icon

Škodí ultrazvuk v tehotenstve?

cukricek12
30. júl 2014

ahoj chcela by som sa spýtať, škodí veľa utz v tehotenstve?Alebo čo je vela?Včera som bola na prehliadke u svojej gyn a dnes idem do nemocnice zase na nejaky screening,Nevadi ze je to tak po sebe?

luslus
30. júl 2014

@cukricek12 ja si myslim, ze keby to skodilo tak to nerobia...ja som tiez mavala tak, ze jeden tyzden a potom dalsi zas. a inak mavam 1x do mesiaca

darina1952
30. júl 2014

@cukricek12 Ahoj, v rodine mám pôrodníka, tak som sa ho počas svojho tehu na to pýtala. Ultrazvukové vyšetrenie je úplne bezpečné a nemá vplyv na vývoj plodu. Jediným "rizikom" pri USG vyšetrení bruška vonkajšou sondou je, že prechádzaním sondy po bruchu tehotnej dochádza k dráždeniu maternice a tá môže spustiť kontrakcie, tvrdnutie bruška. 😉

sorciera24
30. júl 2014

@cukricek12 vaginalny utz v azciatkoch, ked je robeny nesetrne a tiez by nemal byt casty..... a celkovo, co mi vraveli viaceri lekari a farmaceuti....ono vraj prave detickam v brusku vadi ten zvuk!....vraj je taky silny, ako ked mu das reprak k uchu....co je dost....preto nie som zastancom castych a zbytocnych a dlhych uzt......ine je ak je nejaky problem.....dr. rychlo pozrie, ok...ale aby som chodila kazdy tyzden ci mesiac len tak ohlusovat dieta, bez dovodu.....to nie....

drahuska11
4. aug 2014

tiez som si najprv hovorila, ze cim castejsie ho skontrolujeme, tym viac budem ja kludna ze je vsetko ok, potom som si uvedomila, ze je to zbytocne a vsetkeho vela skodi, a absolvovali sme len to najnutnejsie, napr.taky 3d ultrazvuk som odignorovala uplne

zzzzza
1. dec 2024

@sorciera24 moje bábätko si pri 3d ultrazvuku zakryvalo uška