťastná a zúfalá.Viem,že som dospela a zodpovedná sama za seba a teraz už aj za bábo,no je to pre mňa veľmi ťažké ☹ 😢

Strana
z3
miselar
15. nov 2016

@miticka117 určite to možno raz prehrmi....Nemyslím si že by si ju sklamala ty máš právo rozhodovať o svojom živote sama...Aj keď máš možno osemnásť ale je to tvoj život.Jaj niektorí rodičia dokážu tak ublížiť ale nevadí život ide ďalej.Tebe to sklamanie časom prejde uvidíš.Hlavne nech ste zdravý .drž sa a bojujte ;)

mamkababkajanka
15. nov 2016

@miticka117 ja viem, že Ty nechceš. to bolo myslené na Tvoju mamu.

mamkababkajanka
15. nov 2016

inak mne je zle z Tvojej mamy.

poljana
15. nov 2016

Nečítala som úplne celú konverzáciu.. Len ti držím palce! Musí to byť veľmi smutné a veľké sklamanie, keď nemáš podporu od mamy. Drž sa a prajem ti aby mama aj okolie časom zmenilo názor a boli tu pre teba aj tvoju rodinu.

skeblicka77
15. nov 2016

nečítala som všetko, ale moja z mojej skusenosti len tolko.. moja mama vyslovene nenavidela môjho teraz uz muza.. je tomu cca 13 rokov, bola som vtedy tehotna, ona mi povedal, ze bud mam ist na potrat alebo is mam najst niekoho ineho a hned mi aj svatbu vystroji.. ja som si postavila hlavu, vtedy som sa hned s mojim muzom odstahovala k jeho rodine... tam sme boli dva tyzdnde, nasli si podnajom, po roku kuupili dom... teraz uz mame dve deti, prezili sme vselico, ale napriek tomu a celej rodine, co bola proti nemu sme celko´m stastni...pozri, zit budes s nim ty a nie tvoja mama.. a mali sme aj svtabu, nikto y rodiny, okrem mojej mladsej sestry tam nebol 😒 mne to bolo ale jedno, my sme sa lubili a lubime doteraz a sme hrdi nato, co vsetko sme spolu dokazali, preskakali.. drzim ti palce aby si sa rozhodla spravne 🙂 😉

mima4
15. nov 2016

@miticka117
no skus sa vasich spytat, z kade maju tu jasnu "predpoved", ze dietatu pokazis zivot, tym ze sa narodi? a ze ci mu nepokazis ten zivot aj tym ze ho das zabit... Kto sú, ze dokazu tak jasne predpovedat zivot dietatku, ktore este nie je ani narodene.
A spytaj sa ich, ci su ochotny zit s vedomym, ze chceli dat zabit vlastne vnucatko.

loliki
15. nov 2016

@miticka117 dobre som pochopila, ze si jedinacik? Pises, ze ...stari rodicia a... jedinej vnucke. Ak si jedinacik, tak tvoja mama je strasne majetnicka a chce o tebe vo vsetkom rozhodovat. Ona popri inych veciach mysli urcite aj na majetok, dedicstvo a pod. Pre nu teda potrat nie je ziaden problem? Par dni smutku... To hovori z vlastnej skusenosti? Neprijemna osoba. Partner zas mi pripada zodpovedny. Precitaj si nieco a sposoboch manipulacie. reci:...ty si nas sklamala... a pod.

esther03
15. nov 2016

To je uzasne ako tu okamzite vsetci odsudia matku ako najväcsiu hyenu na svete a pritom zakladatelka stale nepovedala, ze preco ho nemaju radi, co im vadi, preco sa odrazu matka, ktora bola vo vsetkom dietatu oporou odrazu otoci... tot len mala uvaha...

zuzitko74
15. nov 2016

@esther03 Nech je ten partner akýkoľvek, na toto tá mama nemá právo. Ja by som dcéru neposlala na potrat ani po znásilnení, ak by si to dieťa chcela nechať.

esther03
15. nov 2016

@zuzitko74 na co nema pravo? vyjadrit svoj nazor? byt nastvana? a ano ma pravo ju tam aj posielat ked vidi, ze to dobre nebude. Ale ak je dieta dospele, ma zas pravo rozhodnut sa samo za seba a niest si za svoje rozhodnutie nasledky. A to, ze by si tam ty dceru neposlala nie je podstatne, kedze zakladatelka nie je tvoja dcera. Kazdopadne, aj tvoje dospele dieta by sa mohlo rozhodnut pre UPT aj keby si ho tam neposlala. A kedze zakladatela len mlci o podstatnych veciach, nie je namieste odsudzovat jej matku.

zuzitko74
15. nov 2016

@esther03 Fajn, aj žienky tu na nete majú právo si myslieť a povedať svoje. A odsudzovať matku zakladateľky je úplne namieste, lebo to, čo robí, je odsúdeniahodné. Zakladateľka má tiež právo mlčať o veciach, o ktorých mlčať chce a nie je povinná nikomu vysvetľovať, prečo jej mama nemusí jej partnera.

