Skúsenosti s testom Nifty a inými vyšetreniami v tehotenstve
Ahojte, viem, že o nifty je tu toho písaného už veľa, aj som si veľa hladala a čítala...
Chcem sa ale spýtať, či niektorej z Vás naozaj pomohli.. veľa žien píše, že to boli dobre investované peniaze a že sú šťastné, že išli. Alebo naopak, či niektorá lutovala, že tam šla.
Nemám žiadne skúsenosti s vysetreniami v tehotenstve, všetko čítam za pochodu. Zatiaľ som v 9tt. O týchto testoch som sa viac dočítala až dnes.
Viete mi prosím napísať svoju skúsenosť? Naozaj je také super ich absolvovať? Kde ste ich absolvovali a naozaj vám vyšli pravdivé výsledky? Vyšli niekomu aj zlé výsledky?
Resp. sú iné vyšetrenia v tehotenstve ktoré by som mala absolvovať alebo sa niekam objednať nech ich stihnem v odporúčanom tt? Je niečo co by ste odporúčali? Niečo som si dohladavala a čítala ale rada by som vedela realne skúsenosti, nemám sa koho osobne opýtať.
Môj gynekolog mi o žiadnych nehovoril a na kontrolu idem 29.1, to budem 12+5tt.
Ďakujem za skúsenosti všetkým skúsenejším ženám 🙂
Mne vysiel dawn.syndrom v 1 tr. Isla som na morfologicky utz, povedal doktor ze vsetko je v poriadku ale ked chcem mozem si dat este spravit tieto testy, nedala som.
@anonym_a08c68 ahoj ďakujem za odpoveď, a nakoniec bábätko malo dawn. ak sa smiem spýtať? To vyšlo na základe tých nifty? Neviem sa rozhodnúť, či si ich dat alebo nie.
@anonym_a08c68 ahoj ďakujem za odpoveď, a nakoniec bábätko malo dawn. ak sa smiem spýtať? To vyšlo na základe tých nifty? Neviem sa rozhodnúť, či si ich dat alebo nie.
@anonym_autor nie to len testy z krvy take statistiky podla veku, narodi sa az v aprili ale podla morfologickeho utz v 20 tt je dieta zdrave.
Mali sme Nifty Pro pre môj pokoj a neľutujem peňazí. Hneď som si aj dala pohlavie zistiť no a ešte sme chodili na morfologické sono k MUDr. Grochalovi, tam som sa na 12tt objednala hneď po potvrdení tehotenstva a na každú ďalšiu návštevu nás rovno sestrička objednala. Záleží aj či máte niečo v rodine, čoho by ste sa teoreticky mali obávať, vtedy by som neváhala.
@anonym_autor všetko je to o Tom ako to má v hlave spracované matka. Ak chcete ukončiť tehotenstvo pri nejakej chorobe alebo nie. Ja som bola len na povinných veciach lebo nech by vyšlo hocičo , dieťa si nechám. Nezaujimal má ani ten 5D či koľko D snímok, neviem tie fotky sú skôr strašidelné ako pekne a nech by bolo aké chcelo bude moje a postarám sa o neho. Samozrejme by ma bolelo ak by nebolo zdravé, pýtala by som sa prečo ja, preplakala by som veľa nocí, ale v tomto si musíte vy rozumieť a podľa toho voliť testy
@anonym_autor absolvovala som nifty u mojej gynekologicky na vlastnu ziadost, pre istotu. Nie kazdy gynekolog to robi, treba sa opytat alebo sa to da urobit aj u ineho lekara ako mas, su este aj podobne testy tusim medirex ich robi a mozno aj nieco pribudlo. Vysledky boli ok a aj dieta sa narodilo zdrave a aj pohlavie sedelo. Tie testy z krvi co sa standardne robia nie su take presne, jedna sa tam o statistiku, dost zalezi od veku a hmotnosti matky atd. Morfologicke sona su 3 a tiez sa objednava k lekarom co su na to specializovani. Ak by vyslo nieco v nifty zle este ss to potvrdzuje odberom plodovej vody alebo placenty.
@anonym_autor nie to len testy z krvy take statistiky podla veku, narodi sa az v aprili ale podla morfologickeho utz v 20 tt je dieta zdrave.
@anonym_a08c68 ty ale hovoris o inych testoch ako autorka. Autorka mysli platene geneticke testy
@anonym_autor vyšli mi zlé a aj dobré výsledky (dve tehotenstva). Oba pravdivé, pre môj pokoj dobra investícia. Mala som trisomy tie najväčšie.
Mala som pozitívny screnning na Dawnou syndróm pri Triple teste a z tej istej krvi negatívne Nifty. Brali mi ich naraz na odporúčanie gyn., nakoľko som mala aj hraničné šijove prejasnenie v 13 tt. V 20 tt. som bola aj u dr. Grochala, všetko bolo v poriadku. No to už som mala aj výsledky z amniocentézy. Na jeho prekvapenie, čo už som mala za sebou nikdy nezabudneme. Vzhľadom na jeho profesionalitu to však nekomentoval. Skontroloval či má bábo
znaky Dawnouvho syndrómu a zvyšok bol už jeden krásny zážitok. Do Nifty by som išla znova, skôr by som už zvážila, či ísť alebo neísť na odber plodovej vody. Spätne hodnotím správanie genetičky, akoby presne vedela, ako presvedčiť človeka, aby ju podstúpil. Samotný odber plodovej vody nebol bolestivý, no čakanie na výsledky bolo strašné. Pohlavie z Nifty sedelo a narodilo sa zdravé bábätko.😊
Pri prvom tehotenstve som si nedala, ale pri druhom ano a bol to lepsi pocit od skoreho zaciatku vediet, ze babatko je zdrave na choroby, co testuju a vediet pohlavie skor nez 25ty tyzden. Som sa vedela mentalne nastavit. Napriklad uz som rozmyslala o "tom" ako o nom a lepsie som sa vedela vzit.
Ja som bola na trisomy, hlavne kvôli veku , lebo aj môj gynekolg mi hneď povedal, že triple vyjdu určite zle a tak aj bolo. No trisomy výsledky som mala skôr, vyšli negatívne plus aj pohlavie sme vedeli. Potom som bola ešte u grochala, ten tiež nič nenašiel.

Mne vysiel dawn.syndrom v 1 tr. Isla som na morfologicky utz, povedal doktor ze vsetko je v poriadku ale ked chcem mozem si dat este spravit tieto testy, nedala som.