icon

Röntgen pľúc v 1. trimestri

biankab25
10. mar 2017

Ahojte dievcata,
Volam sa Bianka a som v prvom trimestri tehotenstva, presnejsie mam za sebou prvy mesiac tehotenstva.
Velmi sa obavam nakolko som 22.februara absolvovala rtg pluc- nevedela som o tom, ze som tehotna, nakolko dva dni predtym som si spravila test a vysiel mi negativny. Avsak týzden potom som sa zacala citit divne a navyse mi meskala aj menstruacia, tak som si spravila test a ten mi uz vysiel pozitivny.
Som zufala, neviem, co mam spravit. Momentalne zijem v Anglicku, bola som u lekara a ten mi nic nepovedal, poslal ma domov s tym, ze nemam stresovat. Tu sa s tebou nezaoberaju az po dvanastom týzdni tehotenstva. Myslim si, ze v takomto pripade je to ale potrebne. Tak som zacala hladat informacie na internete, vsade som sa docitala, ze ak by sa plod poskodil, tak by to "priroda" sama zariadila. Viete snazim sa mysliet pozitivne, ale predsa mam obavy. Prosim Vás,ak mate s tym niektora skusenosti, alebo mi viete niektora poradit, tak budem rada. Dakujem vopred za vsetky mozne odpovede.

raszuz
10. mar 2017

@biankab25 ja som bola v 9 tt hospitalizovana na plucnom s velmi skaredym kaslom, musela som absolvovat rtg, ale dali mi okolo bokov olovenu vestu ... mala je tu, ziva a zdrava.
Neboj, vsetko bude ok.

katuskak2
Autor odpoveď zmazal
biankab25
autor
10. mar 2017

@raszuz dakujem, za tvoju odpoved, lenze ja som ziadnu vestu nemala, ani sa ma nic nepytali, ci som tehotna, ale pravdepodobne, i keby sa ma pýtali, by moja odpoved znela nie, nakolko dva dni predtym mi test vysiel negativny, ale dufam, ze vsetko bude ako ma byt🙂🙂

raszuz
10. mar 2017

@biankab25 neboj, to ziarenie nie je take silne, vsetko bude ok. Hlavne nerozmyslaj nad zlym a uzivaj si 😉

sibalka21
10. mar 2017

Prepac ale co ti mal lekar povedat? Oni nevedia nijak zistit v prvych tydnoch tehotenstva, ci sa plod nejak poskodil alebo nie... V takomto nizkom stadiu tehu, by urcite odisiel plod sam, keby sa nieco stalo... Kazdopadne sa nestresuj, co sa ma stat, stane sa... A neriesia to, lebo je velka pravdepodobnost, ze keby ti zacne potrat do 12tt, tak plod odide, ci s liekmi alebo bez nich.. Vela stastia...

nelinkabublinka
10. mar 2017

Robili mi rtg nosnych dutin, bola som uz tehotna, no nevedela som o tom. Brala som aj atb. A mala je v poriadku.

tova
11. mar 2017

robili mi rtg pluc koli dychaniu v 1 trimestri. Dali me ale plast od pasa nadol dokonca dva. vedela som ze som tehotna. Mna sa stale pytaju pri rtg. ci je sanca ze mozem byt tehotna vtedy ten pristroj nastavia na mesiu davku, a plast je samozrejmost. Ja si ho sama vopred pytam aj u zubara vsade. Treba mat usta otvorene kedykolvek idete na rtg. pytat plast ved ho maju, dieta by malo byt ok, ked to bolo pluc, a dieta bolo v panve, horsie by bolo keby bolo priame ziarenie na panvu.