Tú vetu, že mama má právo poslať ju na potrat, keď vidí, že to nebude dobre, to si myslela úplne vážne? ☹

esther03
15. nov 2016

@zuzitko74 vies, ak chcem radu, nazor a poviem len A a nie aj B, tak si len utvrdim svoje, ale nic objektivne sa nedozviem. A ano tu vetu som myslela vazne aj s tou druhou, ze ona- zakladatelka zas ma pravo tam neist a rozhodnut sa po svojom. Uz chapeme co som tym chcela povedat?

zuzitko74
15. nov 2016

@esther03 Chápem, čo si chcela povedať. Akurát sa s tým neviem stotožniť, tak mi to hlava proste neberie.

sardinka336
15. nov 2016

@zuzitko74 a ty poznáš jej mamu osobne? Zakladatelka tu piše len svoju verziu ale nepiše prečo su tak proti jej partnerovi. Mama, ktorá cely zivot svoju dceru podporuje a je jej vzorom zrazu takto otočí? Ved moze aj len tak, nehovorim ludom moze aj ,,prepnut,, v stresovej situácii ...ale cela tato story mi pride ako nareky nejakej naivky.
Prečo jej matka neprijima patrnera? Ake su tie jeho chyby? Je to ,,nemakačenko,,? Kolko má ona rokov? Dokončila aspon strednu školu? Ved o nej nič neviete....len vidite slovo potrat a klapky na oči. (nie som za potrat ako riešenie problémov, ale snazim sa o čo najväčšiu objektivitu)

kristinka86
15. nov 2016

@miticka117 Tak Ťa trošku poteším. 😉 Reakcia mojej maminy bola maximálne neprimeraná, keď som jej oznámila, že čakáme tretie. A to zo strachu o mňa! Tretie bábo, tretia sekcia krátko po druhej. Tak povedala pár vecí, ktoré povedať nemala a mňa to veľmi zabolelo. Ale potom sme si to vyjasnili, aj keď človek nezabudne. Síce nevravela nič o potrate, ale o nezodpovednosti a nerozvážnosti toho povedala dosť. Pritom mám manžela, ktorý sa stará o rodinu ako vie, milujeme sa, nemáme vôbec problémové manželstvo a predsa si neodpoustila spontánnu reakciu. Tehotenstvo prežívala so mnou - bála sa. No teraz miluje tretie vnúča rovnako ako prvé dve. Aj Tvoji rodičia možno zmenia postoj, keď sa maličké narodí, resp. keď už budeš vo vyššom štádiu tehotenstva a oni pochopia, že v Tebe rastie nový život a ich vnúčatko. 😉

marcela806
15. nov 2016

Netreba odsudzovat nikoho..Vsetko sa da zvladnut,len v kazdom pripade chranit toho maleho tvora a neodsudit ho na smrt este pred jeho narodenim.Babka este bude rada ze ho ma,len mu daj sancu,daj mu to ,co dala tebe tvoja mama-zivot! .Lebo jej/jemu si mama ty,potrebuje ta! Mnoho ludi ma nazor typu:,,nedokoncena skola,bez partnera,peniaze atd atd...to su len blaboly...len dovody aby clovek mohol skryt svoje konanie.Vela zien ktore boli na potrat a potom mali ,,chcene dietatko povedali,ze je tazke pozerat sa a vediet,ze jedno zabili.Nech by toto vobec nejestvovalo!Nech je kazdemu umoznene sa narodit.Mami,ktora sa na mna uz 30rokov pozeras zhora dakujem Ti,ze si ma priviedla na tento svet,ze si si nenasla vyhovorku ze nemas peniaze,ani ze je este skoro......dakujem ti,ze si mi darovala cast seba...ktora teraz zije vo mne

zuzitko74
15. nov 2016

@sardinka336 Nepoznám jej mamu osobne a nepoznám ani zakladateľku. O svojej situácii napísala dosť. Keď si jej partner dokáže prenajať trojizbový byt, tak asi logicky má z čoho, čiže zrejme robí a zarába .
K tej objektivite - ja teda neviem, ako si bola vychovaná ty, ja pochádzam z takej rodiny, kde je takáto emocionálne vydieranie neprípustné a nikto by sa ho z akéhokoľvek dôvodu nikdy nedopustil.

januelik
15. nov 2016

@miticka117 Ahoj mozem sa ta opytat kolko mas rokov?

miticka117
autor
16. nov 2016

@januelik 23 rokov, tento rok končím 3 ročník VS.

