icon

Škodí častý ultrazvuk plodu?

cicikmicik
29. máj 2016

Ahojte,ako to je s castym ultrazvukom v tehotenstve?,doteraz ma to nejako netrapilo ale kamoska mi povedala ze velmi skodi plodu.Ja som v 13tt ,mam rizikove tehotenstvo a mala som ultrazvuk uz asi 9- 10 krat..je to naozaj vela ja viem,ale nazbieralo sa to..caste kontroly v centre asistovanej reprodukcie,hospitalizacia v nemocnici kvoli hroziacemu potratu,kde sa vlastne zistovalo ci malemu bije srdiecko a aj par krat pohotovost kvoli krvacaniu,bolestiam,a prvy screening u dr..teraz mam strasne vycitky..netrvali sice nejako dlho..aj screening som mala velmi rychly..ale za posledne 2tyzdne som bola 4 krat...screening,posledna navsteva centra,kde si to potrebovala skompletizovat,a 2x kvoli pohotovosti:(..raz krvacanie a raz nevydrzatelne bolesti v krizoch a podbrusku..doteraz som bola taka ze radsej vediet co sa deje ale teraz si vycitam:(..ake mate skusenosti?mal niekto tiez tak casto ultrazvuk?velmi ma to vystrasilo..dr som sa pytala na to a povedal ze to neskodi,ze to je iba zvuk..dakujem

Strana
z2
cicikmicik
autor
30. máj 2016

@bubinko1506 aj ja som mala vwlke problemy s krvacanim..pomaly 2mesiace som spinila a 3krat masivne krvacala,tak tych utz bolo vela,ale vela krat aj silne bolesti to som letela na pohotovost...aj dr moj si uz robil srandu ze mam si tam dat prechodny pobyt..ale ten strach uz po tom vsetkom..a kazdy tyzden nieco riesim..aj chora som bola dost,atb som brala a bala som sa..

bubinko1506
30. máj 2016

@cicikmicik podobne, s krvacanim mam nastastie uz pokoj, namiesto toho mi pribudli chutovky ako syndrom nepokojnych noh a karpalny tunel na lavej ruke ☹ na sono chodim teraz uz iba raz do mesiaca, ale je to strasne dlha doba. najradsej by som isla na sono kazdy tyzden, nech viem, ze su male v poriadku

cicikmicik
autor
30. máj 2016

@bubinko1506 ty cakas dvojicky ci preklep??gratulujem🙂

kikus48
30. máj 2016

@cicikmicik ahoj. Citam dobre ze si po ivf ? Pytam sa preto lebo aj ja som do 8t krvacala a od zaciatku do 21tt som mala bolesti brucha. Kazdy nad tym mavol rukou. Koli tymto problemom som bola na pohotovosti alebo u gyndosa minimalne raz tyzdenne. Preto som citala vsetky tie zahranicne clanky a nijaky nehovoril o skondlivosti usg, len v jednom ze skodi ak sa robi dlho.

cicikmicik
autor
30. máj 2016

@kikus48 ano po ivf som ..aj ja tak do 8 tt som krvacala,od zaciatku spinenie a 3masivne krvacania..som velmi rada a vdacna ze sa udrzalo..a teraz ma obcas take bolesti prekvapia..brusko,krize, ale ja stale vravim ze ja vydrzim len o maleho sa bojim..no mne to povedala ze to skodi,ale pytala som sa aj teraz dr a ze nie vobec...a kopu kociek tu pisalo ze mali tiez velmi vela toho pocas tehotenstva a nic sa nestalo..tie deticky su ok..tak ma ukludnili..

bubinko1506
31. máj 2016

@cicikmicik fakt dvojicky 😀 z toho ultrazvuku naozaj nemusis mat strach, nie je skodlivy. a co sa tyka obcasnej bolesti v brusku, v krizoch - to je asi normalne. tiez to mam, aj pichanie, tahanie - je to asi sposobene tym, ako sa maternica postupne roztahuje.
bud kludna a skus si uzivat tehotenstvo. cestu k nemu sme nemali lahku, ale verim, ze to obe dobojujeme do uspesneho konca

cicikmicik
autor
31. máj 2016

@bubinko1506 dakujem aj ja verim ze to dobojujeme 🙂 uz si to viac menej uzivam,len tie prve tyzdne boli plne strachu..

bubinko1506
31. máj 2016

@cicikmicik ja som mala az do dnesneho morfologickeho ultrazvuku obavy, ci je naozaj vsetko v poriadku. od dnes si zacinam uzivat 🙂

Strana
z2