miticka117
autor
16. nov 2016

@sardinka336 Pozrite sa. Určite tu na sociálnu sieť nebudem vypisovať všetky detaily, prišlo mi aj niekoľko príjemných správ, kde sa to dá zodpovedať všetko hlbšie. A ťažko vyhovieť ľuďom, keďže niekedy tu zase ženy píšu, že na čo toľko omáčky okolo toho.
Partner nie je žiadny násilník, má síce ťažkú povahu a je svojský, no to som vedela už dávno predtým, než sme spolu splodili dieťa. Mojej mame skrátka nesadol, pretože sú to absolútne rozdielne povahy a plus áno, jeho chyby z minulosti a tým pádom ho odsúdila, aj napriek tomu, že sa už hodnú dobu snaží a odkedy čakáme bábo ani nevravím. Nie som žiadna 15 ročná teenagerka, mám 23 rokov, študujem 3. ročník na VŠ. Som zodpovedny človek, ktorý bol síce závislý aj od rodičov (finančne), no partner nemá vôbec žiadny problém utiahnuť všetko sám a vyslovene to odo mňa aj vyžaduje. Nech sa šetrím a nech som potom na materskej a v domácnosti, pokým to bude možné.
Ja si myslím, že už len toto sú dôvody na to, aby ma neposielali hneď na potrat. Keď by neprijali partnera, "v poriadku", možno časom by sa to zmenilo, aspoň by som v to verila, ale nechať len tak odstrániť moje dieťa a ich prvé a jediné možné vnúča je pre mňa nepochopiteľné.

miticka117
autor
16. nov 2016

@sardinka336 Viem, že si zrejme mama predstavovala pre mňa ako pre ich jediné dieťa najideálnejší život, no už som dospelá a sama som si vybrala. A podľa môjho názoru je zodpovednejšie postaviť sa k tomu už ako matka a nie ako bezcitná ženská a však co, jedno zabijeme, príde ďalšie. Ja to dieťatko práveže ľúbim už teraz!
A keď sa ten vzťah možno o 10 rokov vyvrbi inak, čo s tým spravím? Nedá sa predvídať. Nikdy človek nevie, čo príde. Mne sa pred dvomi rokmi zmenil život od základov, keď som mala nehodu. Zázrakom som ju prežila a zotavila sa naozaj úžasne. Takmer o mňa prišli a teraz, keď som bola obdarená dietatom, kde koľko žien sa niekoľko rokov snaží a márne, ho mam len tak zatratiť... O ten svoj život som malom prišla. A teraz mám zabiť iný? Len preto, že môj partner podľa nich nie je vhodný?... nikdy tento názor neprijmem a nepochopím.
Napriek všetkému nepotrebujem ľútosť a nie som žiadna naivka. Ja len viem, aký je život drahý.

popolusska
16. nov 2016

Nie je mi celkom jasné, čo vlastne čakáš, že ti tu napíšeme...presnejšie, kde spočíva Tvoja dilema. Ty dieťa chceš, predpokladáš, že máš po boku správneho muža, tak čo riešiš? Mne sa zdá, že sama nevieš, čo vlastne chceš-teda dieťa áno, tým partnerom si niesi podľa mňa ani ty sama istá...Neviem, my nepoznáme ani tvoju mamu, ani tvojho priateľa, čiže fakt ťažko...tiež by ma zaujímalo, čo také spravil, že ho tvoja rodina neprijíma. Pre mňa je to dosť dôležitý aspekt, ako vnímajú môjho životného partnera moji najbližší...

luci5
16. nov 2016

@miticka117 aj ja som za až si dietatko neháš.. a o tej nehode, pravda, pochopí iba kto zažije, mám za sebou niečo podobné. Dieta by som si nedala zobrať, nech vám šťastie a láska vydrží, snáď sa to v rodine utrasie. najdoležitejšie je že je bábo milované, ono to cíti 🙂 drž sa.

yollanda
16. nov 2016

@miticka117 kvoli blbym reciam okolia zabit dieta?

januelik
16. nov 2016

@miticka117 v tvojich rokov som mala uz 3rocnu dceru.Tiez sme zacinali s velkou nulou.Tiez som si doma toho napocuvala ale aj tak som urobila to co bolo pre mna lepsie.Mala sa narodila a vsetko sa tocilo okolo malej.Doma boli z nej nadseni.Takze teraz sa len vyhrazaju len aby bolo tak ako oni povedia;)Do dnes sme s manzelom spolu a uz 4🙂Niekedy je dobre,niekedy zle ale aj o tom je zivot.

zuzicek88
16. nov 2016

@miticka117 rodina by ti mala byt v prvom rade oporou,ako nemam na toto vobec slov

sardinka336
16. nov 2016

@miticka117 ja vlastne nechapem teda čo riešiš a o čo ide? Alebo teda chapem to tak, ze si zalozila temu ako ,,povzdych nad tým ako ta mama posiela na potrat,, ved ty si sa rozhodla dieta si nechat tak o čo ide? Mama časom bude prekusne ked pride dieta na svet často všetkých roztopí zvlášť prvé vnuča...a ak nie tak holt aj taky je zivot aky si si sama zvolila. Takze z mojej strany nevidim dovod na lutost to iste nie, ved mas oporu v partnerovi ale tie ruzove okuliare a naivne predstavy veru máš... 😀 😀 ale ved to patrí k veku, zalubeniu, radosti.

vebi34
29. okt 2020

@goreti Ďakujem za tieto slová, podporili moje rozhodnutie v mojej veľmi ťažkej situácii bojovať proti najbližším, ale veď nebudem sama, sme už dvaja... Na svete je mnoho ľudí, nevadí, že najbližší, tí, ktorí majú stáť pri mne, sa otočila chrbtom a ich slová bodajú ako dýka. Najmä slová otca bábätka... Lásku si pošanujem práve pre malého anjelika...

Strana
z3